x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lectii gratuite de salsa

Lectii gratuite de salsa

19 Aug 2004   •   00:00

ZI DE VARA PANA-N TOAMNA

In fiecare week-end, pe "Plaja de fitness" din Mamaia turistii se inghesuie sa faca putina miscare. Incep de dimineata cu aerobic, continua cu tai-bo, iar spre pranz danseaza salsa. Si toate astea cu instructori specializati, care nu cer nici un ban turistilor.
CRISTINA OLOGEANU

Daca va aflati vineri, sambata ori duminica prin Mamaia veti ramane fara cuvinte la vederea unor turisti care se inghesuie sa faca sport intr-un tarc de 10 pe 10 metri sugestiv intitulat "Plaja de fitness". Romanul vine la mare sa leneveasca la soare, nu sa se puna pe sport. Dar iata ca o firma de publicitate a indraznit sa faca o campanie mai aparte unor batoane de mentinere a siluetei. Le-a oferit turistilor de pe plaja posibilitatea sa faca aerobic, sa ia lectii de tai-bo (tehnici de autoaparare si relaxare) si sa invete sa danseze salsa. Toate astea fara ca turistul sa scoata vreun ban din buzunar. Iar conceptul a prins.

BATOANE PENTRU VEDETE. Patru tineri, doi baieti si doua fete, impart zilnic batoane de cereale turistilor. "Campania se desfasoara pe plaja pentru ca am obtinut autorizatie doar pentru acest perimetru. Promoterii nu au voie sa distribuie batoanele pe faleza, prin terase ori cluburi", spune Teodor Patrichi, supervisorul campaniei. Desi produsele se distribuie gratuit, oamenii au diverse reactii. "Multi cred ca le cerem bani si devin reticenti, altii vin dupa noi sa ne mai ceara", spune o fata din echipa. In periplul lor, s-au intalnit si cu vedete precum Jojo, Anamaria de la Demmo, Raluca de la Cocktail, Doru de la Parlament. Ba, chiar s-au intalnit si cu mama Andrei de la Candy. "Era fara Andra. Dar ne-a aratat o revista in care a aparut fata ei". Le-au oferit si lor batoane si le-au invitat la… dans. Vedetele au zambit, au multumit pentru baton si pentru invitatie si... cam atat.

PROFESIONISTI. Pentru toate cele trei cursuri, firma a angajat instructori profesionisti pe care ii plateste cu ora. Pentru aerobic si tai-bo au luat specialisti din Constanta. Doar instructorii de salsa sunt adusi din Capitala.

Primul curs este cel de aerobic. Dana Roman este instructoarea "de serviciu". Are doar 22 de ani. I-a implinit ieri, 18 august. Face aerobic de trei ani, dar instructor a fost un an. A renuntat la aceasta postura pentru ca vrea sa se pregateasca de examenul de licenta. Este studenta la Facultatea Ovidiu, sectia Drept. In postura de instructor pe Plaja de fitness a ajuns prin niste prieteni. "Se cauta un instructor de aerobic. Un prieten de-al meu ma stia pe mine si m-a recomandat celor care fac aceasta campanie. M-au placut si iata-ma aici!", spune Dana. La cursurile sale de pe plaja vin persoane de toate varstele. Ba chiar si domni, doamne trecuti de 50 de ani. Acestia din urma rezista cap/coada cele 60 de minute de aerobic. Mai mult tinerii renunta. "Dupa terminarea cursului vin tot felul de persoane la mine sa ma intrebe la ce sala predau pentru ca vor sa faca mai mult decat ce fac pe plaja."

CAMPIONII. Cursurile de dans incep pe la ora 16:00. Geanina Niculae, Vasile Constantin si Dragos Patrascu sunt cei trei instructori care ii initiaza pe turisti in ale dansurilor latino-americane. Primii doi sunt vicecampioni nationali la dansuri latino-americane, asa ca nu e de gluma cu ei. Si ei au ajuns aici printr-o cunostinta. "Iustin (n.r. - Iustinian Radu, care prezenta la Antena 1 emisiuni estivale) a fost cel care ne-a recomandat organizatorilor", spune Vasile Constantin. Cei trei ii invata pe turisti doar pasi simpli. Lucrurile mai complicate se fac la club. Nu este timp suficient sa ii transforme peste noapte in adevarati latino. Daca la aerobic si la lectiile tai-bo turistii vin mai repede, la dansurile latino se strang mai greu. "Va rugam sa veniti la cursurile de salsa. Incepem in cateva minute", se aude indemnul lui Vasile. Insa oamenii se lasa asteptati. "Haideti, ca este gratis!", adauga Vasile. Dar cum incepe sa rasune muzica in boxe si instructorii se pun pe dans, turistii vin grupuri-grupuri. Tarcul devine neincapator.

MUZICA

Dana Roman are muzica pentru fiecare exercitiu. De regula, mai ritmata. Astfel, sunt trei-patru melodii pentru exercitiile destinate intaririi abdomenului, doua pentru cele de bazin, doua-trei melodii pentru relaxare. Pentru exercitiile tip "catelus" (n.r. - din pozitia "in patru labe"), Dana are o singura melodie, iar exercitiile destinate intaririi musculaturii picioarelor se fac pe trei-patru melodii.

CONDICA DE RECLAMATII

POLUAREA FONICA ESTE MAREA PROBLEMA A LUI DUCU BERTZI. Folkistul spune ca acesta este singurul lucru care il deranjeaza ori de cate ori vine la mare. "La trei terase alaturate auzi trei stiluri muzicale diferite. La fiecare terasa muzica incepe sa se auda din ce in ce mai tare. Fiecare vrea sa dea mai tare decat vecinul. Poate asa atrage clienti", spune Ducu. Din cauza muzicii, de cele mai multe ori folkistul prefera sa nu mai iasa la terase, pentru ca, in loc sa manance linistit, aceasta ii duduie in urechi de i se sparg timpanele. (Cristina Ologeanu)

CATALINEI MIHAESCU NU-I PLAC VALURILE MARI. Stirista postului de televiziune Realitatea TV nu suporta ca atunci cand se relaxeaza pe plaja sa treaca pe langa ea cineva ud si s-o stropeasca. Uraste lucrul acesta la fel de mult ca si nisipul din ochi pe care-l primeste de la neatentii ce merg grabiti pe langa cearsaful ei. "De asemenea, nu-mi plac valurile mari si agitate, pentru ca imi este teama de apa. Cand sunt valuri foarte mari, nu intru in mare. Referitor la conditiile de care are parte turistul pe Litoralul romanesc, pot sa spun ca, desi nu sunt eu prea umblata prin lume - am ajuns doar in Egipt si in Spania - totusi, mi se pare ca mai avem muuult pana sa-i ajungem pe ei. Deocamdata, serviciile oferite pe Litoral de prestatorii romani nu sunt pe masura banilor pe care-i dai", ne-a declarat vedeta postului amintit. (Roxana I. Ancuta)

Giulia, la concurenta cu Anne’s

Desi n-au carnet de conducere, Giulia de la Sexxy si interpreta Ana Constantin si-au probat abilitatile de soferite intrecandu-se intr-o cursa nebuneasca la volanul masinilor prietenilor lor. Atent supravegheate de acestia, fetele n-au avut parte de vreun incident neplacut.

Jurnalul National, in misiune pe Litoral

Daca v-ati deghizat in paparazzi si ati pozat vreo vedeta si vreti sa apara la gazeta, nu ezitati sa ne contactati. Daca se nimereste sa fiti chiar Aurelian Temisan, Adrian Enache sau Elena Carstea, Andreea Balan, Andreea Banica, Dana Nalbaru, Teo si va aflati in cautarea iubirii (pierdute) ne puteti scrie si vi se va rezerva un loc la rubrica de matrimoniale estivale.

Adresa noastra: Piata Presei Libere, nr.1, corp D, etaj 8
sau dana.andronie@jurnalul.ro
×
Subiecte în articol: antimonden plaja aerobic