x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Jamie Foxx a înfuriat activiştii religioşi cu o remarcă despre Barack Obama

Jamie Foxx a înfuriat activiştii religioşi cu o remarcă despre Barack Obama

27 Noi 2012   •   11:17
Jamie Foxx a înfuriat activiştii religioşi cu o remarcă despre Barack Obama
Sursa foto: FREDERIC J. BROWN / AFP

Actorul Jamie Foxx i-a înfuriat pe activiştii religioşi după ce a spus despre preşedintele SUA Barack Obama că este "Domnul şi Salvatorul nostru", scrie contactmusic.com.

Jamie Foxx a făcut această analogie în timpul galei Premiilor "Soul Train", care a avut loc în Las Vegas, la câteva zile după ce Obama a fost reales preşedinte. Gala a fost transmisă la televizor duminică.

"Este ca o Biserică aici. Înainte de toate, să-l onorăm pe Dumnezeu şi pe Domnul şi Salvatorul nostru, Barack Obama", a spus Jamie Foxx.

Declaraţia actorului a înfuriat activiştii religioşi, preşedintele Ligii Catolice pentru Drepurile Religioase şi Civile, William Anthony Donohue, spunând că este "înspăimântătoare".

Barack Obama a fost reales preşedinte la începutul lunii noiembrie. Primul preşedinte de culoare al SUA, adus la putere acum patru ani de fondul unor sloganuri referitoare la "speranţă” şi "schimbare”, a reuşit să-şi convingă compatrioţii că este cel mai potrivit pentru a-i conduce încă patru ani, în ciuda dificultăţilor economice.

Niciodată, după precedenta mare criză economică, cea declanşată în 1929, un preşedinte al SUA nu a fost ales pe fondul unei rate a şomajului de peste 7,2%. Un singur democrat, Bill Clinton, a obţinut două mandate pline în fruntea ţării de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial.

×