x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Juriul a pus coarne Cerbului de Aur

Juriul a pus coarne Cerbului de Aur

05 Iul 2004   •   00:00

MONDEN

TVR si-a mai spalat din pacate cu organizarea finalei nationale a Cerbului de Aur. Ce mai conteaza ca Oana Zavoranu si-a dat in petec! Noroc cu Catalin Maruta, care merita o prima. Cei trei concurenti care vor reprezenta Romania sunt: Razvan Crivaci, Cristian Florin Nistor si trupa Slang.
DANA ANDRONIE, DANA CIOBANU

Oana Zavoranu ne-a dovedit ca a obtinut nemeritat statutul de vedeta a TVR 2.

De la judecati de valoare de genul "Cum aud barbatii de fotbal, raman numai cu fotbalul in... cap", pana la a-l "boteza" Cristian pe Razvan Crivaci, Oana a gafat nonstop (de parca pentru asta era platita).

"INTELIGENTA". De vina o fi fost costumatia care-i dezvaluia inteligenta. Si anume, buricul. Cum Catalin Maruta tot batea apropouri legate de casatoriile artistilor, Oana a adus aminte de ea si de Pepe. Ce-a iesit? Numele ei de femeie maritata va fi "Oa Pepe". La polul opus s-a aflat arbitrul Maruta, de la Tonomatul DP2, care si-a facut datoria. Cum s-au comportat concurentii? Mirage a avut proasta inspiratie de a participa cu o piesa a Gloriei Gaynor, "Can’t Take My Eyes Off of You". Juriul a fost la fel de neispirat si le-a acordat blondelor puncte pe care nu le meritau. Le-or fi luat ochii cu paietele de pe rochiile minuscule! Cand s-au vazut pe micul ecran, la sfarsitul concursului, au amutit. Putin le-a lipsit sa-si bage capul in... monitor!

CU VOINTA. Mihai Andrei Mos a primit din partea juriului cuvinte de lauda si un sac de note de tocilar. In schimb, publicul i-a cantarit adevarata valoare si i-a dat cu zgarcenie un punct. Cu "All That Matters", compozitie proprie, Mosu’ se apropie de stilul lui George Michael.

Roxana, ex-Cappucino, si Marius Popa, ex-Latin Expres, au facut un duet care i-a luat prin surprindere pe jurati. Piesa "Again" are sanse foarte mari sa devina hit. Chiar daca n-a reusit sa treaca de selectia nationala, Roxana a atras atentia si, daca o va tine tot asa, va putea sa patrunda in elita show-biz-ului.

Inainte de a intra pe scena, Maria Radu se plangea ca "are o meduza in gat si ca n-a dormit de doua nopti". Cu toate acestea a intrat in concurs cu fruntea sus si a cantat o piesa mult sub asteptarile publicului. Melodia "Din iulie" i-a apartinut, iar versurile sunt "opera" Gianinei Corondan. Daca ar fi avut si vocea la ea ar fi obtinut poate un loc mai sus in clasament. Pacat!

MANEA LATINO. Vank a fost singura trupa care n-a cantat. A tipat! "Iubire cu imprumut" suna foarte bine pe CD, in timp ce varianta "live" te indeamna sa-ti pui dopuri in urechi.

Miki s-a invartit ca o caprioara in caldare si a participat, dupa retrageri si reveniri "spectaculoase", la preselectie cu piesa "Jumatate de sarut". A crezut ca va lua fata cu o melodie pe jumatate manea a la Guta. Restul se dorea a fi latino. A iesit un hibrid care i-a lasat rece si pe membrii juriului, si pe telespectatori.

Dupa ce a monopolizat scena mai bine de cinci minute, trupa 69 merita cartonasul rosu. Conform regulamentului, nici o piesa nu trebuie sa depaseasca patru minute. Piesa "Oriunde te vei afla", preluare Holograf, a avut parte de un ghiveci, cu ingrediente din stilurile lui Jon Bon Jovi, Cargo si Cristi Minculescu. Pe solist nu l-a tinut vocea pentru rock, in cel mai bun caz, poate, pentru playback!

Lacramioara Popescu a bagat pe toata lumea in ceata cu melodia "Me Against the Music", preluare Britney Spears. Catalin Maruta a pus punctul pe "i", intreband-o pe ce limba a cantat. Iar Lacramioara a raspuns senina: in engleza! Oricum, telespectatorii n-au inteles mai nimic din cauza paraiturilor care o acompaniau. Nu ne-am mira daca brasoveanca va face contestatie pe motiv de sabotaj.

Elena de la Mandinga a luat-o prin balarii cu "Numai tu". A inceput sa cante sub ton si asa a tinut-o pana la final. De cantat, a dansat cu spor. Iar Natalia Oreiro a Romaniei se baza pe voturile telespectatorilor preoti si enoriasi, intrucat e fiica de preot. Se pare ca au votat-o numai enoriasii, de vreme ce a ocupat locul trei dupa televoting.

Cristian Florin Nistor s-a catarat in fruntea clasamentului telespectatorilor datorita piesei "Dragostea mea", a trupei Holograf. L-a copiat pe Dan Bittman si a luat cu japca locul doi in cursa pentru Cerb. A impresionat prin naivitatea de a veni de la Ludus (judetul Mures) la Bucuresti cu taxiul. La Brasov cu ce va ajunge?!

Ne bucuram ca exista Cerbul de Aur. Altfel n-am fi descoperit trupa Slang! In Romania nu prea exista o asemenea trupa, care sa imbine atat de armonios jazz-ul si swing-ul. Solista are un timbru de exceptie. Cu siguranta, in spate se ascund ani grei de jazz, altfel n-ar fi putut sa jongleze la perfectie notele de pe portativ. Daca participa la festival tot cu "Moderation", Slang nu va pleca de la Brasov fara un premiu!

URMA SCAPA TURMA. Razvan Crivaci s-a inscris in concurs cu Liviu Sorescu, dar acesta a plecat in Suedia si l-a lasat pe clujean sa ia singur cerbul de coarne. Crivaci nu s-a lasat intimidat si a fost cel mai bun. A cantat o doina celtica, cu un fluier grecesc. A invatat pe de rost cuvintele in galeza si a scos-o la capat cu brio. Si-a ales o piesa foarte greu de intrepretat si a fost rasplatit de juriu cu primul loc in finala festivalului.

Nici pana acum, Silvia Stefanescu nu si-a dat seama ca n-are cu ce! Ar fi indicat sa ramana in umbra Paulei Seling, ca backing vocals.

Trupa Conexiuni a gresit deceniul! Renascute din propria cenusa, "conexiunile" ar fi trebuit sa participe la Cerb acum 20 de ani!

Si de aceasta data, juriul de specialitate a fost cel care a aruncat zarurile. Punctele care au fost acordate de cei care au reprezentat Romania la Festivalul Cerbul de Aur de-a lungul anilor (Paula Seling, Luminita Anghel, Monica Anghel, Nicoleta Matei) au facut legea, in ciuda rezultatelor televotingului, care au contat 50%. Cert este ca membrii juriului i-au aruncat in batalia pentru Cerb pe Razvan Crivaci, Cristian Florin Nistor si Slang.

CULISE

Miki a venit cu sandalele pentru scena in sacosa. Si-a pus poalele-n brau si s-a schimbat, fara nici o jena, de fata cu ceilalti concurenti. S-a prezentat la concurs cu un cerb din plus, pe care l-a denumit Razvan (asa cum il cheama pe prietenul ei), ca sa fie sigura ca ajunge pe scena de la Brasov. N-a apucat decat un loc in coada. Maria Radu a fost la fel de "pragmatica" ca Miki in ceea ce priveste schimbarea la... haine. A venit gatita cu o rochie rosie de gala, iar pe dedesubt avea o pereche de jeansi. Fara nici o problema a scapat de itari chiar pe holul Palatului Copiilor. Iar Ovidiu Komornyik s-a suparat pe fotografi pentru ca s-au imbulzit sa-i faca poze deochiate cu Iuliana Marciuc.

DIVAS

La conferinta de presa organizata cu cateva ore inaintea spectacolului, Gloria Gaynor a dezvaluit marele secret: cine a compus piesa "I Will Survive"? Raspunsul a lasat masca pe toata lumea: un barbat. Diva muzicii disco nu s-a oprit aici si a produs un al doilea soc. Piesa care i-a asigurat consacrarea in topurile muzicii internationale a fost introdusa, ca bonus, pe fata B a vinilului. Numai Gloria, impreuna cu sotul ei, si-a dat sema ca "I Will Survive" va deveni un hit international. Acum, la 25 de ani de la lansarea acestei piese, diva pregateste un spectacol-omagiu. De precizat ca Gloria Gaynor nu s-a aflat pentru prima oara in Romania. Ea a mai venit in tara noastra acum 20 de ani. Acest lucru i-a scapat pana si prezentatoarei finalei nationale a Cerbului de Aur, Oana Zavoranu, care gresea intruna spunand: "Gloria Gaynor este pentru prima data in Romania", fiind taxata cu fluieraturi de fiecare data de public. Gloria si-a facut meseria si a cantat live exact 30 de minute. La piesa "I Will Survive", toata Sala Palatului Copiilor era in picioare. Fanii cei mai infocati au fost Dan Marinescu si ceilalti transsexuali din fosta trupa Divas. Acestia nu s-au sfiit sa strige in gura mare: "Te iubim, Gloria!".
×
Subiecte în articol: antimonden piesa