x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden INTERVIU cu Vlad Eftenie, unul dintre cei mai cunoscuți fotografi români: “Devin invizibil pe stradă”

INTERVIU cu Vlad Eftenie, unul dintre cei mai cunoscuți fotografi români: “Devin invizibil pe stradă”

05 Oct 2017   •   18:54
INTERVIU cu Vlad Eftenie, unul dintre cei mai cunoscuți fotografi români: “Devin invizibil pe stradă”

Este arhitect și fotograf, iar munca lui a depățit granițele țării, reușind să câștige numeroase premii de prestigiu în domeniul fotografiei. Vlad Eftenie este invitatul ediției “Happy Night” , din această seară (5 octombrie), de la ora 22.30, difuzate la Happy Channel, în cadrul căreia dezvăluie care este secretul unei fotografii impresionante.

De-a lungul timpului a câștigat numeroase concursuri, printre care Sony World Photography Awards (în 2014), fotografiile sale fiind extrem de apreciate. Vlad Eftenie a vorbit despre secretul care stă în spatele unei imagini reușite.
 

“Devin invizibil pe stradă. Nu deranjez, iar asta este foarte important. În primul rând cred că nu am teama de a fi văzut.(…) A fi invizibil este o stare de spirit în care nu vrei să deranjezi. Treaba este că în momentul în care ies pe stradă, pur și simplu este o scenă, un spectacol, un teatru! Orașul pentru mine este interesant! Față de ceilalți care consideră că orașul este locul rutinei , eu încerc să zic: << Domnule, este mult mai mult decât rutină!>>. Se întâmplă povești la fiecare pas.”, mărturisește Vlad Eftenie în cadrul ediției “Happy Night”, care se va difuza la Happy Channel, astăzi (5 octombrie), de la ora 22.30.

Îmi place să pozez tineri îndrăgostiți, săruturi, e cunoscută seria << Săruturi pe stradă>>, am avut și expoziții pe tema asta.  Îmi place să pozez lucruri neprevăzute. Cum adică neprevăzut, cum să știi ce urmează să se întâmple? Tocmai aici este frumusețea în fotografiei de stradă, să nu știi ce urmează să afli, să nu știi unde urmează să afli, să nu știi absolut nimic, dar cu toate astea, să-ți dorești neapărat totul. Și în momentul în care spiritul tău se pregătește pentru lucrul ăsta, totul devine posibil, se deschide o dimensiune invizibilă până atunci. Ori eu practic vreau atât de mult ceva, încât încep să găsesc.”, a mai spus el.

Telespectatorii pot urmări interviul integral cu Vlad Eftenie la “Happy Night”, în cadrul ediției de astăzi, de la ora 22.30, difuzate la postul de televiziune Happy Channel.  Fii cu ochii pe Happy!

×
Subiecte în articol: Vlad Eftenie