x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Litoralul azi - 2 august 2004

Litoralul azi - 2 august 2004

02 Aug 2004   •   00:00
Litoralul azi  -  2 august 2004

METEO. Cerul se va innora spre seara, cand local va ploua. Maximele vor fi cuprinse intre 25… 27°C, iar minimele intre 17… 20°C. Temperatura apei marii va fi de 20… 23°C.

CULTURA. Doua simpozioane la Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta. Temele: istoria orasului si implinirea unui secol de la inceperea lucrarilor pentru construirea Cazinoului.

  • In tabara din Navodari au sosit si copii din Moldova, Ucraina si Germania. Astfel ca, pana in prezent, "pragul" taberei a fost calcat de 12.000 de elevi. Administratorii vor sa continue procesul de modernizare, reluand lucrarile de amenajare dupa incheierea sezonului estival, pentru ca, in 2005, copiii sa gaseasca un loc mult mai bun ca anul acesta si ca in anii trecuti.

  • Volei si fotbal pe plaja din Mamaia. Mai intai, plaja din fata Hotelului Flora a fost invadata de jurnalistii care au participat la cea de-a treia editie a Cupei Presei la Volei. Apoi, activitatile sportive s-au mutat pe plaja din zona Butoaie. Tot jurnalistii s-au intrecut. De data aceasta la fotbal. S-a jucat in echipe de 5+1, fara limita de varsta.

    Desi ziua locul este preferat de copiii care se viseaza artisti, seara pe scena amplasata in centrul statiunii Mamaia urca brazilienii din tara cafelei. Unidos da Tijuca este o scoala de samba care si-a trimis emisarii sa-i invete si pe romani dansurile braziliene. Acestia au invatat meserie chiar la Rio de Janeiro, gazda celebrului carnaval. Costumele traditionale si ritmurile latino-americane strang in jurul lor o multime de romance care se simt, chiar si pentru doar cateva ore, in patria lui Ronaldo.

  • Printre atatea suse si susanele, iata ca in Constanta se serveste si o portie de cultura. Pe plaja "Modern" s-a desfasurat spectacolul romano-american "Heart Beats Light", semnat de coregraful Allyson Green si plasticianul Peter Terezakis. Spectacolul a fost prezentat sub egida Fundatiei Culturate Proiect DCM, in colaborare cu Teatrul "Oleg Danovski". Au participat si dansatori romani, iar selectia a fost facuta chiar de coregraf. Spectacolul, finantat de Centrul Cultural al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti si sprijinit de Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Bucuresti - ArCub, a mai fost prezentat si la Bucuresti.

  • Pe plaja Belona, un bucurestean a fost impuscat accidental. Tomita Daniel, de 41 de ani, se afla la o distanta de aproximativ 100 de metri de un spatiu amenajat pentru tir sportiv. Din cercetarile efectuate la fata locului de politisti s-a stabilit ca proprietarii poligonului de tir aveau paravanul destinat opririi gloantelor fabricat din PAL in grosime de 18 milimetri. Acesta a cedat din cauza multiplelor lovituri cu alice si astfel bucuresteanul s-a trezit cu o alica in bratul stang.

  • In statiunea Venus, soferii amatori au turat motoarele la maximum. A avut loc cea de-a doua editie romaneasca a Dunlop Drivers Cup. Asta pentru ca, pe plan international, competitia are deja o traditie de sapte ani. La ultima confruntare a amatorilor din acest an au participat 15 castigatori ai etapelor eliminatorii. Pilotii amatori nu au intrat in cursa oricum. Au fost supusi unui serios instructaj. Au luat lectii de la Stefan Vasile, unul dintre cei mai bine cotati piloti romani de WRC. Castigatorul raliului merge in Italia, la finala concursului international Dunlop Drivers Cup.

    CUM NE DISTRAM

  • MAMAIA. De la ora 21:30, Teatrul de Vara din Mamaia va fi gazda spectacolului "Super show-ul Litoralului". Pretul unui bilet este de 150.000 de lei. Muzica de toate genurile, dar si umor... de vara. Recitaluri sustin: Blondy, 3rei Sud Est, Autentic, Anne’s, Raoul, Mirabela Dauer, Natasha, Talisman, Maria Dragomiroiu. Responsabilii cu glumele vor fi Doru Octavian Dumitru, grupul umoristic "Neata", Romica Tociu si Cornel "Palavre". Da-da, "Palavre", caci asa striga la portavoce, sambata si duminica, unul dintre vanzatorii ambulanti.

    Tot la Mamaia incepe si Cupa Presei la fotbal pe plaja, organizata de ziarul local Telegraful. Anul trecut, echipa reprezentativa a acestui cotidian a fost desemnata castigatoare. Anul acesta... nu se stie. "Telegraficii" insa vor din nou o cupa la fotbal pe plaja.

  • CONSTANTA. Iubitorii de cinema au de ales intre doua filme ce ruleaza la Cinema Studio din Bulevardul Tomis. La orele 15:00 si 17:00 ruleaza productia "Bisnitari in uniforma", productie SUA, comedie. De la ora 19:00 se schimba foaia. Puteti vedea "Ceilalti", thriller SUA, cu superba Nicole Kidman in rol principal. Indiferent de filmul pe care il alegeti, pretul unui bilet este de 40.000 de lei. De la ora 11:00, la Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta, Aula "Adrian Radulescu", se vor desfasura doua simpozioane deschise publicului larg. Primul se intituleaza "Constanta, oras turistic de-a lungul timpului", iar cel de-al doilea - "100 de ani de la inceperea lucrarilor pentru construirea Cazinoului Constanta". Evenimentul este organizat de Directia Judeteana a Arhivelor Nationale Constanta si de Muzeul Marinei Romane.
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden constanta plaja