x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Jean Paler glumeste pana si cu moartea

Jean Paler glumeste pana si cu moartea

de Dana Andronie    |    10 Dec 2005   •   00:00
Jean Paler glumeste pana si cu moartea

Nici cand doamna cu coasa ii sufla in ceafa, actorul Jean Paler nu renunta la umor. Chiar daca a suferit un preinfarct luni dimineata, comicul se tine de glume in continuare. Asa a reusit sa amane plecarea dintre pamanteni.

Jean Paler nu si-a incheiat misiunea: sa-i faca pe oameni sa rada din toate incheieturile. Desi a fost la un pas de moarte, el se gandeste la spectacolele de Sarbatori pe care trebuie sa le onoreze atat in Romania, cat si in Canada si in America.

FARA AJUTOR! Luni, in jurul orei 11:00, Paler a fost vizitat de "doamna cu coasa", dupa cum singur spune. Dormise bine si, impreuna cu iubita lui, Ligia, se uita la televizor. Brusc, i s-a facut rau. Cateva minute a asteptat sa-si revina, crezand ca e ceva trecator. Vazand ca se ingroasa gluma, Ligia, speriata, a chemat Salvarea, care l-a dus la Spitalul de Urgenta Floreasca. Dupa ce s-a constatat preinfarctul, actorul a fost pus sub perfuzii si internat la sectia Cardiologie, in rezerva 546. "Am zacut in acelasi pat in care, cu ani in urma, a zacut Dem Radulescu si, mai recent, Catalin Botezatu. Ce coincidenta a destinului! Comedia si moda, in fata bolii, mana-n mana", ne-a declarat zambind Jean. "I-am spus asistentei care ar fi trebuit sa aiba grija de mine: «Doamna, desfiintati patul asta. E un pat blestemat. Nu vedeti ca ne cheama?». Stiti ce mi-a raspuns? «Mai bine ii spunem patul VIP-urilor»". Insa doar umorul a fost cel care l-a ingrijit pe bolnav, cat timp a fost locatarul celebrei rezerve. "Am stat 12 ore in spital si n-a venit nimeni sa vada daca mai traiesc. Nu te ajuta nici un medic. Doar bolnavii se mai ajuta intre ei. Este groaznic ce se intampla in sistemul nostru de sanatate. Am preferat sa plec acasa. Am semnat pe proprie raspundere ca vreau sa fiu externat", ne-a marturisit Jean Paler. Un alt pacient care a parasit spitalul, stiind ca acasa are mai multe sanse sa supravietuiasca! Zi si noapte a fost ingrijit de iubita lui, Ligia, pe care Jean o alinta Susu. "Este din Bucovina, unde cocosii striga «susu rigu». Ca sa nu-i mai spun «Moldova, vezi ca ma enervezi», prefer sa-i zic tot timpul Susu", ne-a mai facut sa radem un pic Jean Paler, care n-are deloc astampar. Rade si traieste. Traieste sa rada! De altfel, la 22 decembrie va pleca in Canada, unde va sustine spectacole in cinci orase.

IN COMA
"Am stat 12 ore in spital si n-a venit nimeni sa vada daca mai traiesc. Nu te ajuta nici un medic. Doar bolnavii se mai ajuta intre ei. Este groaznic ce se intampla in sistemul nostru de sanatate. De aceea am preferat sa plec acasa. Am semnat pe proprie raspundere ca vreau sa fiu externat"

COINCIDENTA
"Am zacut in acelasi pat in care, cu ani in urma, a zacut Dem Radulescu si, mai recent, Catalin Botezatu. Ce coincidenta a destinului! Comedia si moda, in fata bolii, mana-n mana" - Jean Paler, actor

SHOW
Toata viata lui Jean Paler a fost un spectacol tragicomic. A facut armata la Canalul Dunare Marea Neagra, unde era sa moara in timpul unei explozii, si a muncit pana la epuizare in calitate de bijutier al familiei Ceausescu. Datorita inaltimii, peste 1.90 m, i-a fost greu sa-si gaseasca in magazine un pat pe masura. Iar cand si-a gasit patul ideal, ia salteaua de unde nu-i! Asa ca din doua a facut una. (S.E.)
×
Subiecte în articol: antimonden paler jean jean paler