x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden La plăcinte inainte...!

La plăcinte inainte...!

de Dana Andronie    |    17 Dec 2007   •   00:00
La plăcinte inainte...!

"Ah, gloria, tristă marfă! Costă mult şi nu durează", spunea Balzac. Ei bine, comisari europeni, europarlamentari, inalţi funcţionari ai Comisiei Europene pot gusta din gloria... plăcintei dobrogene, chiar la Bruxelles.


"Ah, gloria, tristă marfă! Costă mult şi nu durează", spunea Balzac. Ei bine, comisari europeni, europarlamentari, inalţi funcţionari ai Comisiei Europene pot gusta din gloria... plăcintei dobrogene, chiar la Bruxelles.

Intre 20 şi 24 decembrie, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun şi a implinirii unui an de la intrarea Romăniei in Uniunea Europeană, la Bruxelles se desfăşoară o ediţie specială Callatis Euro Tour. Incepănd cu ora 12:30, la sediul Comisiei Berlaymont, reprezentantele gospodinelor din Mangalia (Eufrosina Pană, Giorgeta Jităraşu, Luminiţa Martinescu, Alexandrina Buzea, Nachie Abdula, Beltis Omer) vor prepara peste 1.000 de plăcinte dobrogene. La acest festival sunt invitaţi comisari europeni, europarlamentari, inalţi funcţionari ai Comisiei Europene.


LA RÃ...ZBOI INAPOI. Va fi aşadar o lecţie de gastronomie naţională in cadru european, cu care sigur nu vom da greş! Pentru că la "cele ale gurii" ne pricepem, chiar şi cănd acestea nu sunt doar vorbe. Vinul romănesc nu va lipsi nici el de la petrecerea ce se va incinge in centrul oraşului Bruxelles, lăngă biserica Sfănta Caterina. In acest cadru festiv se vor desemna candidaţii din Belgia pentru faza finală a competiţiei "Personalitatea anului" de la Festivalul Callatis 2008, din Mangalia. La Bruxelles, vor concura pentru finală personalităţi ale diasporei romăne din Belgia, precum şi personalităţi de origine belgiană care au contribuit la o imagine pozitivă a Romăniei in lume. Â


Evenimentul este organizat de Arthis Bruxelles (La Maison Culturelle Belgo-Roumaine), Clubul Femina al Fundaţiei Callatis ‘98 şi Asociaţia Pro Familia, cu sprijinul Primăriei Municipiului Mangalia, al primăriei din Bruxelles şi al Reprezentanţei Romăniei la Uniunea Europeană. Â
Sponsori inimoşi: Electro Daniella Impex, Hotel Plaza Bruxelles şi Wind’94.
Politicienii nu vor rezista tentaţiei de a da curs invitaţiei: "Hai la plăcinte!".
Vorba aceea, "la plăcinte inainte, la război inapoi"...


Se căntă!

Programul artistic va fi bine intreţinut de Gabriel Cotabiţă, Benone Sinulescu & Yana. "Am ştiut mereu să fiu optimist, energic şi nonconformist", spune nea Beni. "Sunt foarte pretenţios cu mine şi mai puţin cu cei din jur. N-am fost niciodată un om consumator de alcool şi mereu am ştiut să-mi recuperez nopţile nedormite. Cred că acest lucru a fost benefic pentru longevitatea mea". La Bruxelles, el va fi nevoit să facă faţă celor şase gospodine care frămăntă peste 1.000 de plăcinte. Va trebui să dovedească dacă este la fel de bun ca minunăţiile gastronomice cărora nu le pot rezista nici europarlamentarii!

×
Subiecte în articol: antimonden bruxelles