x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden “Jocul de-a adevărul”

“Jocul de-a adevărul”

de Roxana Vintila    |    18 Ian 2008   •   00:00

Ce ar spune Andi Vasluianu în câteva cuvinte despre Andi Vasluianu? În primul rând… “Ar râde! E foarte greu să vorbesc despre mine, mai degrabă gândesc despre mine însumi. E ciudat…

Ce ar spune Andi Vasluianu în câteva cuvinte despre Andi Vasluianu? În primul rând… “Ar râde! E foarte greu să vorbesc despre mine, mai degrabă gândesc despre mine însumi. E ciudat…” Încearcă să facă ceva cu meseria lui şi nu reuşeşte, “sunt foarte multe lucruri pe care aş vrea să le fac foarte bine, dar nu-mi ies, îmi ies, aşa, la jumătate şi cred că niciodată nu mi-a ieşit pe de-a-ntregul aşa cum mi-ar plăcea mie”.

 

DRAMĂ SAU COMEDIE? “Cred că în amândouă mă simt la fel de bine, mi se pare mai grea comedia, şi tocmai de asta îmi place mai mult, pentru că mă solicită mai mult. Dar mă regăsesc în amân­două la fel de mult. Mi-ar plăcea să joc într-o comedie romantică, n-am jucat până acum. N-am ­primit un astfel de scenariu în România.” Nu există vreun rol la care actorul să viseze şi să nu-l fi primit: “Cam de tot ce am primit să joc m-am bu­cu­rat în cea mai mare măsură, m-am bucurat că le-am primit, dar nu am reuşit să le fac pe de-a-ntregul, aşa cum mi-ar fi plăcut mie, nu nu­mai din cauza mea… din cauza în­tre­gului. Rolul de care m-am bucurat cel mai mult este cel din «Di­mi­nea­ţa» (scurtmetrajul lui Radu Ju­de), am simţit că sunt cel mai a­proa­pe de ceea ce mi-ar plăcea mie”.

 

DESTIN. “Fără discuţie, norocul este foarte important în cariera unui actor. Un actor trebuie să fie el însuşi, nimic mai mult… atunci va fi îndrăgit. Dacă eşti tu însuţi, ­atunci eşti natural, eşti magnetic, exact ca un copil care are magne­tism datorită inocenţei. Un actor fără teatru nu e un actor împlinit, nu cred că e un actor întreg. ­Aceas­ta e părerea mea, asta nu înseamnă că am şi dreptate, dar eu n-am să renunţ niciodată la teatru tocmai pentru că mi se pare foarte important. Fără teatru n-aş fi actorul de film care sunt. Un actor care trece prin teatru are mari şanse să facă un film mai puternic sau un rol mult mai puternic şi invers.”

 

PROIECTE. “Nu ştiu dacă foarte multă lume ştie că eu sunt angajat al Teatrului «Toma Caragiu» din Ploieşti, unde am destule spectacole, am vreo cinci spectacole în care joc săptămânal, şi mai joc la Teatrul Metropolis în «Jocul de-a adevărul» şi la Teatrul Act în «The Shape of things», al lui Vlad Massaci, piesă scrisă de Neil LaBute, iar filmele urmează să iasă”.Deocamdată nu aflăm nimic despre noile proiecte, dar surprizele sperăm că nu vor întârzia prea mult.    

 

“Echilibrul este deviza care mă ­caracteri­zează atât în ­carieră, cât şi în viaţă”

Andi Vasluianu, actor

×
Subiecte în articol: actor noul val