x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Info Monden 27 iulie 2007

Info Monden 27 iulie 2007

de Dana Andronie    |    27 Iul 2007   •   00:00

Ca să nu se supere băştinaşii din nordul litoralului că toate festivalurile verii au loc in sud, staţiunea Năvodari işi deschide pentru a treia oară porţile cu FesTop 2007.

Ca să nu se supere băştinaşii din nordul litoralului că toate festivalurile verii au loc in sud, staţiunea Năvodari işi deschide pentru a treia oară porţile cu FesTop 2007. Care, aşa cum e specificat şi in titulatura completă, este o gală a topurilor şi a festivalurilor. Adică spuma spumelor din tot ce inseamnă muzică bună. Timp de trei zile, 27, 28 şi 29 iulie, centrul muzical al litoralului se va muta la Năvodari (numai ansambluri folclorice vor fi vreo 28). Oraşul, in frunte cu primarul Tudorel Calapod, s-a pregătit intens, din vreme: s-a infrăţit cu cinci oraşe (Gemlik din Turcia, Kavarna din Bulgaria, Teruel şi Saragosa din Spania şi Rişcani - Chişinău), a podit cu marmură 1.300 de metri pătraţi in centrul cultural al urbei (peşcheş turcesc de la Gemlik), dar, mai ales, a făcut rost de bani: 2,3 miliarde de lei vechi numai pentru partea artistică, başca 900 de milioane pentru organizare.

AFERIM! Se pare că oraşul Năvodari a cam inţeles cum e mersul lucrurilor in lume şi că "obrazul subţire cu cheltuială se ţine". Mai ales cănd ai oaspeţi de vază din oraşele infrăţite şi mai vine şi ambasadorul Rusiei. Şi uite-aşa se duce vorba in UE că la Năvodari e paranghelie culturală cu ştaif european. Aferim FesTop, aferim Năvodari!

×
Subiecte în articol: antimonden