x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Jurnal de turneu

Jurnal de turneu

07 Feb 2005   •   00:00

MONDEN
IN CULISE - Cinci zile cu Impact si concursuri de karaoke pe piesa "Babe" Dupa ce a invadat radiourile si televiziunile cu hitul "Babe", trupa Impact a plecat intr-un turneu de promovare prin tara. Cu videoproiector, karaoke, premii si catelul din "ograda" solistei Cristina.
DANA CIOBANU

PROMOVARE. Cristina si Rares au plecat cu "Babe" intr-un turneu prin toata tara
In aceste zile, Rares si Cristina colinda vestul si sudul tarii. Despre ce aventuri au trait in prima parte a turneului "Babe", cititi mai jos ce ne-au povestit.

26 IANUARIE. Dupa 9 seara, in clubul Twice din Bucuresti s-au strans, cu mic, cu mare, multi prieteni, artisti, fani ai trupei sa vada "formatia vocal-instrumentala" Impact (cum a numit-o Cristina). Pe scena au urcat 10 curajosi cu aptitudini vocale mai mult sau mai putin evidente, care au cantat alaturi de Impact piesa "Babe". Concurentii s-au ales cu premii constand in tricouri, afise, CD-uri si o portie zdravana de ras.

27 IANUARIE. Pe jumatate adormiti, Rares, Cristina si echipa lor au plecat catre cea de-a doua locatie a turneului, Iasi. Drumul lung a trecut aproape neobservat datorita Bonitei (catelul bichon al Cristinei), care nu se mai oprea din zbenguiala, a comentariilor de dupa lansare si a "previziunilor" despre miniturneu. La 12 noaptea incep show-ul de lansare si karaoke cu premii, in fata unui public predominant studentesc.

28 IANUARIE. Gasca se trezeste in zori, pentru ca nu se stie cum va fi drumul. La iesirea din Iasi, Simona, PR manager-ul de la iMusic (care se ocupa de Impact), isi da seama ca a uitat CD-ul cu programul de karaoke la club, si coloana face stanga-mprejur sa recupereze "obiectul". Pe Cristina o incearca o raceala, soferul rataceste directia, Rares e superstitios in legatura cu intorsul din drum. La Suceava, organizarea e ca la carte. Patronul clubului unde se tine concertul e fost DJ si imparte sfaturi legate de sunet, si nu numai.

29 IANUARIE. In drum spre Bacau, Cristina afla cum s-a incheiat seara de la Suceava, pentru ca ea plecase imediat dupa show la culcare. Pe Clubul Zebra atarna un afis imens care anunta concertul de la ora 22:00. Patronul ii avertizeaza ca acolo nu prea canta trupe, publicul fiind obisnuit cu DJ. Gasca se duce sa manance la un restaurant, unde da peste petrecaretii de la un "majorat", dornici de autografe. La show, un mic ghinion le-a dat emotii "impactilor": imaginea s-a blocat pe videoproiector, iar concurentii fac karaoke din amintiri.

30 IANUARIE. Trupetii se intorc acasa, la Bucuresti. Se circula greu din cauza zapezii, stirile de la radio vorbesc despre drumuri blocate. De ce ti-e frica de aia nu scapi. La Focsani, Impact se inzapezeste cu masini cu tot. Rares vorbeste la telefon cu toti prietenii pana i se descarca bateria. O pauza de cateva zile ii desparte de partea a doua a turneului.

AVENTURI

"In fiecare club in care am mers, au fost mai multi oameni decat ne asteptam, si in fiecare oras am descoperit ceva fain. La Suceava, barmanii s-au imbracat in mineri, in Bacau am nimerit in plina petrecere de majorat la restaurantul unde trebuia sa mancam. Mai frumos, dar mai ingrijorator a fost faptul ca ne-am inzapezit la Focsani" - Rares Impact

PETRECERE CU MINERI
Cele mai mari emotii pentru Impact au fost la Suceava. Clubul Shock este mai mult decat "incapator", iar intrarea costa 100.000 de lei. "Ar fi frustrant sa canti pentru cativa rataciti!", zice Cristina. La miezul noptii, Rares si colega lui de trupa isi fac intrarea, cu bratele pline de CD-uri, tricouri si afise pregatite drept premii. Pe ring dansau doua domnisoare care isi aplicasera pe blugi decupaje cu "Babe" si Impact. "Semn bun!", zice superstitiosul Rares, cu ochii cat cepele. Dupa concursul de karaoke, petrecerea continua. Barmanii se costumeaza in mineri, DJ-ul manuieste flexul, artificiile explodeaza, mesele si podeaua sunt acoperite de confeti. Spre final, Rares este invitat sa faca pe MC-ul, e urcat - mai cu forta, mai de bunavoie - pe bar, lumea se strange buluc in jurul lui. Pepino, "omul-tehnic" care i-a insotit pe cei de la Impact in turneu, canta "Babe" cu voce subtiata, face animatie, si patronul ii propune sa ramana in Suceava in schimbul a cateva sute de euro. Gasca se retrage spre dimineata, cu un alai de 20 de petrecareti, printre care si unul dintre sefii clubului. La asa petrecere, Rares da verdictul: "Bucovina rules!".
×
Subiecte în articol: antimonden impact rareş