x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Iuliana Marciuc, în... miezul problemelor!

Iuliana Marciuc, în... miezul problemelor!

de Oana Georgescu    |    27 Sep 2009   •   00:00
Iuliana Marciuc, în... miezul problemelor!
Sursa foto: Arhiva personală/

Împlineşte în octombrie un an de când prezintă la prânz, de luni până joi, pe TVR 1, emisiunea „Miezul Zilei". Un format de succes reluat înainte de prezentarea oficială a grilei de toamnă. Anul viitor va sărbători 20 de ani de la debutul în televiziune. Adică în TVR.



Deşi a lucrat la Radio România Actualităţi şi Radio Tineret în adolescenţă, a realizat reportaje şi făcea interviuri studentă fiind pentru emisiunea „Viaţa studenţească" a studioului local de televiziune din ASE, a absolvit Facultatea de Planificare şi Cibernetică Economică (recent a sărbătorit 20 de ani de la absolvire), a lucrat un an ca analist programator TMUCB şi nici prin gând nu-i trecea că va face din toate aceste „hobiuri de moment" o meserie, Iuliana Marciuc a debutat oficial la tv în grupul tinerelor crainice în primele zile ale lui '90.

„Parcă mai ieri susţineam concursul în faţa unei comisii în care i-am recunoscut doar pe Cristiana Bota şi pe Cristian Ţopescu. La început eram colaborator, prezentam programul şi moderam emisiunea «Teleclubul de sâmbătă», apoi am fost angajată la 1 august 1990. Primul Revelion l-am petrecut în televiziune! Am fost crainică la 31 decembrie seara, înainte de difuzarea programului înregistrat, şi dimineaţa, la 1 ianuarie, am prezentat şi am anunţat tradiţionalul Concert de Anul Nou de la Viena" - ne-a mărturisit Iuliana, cu gândul la Studioul 5 sau „Studioul Crainicelor".

Şi poate, la vorbele de atunci ale binecunoscutei crainice Silvia Ciurescu: „Dacă rămâi în televiziune şi vei fi angajată, se va termina cu Revelionul, Crăciunul, Paştele şi alte sărbători făcute în familie sau cu week-end-uri libere!". În primul an, Iuliana a lucrat în toate Sărbătorile legale!

OMUL
Din 1996 până în 2003 a fost redactor, prezentator şi realizator al unor emisiuni de care mulţi dintre noi îşi aduc aminte cu mare plăcere. Puţini sunt însă cei care ştiu câte ceva şi despre pasiunile... omului Iuliana Marciuc. „Să joc teatru a fost o dorinţă a mea de mică, de când mergeam cu părinţii cel puţin o dată pe săptămână la teatru, la matinee, la Operă. Aşa fac şi cu David, pe care îl duc duminica la Teatrul Ţăndărică şi la Teatrul «Ion Creangă». M-am apropiat de această lume specială, de artişti, regizori şi nu ratez nici acum spectacolele de teatru şi premierele.

Am avut şansa să asist în anii '80 la repetiţiile de la Teatrul Mic în perioada în care juca Ştefan Iordache, iar regia multora dintre spectacole era semnată de Cătălina Buzoianu. Ajunsesem să cunosc pe de rost toate piesele, am continuat să merg la teatru în liceu şi în facultate cu colegele şi prietenele şi spuneam uneori, aşa, în joacă, adolescentă fiind - «Vreau să mă fac actriţă!». Apoi, tot eu îmi dădeam cumva replica, hotărâtă să devin economist: «Ei, lasă, că o să am destule ocazii să joc teatru în viaţă, de ce să mai fac şi şcoală pentru asta?!».

N-am vrut să dau exa­men la IATC, deşi aveam experienţa teatrului radiofo­nic. Ocazia de a juca teatru mi-a oferit-o mai întâi Titus Munteanu, primul care a venit cu ideea ca noi, crainicele, să dovedim că putem să facem mult mai mult. Aşa am jucat cu succes în scenete, mai ales de Caragiale, în seria de emisiuni de mare succes «Astă seară ne distrăm în familie»„.

Când nu este la televiziune se dedică băieţelului ei, David, lăsând puţin loc şi... bucătăriei chinezeşti. Sau mării, pe care o iubeşte nespus. După ce a avut curajul să-şi schimbe total lookul, după revenirea în forţă cu emisiunea „Miezul Zilei" în „miez de zi" de luni până joi, vedeta TVR pregăteşte apariţia la sfârşitul lui octombrie a cărţii „Miezul Zilei, o emisiune într-o carte cu Iuliana Marciuc". De fapt,
o poveste cu miez de viaţă pe care nu trebuie săo rataţi...

×
Subiecte în articol: vip