x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Laura Lavric: "Aveam un milion de lei in ’89"

Laura Lavric: "Aveam un milion de lei in ’89"

01 Iul 2004   •   00:00
Laura Lavric: "Aveam un milion de lei in ’89"

Se uita la telenovele, pentru ca nu are ce urmari la televizor, pana la stiri. La 57 de ani, Laura Lavric isi doreste un barbat cu zece ani mai tanar, caruia sa nu-i miroasa gura si picioarele si care sa aiba bani, daca nu mai multi, macar cat ea.

DANA CIOBANU

Laura Lavric nu se poate plange ca are timp liber. Canta in strainatate, are filmari sau vede de propria afacere, restaurantul Casa Lavric din Iasi. Isi aduce aminte cu amaraciune de timpurile in care trebuia sa-si fereasca banii munciti, de teama legii ilicitului.

ILICITUL. Cantareata avea probleme mai ales cand venea din strainatate. "Erau niste militieni foarte cunoscuti in Iasi, printre care si unul "Colombo". Lua femei de pe strada, daca le vedea purtand un lantisor de aur, le injura, dadea in ele, ingrozitor! M-am nimerit cu acest Colombo intr-o masina, dupa ce cantasem la o receptie a Securitatii si m-a luat la rost ca de unde am bijuteriile si ca o sa-mi faca el dosar pentru asta. In acel moment, mi-am spus "De ce dracu’ oi fi venit eu in tara?"".

In strainatate, canta si la "negru" pentru ca, prin contract, lua doar 7 dolari pe seara. "Legile te indemnau la ilegalitati. Nu veneam cu banuti acasa. Cumparam blanuri si aur. La Revolutie, aveam un milion de lei". A cumparat un apartament in Iasi, dar fostul sot a "avut grija" de restul de bani. "In ’91, dupa ce m-am despartit de el, am ramas cu 10.000 de dolari si o valiza. Baiatul meu, Victor, nu terminase inca facultatea. Am plecat sa cant in America, sa castig bani de apartament".

CONDITII. Laura Lavric nu a mai incercat sa-si refaca viata dupa divort. "Acusi fac 58 de ani. Pretendentul trebuie sa fie cu zece ani mai tanar, sa nu-i miroasa gura si picioarele, sa fie mai destept ca mine si sa aiba bani, daca nu mai multi, macar cat mine". Lasand gluma la o parte, Laura Lavric are alte preocupari. "Vine o varsta cand ai nevoie de o companie, dar, deocamdata, cat mai pot canta, pot spune ca publicul e compania mea".

DEZAMAGIRE

Laura crede ca Ministerul Culturii ar trebui sa reinstituie cenzura. "Cum sa indragesc eu ce canta un tigan care nici nu stie sa se semneze? Sunt fiara si impotriva muzicii etno si a catorva colegi de-ai mei. Cand le-o vedea Benone Sinulescu pe Lavric si Vicoveanca cu fusta-n brau, atunci sa cante si el etno". Dezamagita ca nu mai are ce vedea la televizor, Laura Lavric se uita doar la telenovele si stiri.

SACRIFICIU

In America, le-a cantat sarbilor. "Barbatia lor se masoara in cati bani dau cantaretei si cate dragute au. Ma interesa doar sa le iau dolarii. Numai ca ma dadeau dracului cu folclorul meu cu tot. Nebunii veneau cu casete din Iugoslavia si-mi fluturau banii pe la nas, sa cant melodiile lor. Ramaneau stupefiati cand le cantam, nu credeau ca le pot invata peste noapte. Am facut bani cu pretul nervilor mei".
×
Subiecte în articol: antimonden laura lavric laura lavric