x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Ladosi ii declara razboi Carstei

Ladosi ii declara razboi Carstei

20 Mar 2004   •   00:00

Nici nu s-a terminat bine finala Eurovision, ca au si inceput sa apara discutii contradictorii asupra televotingului. TVR a dat-o rau in bara, incurcand punctele Andrei cu cele ale Elenei Carstea.

Daca la semifinala a cantat cu o temperatura de 39 de grade (asa zice ea), la finala, Elena Carstea a venit la concurs cu doctorul dupa ea. N-a facut prea multi purici si s-a clasat pe locul patru, si nu pe doi, asa cum gresit s-a calculat initial. De altfel, organizatorii au recunoscut eroarea, spunand ca cele sase puncte acordate de Laurentiu Duta s-au adunat, din greseala, la punctajul Elenei Carstea.

CONTESTATIE. Toata lumea se astepta ca Elena sa faca scandal dupa infrangerea suferita. Numai ca ea a plecat cu coada-ntre picioare, inghitind galusca. Lovitura de teatru! Cristi Faur, compozitorul piesei cu care a concurat Carstea, a speculat eroarea TVR si a depus o contestatie la directorul executiv al Eurovision, Paulsson Gil, in care se plange ca interpreta a fost defavorizata de sunet, de televoting si de schimbarea pozitiei in clasament.

SCANDAL. De asemenea, Faur i-a cerut directorului executiv sa solicite TVR caseta cu inregistrarea integrala a finalei Eurovision. Raspunsul la contestatie este asteptat pana pe 23 martie. "Nu cred ca se va schimba ceva, deoarece TVR este prea puternic si se va spala, intr-un fel sau altul, pe maini de aceasta incorectitudine", a declarat compozitorul. Iata ce are de zis Irina Radu, director al departamentului Evenimente Speciale din TVR: "Nimeni n-a indraznit sa spuna nimic imediat dupa terminarea concursului. Ma asteptam sa iasa scandal, m-ar fi surprins insa daca Elena Carstea n-ar fi avut nimic de zis. N-ar fi trebuit sa se planga la European Broadcasting Union (EBU). Rufele murdare ar fi trebuit sa se spele in familie".

FINAL. Dan Manoliu, producatorul Eurovision, a plecat astazi la Istanbul, unde are loc intalnirea sefilor de delegatii, pentru a prezenta castigatoarea Romaniei, pe Sanda Ladosi. Asta inseamna ca TVR isi vede de treaba si merge inainte cu Ladosi. "Elena Carstea are dreptul de a depune plangere oficiala unde doreste. Si fetele de la Indiggo au facut, anul trecut, plangere la EBU si ce-au rezolvat?! ", ne-a declarat Manoliu. "Parata" este suparata foc pe organizatori si nu are cuvinte prea dulci la adresa acestora: "Au gresit si fata de mine, si fata de Andra, si fata de ceilalti concurenti, provocand situatii penibile".

Cu alte cuvinte, Elena Carstea poate sa se dea si peste cap, ca tot Sanda Ladosi va pleca la Istanbul. Sanda a fost dezamagita de Elena, pentru ca plangerea acesteia ar putea afecta imaginea Romaniei la Eurovision.

LOVITURA. De aici se intelege ca Elena i-a micsorat Sandei sansele de a prinde un loc cat mai bun in clasamentul final. Ladosi nu s-a asteptat la o lovitura sub centura din partea prietenei sale, acum, cand este cu un picior in Turcia. Ladosi ne-a zis pe un ton iritat ca declaratiile invinsei sunt nejustificate si ca ea nu este in masura sa schimbe rezultatul. ( DANA ANDRONIE, CATALINA IANCU, HORATIU TUDOR )

"Este Elena vreun for decisiv? Si eu pot sa declar ca va cadea guvernul, dar asta nu inseamna ca este si adevarat. Speculatiile n-au acoperire atunci cand acuzatiile nu sunt dovedite" Sanda Ladosi

"Ii doresc succes Sandei, dar mi-as fi dorit sa avem conditii normale de concurs: sonorizare, jurizare si televoting. Daca cei din TVR si-ar fi cerut scuze, totul ar fi fost O.K." Elena Carstea

×
Subiecte în articol: antimonden elena carstea ladosi