x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden In sfarsit! - Sida Spataru a castigat!

In sfarsit! - Sida Spataru a castigat!

de Dana Cobuz    |    03 Aug 2006   •   00:00
In sfarsit! - Sida Spataru a castigat!

Conflictul dintre Sida, vaduva lui Dan Spataru, si Primaria Medgidia s-a stins. Institutia nu va mai folosi numele marelui artist in festivalul de muzica usoara.

Dezamagita de calitatea muzicii promovate la prima editie a Festivalului de Muzica de la Medgidia, desfasurat sub numele sotului sau, Sida Spataru a luat atitudine si a amenintat organizatorii ca ii va da in judecata daca evenimentul va fi reeditat.

DECLARATIE. In urma cu mai bine de o luna, vaduva lui Dan Spataru declara pentru Jurnalul National: "Am auzit ca primarul vrea sa faca din nou festivalul. Fara acordul nostru, al mostenitorilor, n-are voie sa intrebuinteze nici numele, nici imaginea. L-am sfatuit sa-si ia un avocat care ar putea sa-i explice Legea dreptului de autor. Mi-a raspuns ca n-are nevoie si ca tot o sa faca festivalul! Il voi da in judecata! Am fost sotia lui Dan Spataru si sunt mostenitoarea tuturor drepturilor patrimoniale si trebuie sa-i apar imaginea!".

De judecata nu mai este cazul, chiar daca Medgidia va avea si a doua editie a festivalului initiat anul trecut. E adevarat, nu va mai pomeni numele marelui artist. "Nu am putut sa ajungem la o intelegere cu doamna Sida, desi Dan Spataru a fost unul dintre primii cetateni de onoare ai orasului nostru si ar fi fost drept ca acest eveniment sa-i poarte numele. Dumneaei ne-a reprosat ca nu au fost invitati compozitori si interpreti din generatia sotului sau. Nu a inteles ca noi ne-am propus, prin regulament, sa promovam tinerii cantareti. Cat priveste diferendul legat de drepturile de autor, noi ne-am varsat toate darile catre Uniunea Compozitorilor", ne-a declarat Gheorghe Boruga, directorul festivalului si consilier local.

SCHIMBARI
Evenimentul va purta numele de "Festivalul de Muzica Usoara DanS". Iar trofeul (care anul trecut se chema Dan Spataru) a ramas deocamdata nebotezat. Pentru editia din acest an, preselectiile se vor tine intre 15 si 30 august, in noua centre din tara. Festivalul are trei sectiuni: Interpretare, Creatie si Slagare, iar premiile vor fi intre 200 si 1.000 de euro. Evenimentul va avea loc la 20-23 septembrie si, cel putin calendaristic si ca structura, poate fi considerat avanpremiera la Festivalul Mamaia.

RECITALURI
Nu vor lipsi recitalurile. "Anul trecut au venit Holograf, Proconsul, VH2, Nico, Traistariu si Mircea Rusu Band. Anul acesta aducem doar interpreti", ne-a mai spus Boruga. Publicul va trebui sa plateasca bilet de acces in sala Casei de Cultura a Sindicatelor "Lucian Grigorescu": 10 RON/seara si 15 RON/seara galei. Bugetul este "ceva mai mare decat anul trecut, peste 2,5 miliarde de lei vechi".
×
Subiecte în articol: antimonden spătaru dan