x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Info

Info

de Jurnalul National    |    11 Mai 2008   •   00:00

ÎN FRANŢA - Maria Tănase, din nou cîntată de Joly

Încununată de succes, seria de spectacole “Paris Bukarest – Nathalie Joly chante Maria Tănase” continuă î

ÎN FRANŢA - Maria Tănase, din nou cîntată de Joly

Încununată de succes, seria de spectacole “Paris Bukarest – Nathalie Joly chante Maria Tănase” continuă în Franţa cu încă şase reprezentaţii, în lunile mai şi iunie. Primul spectacol a avut loc ieri, la Granville. Repertoriul reuneşte cîntece ale Mariei Tănase, adaptate şi unele traduse în franceză, dar şi compoziţii inspirate de cîntecele haiduceşti. (D.C.)

Rău platnici - Zdob şi Zdub, în proces la CEDO

Nemulţumit de sentinţa dată de o instanţă locală, compozitorul Iurie Sadovnic-Orheianu cheamă în judecată trupa Zdob şi Zdub la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Petentul susţine că zdubii cîntă compoziţia lui, “Dragă O’Tee”, de opt ani încoace şi nu i-au plătit nici un leuţ drepturi de autor. Instanţa moldovenească stabilise cuantumul despăgubirilor la doar 30.000 de lei, sumă infimă pe lîngă cei 500.000 de lei ceruţi de compozitor.

ÎN DESCHIDERE - Vagabontu suflă la Londra

Ajuns la cea de-a treia ediţie, Festivalul Balkan Fever de la Londra a deschis seria de concerte cu Fanfara Vagabontu, live la Queen Elizabeth Hall. Fanfara Vagabontu a intrat în circuitul muzical european în 2005 şi reuneşte muzicanţi din satele moldoveneşti Zece Prăjini, Doaga şi Pungieşti. Grupul este compus din opt suflători, conduşi de trompetistul Ghiorghiţă Iorga. (D.C.)

×
Subiecte în articol: antimonden