x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Litoralul azi - 27 august 2004

Litoralul azi - 27 august 2004

27 Aug 2004   •   00:00
Litoralul azi  -  27 august 2004

METEO. Vremea va fi instabila. Cerul se va innora, va ploua. Maximele vor fi cuprinse intre 25 si 28°C, iar minimele intre 18 si 20°C. Temperatura apei marii va fi in jur de 19… 21°C.

EXPOZITIE. Peste 500 de exemplare de pasari exotice va asteapta langa Delfinariu, situat pe B-dul Mamaia din Constanta. Pretul unui bilet este de 10.000 de lei. Program: 9:00-20:00.

  • NAVODARI. Pana la sfarsitul saptamanii se anunta vreme urata, asa ca trebuie sa stati cat mai departe de agitata apa a marii. Ca sa va omorati cumva timpul liber, puteti merge la discoteca de pe plaja. Daca aveti probleme de sanatate, va informam ca, alaturi de casuta salvamarilor, se afla un centru medical.

  • CONSTANTA. Conducerea Serviciului de Telecomunicatii Speciale a anuntat ca, la data de 30 august 2004, in Constanta se va inaugura Centrul de preluare a apelurilor de urgenta 112. Prin acest serviciu - folosit in SUA, dar si in statele europene - se urmareste reducerea timpului de interventie intr-o situatie de urgenta. Asadar, de la sfarsitul lunii, constantenii si turistii aflati pe Litoral vor putea apela, in cazuri de urgenta, numarul de telefon 112, indiferent de natura cazului. Numarul 112 este gratuit si poate fi accesat din orice retea de telefonie fixa sau mobila.

  • CONSTANTA.I Unitatea Fitosanitara Constanta a inceput aplicarea tratamentului chimic pentru combaterea daunatorului omida paroasa a dudului, care face ravagii pe raza judetului. In perioada efectuarii acestor tratamente avio-chimice, apicultorii sunt avertizati sa ia masuri pentru protejarea familiilor de albine. Nu se recomanda, timp de 21 de zile, pasunatul si recoltatul frunzelor de pe marginea soselelor. Pilotii de la Aerodromul Tuzla spun ca au condus foarte greu, deoarece aceste zboruri trebuie efectuate peste si printre cladiri.

  • EFORIE NORD. Directorul Serviciului Judetean de Ambulanta Constanta, dr. Vasile Popescu, a declarat intr-un interviu din presa locala ca numarul inecatilor a crescut cu 40% comparativ cu vara trecuta. Cele mai multe accidente de acest fel s-au produs in statiunile Eforie Sud si Eforie Nord, urmate de Neptun si Costinesti. In acest sezon estival au fost inregistrati 50 de inecati.

  • COSTINESTI. I Jandarmii din Costinesti sunt chemati tot mai des sa aplaneze conflictele izbucnite intre proprietari si turistii rau-platnici din Costinesti. Saptamana trecuta, o femeie din satul Schitu a cerut ajutor jandarmilor, pentru ca un barbat pe care il tinea in gazda a amenintat-o cu bataia. Femeia a recunoscut ca barbatul o ajuta adesea la treburile gospodaresti si ca doar cand bea devenea scandalagiu. In ultimele zile, militarii au aplicat sanctiuni in valoare de 100 de milioane de lei celor 20 de scandalagii reclamati.

  • MANGALIA. I Politistii de frontiera constanteni au reusit sa retina o calauza care actiona in zona Clisurii Dunarii si care era data in urmarire generala pentru trafic de emigranti. Ion S. a fost identificat si retinut la sfarsitul saptamanii trecute, in localitatea Mangalia, unde avea domiciliul. Anchetatorii au stabilit ca, la data de 7 august 2004, politistii de frontiera din Sectorul Socol au descoperit cinci persoane care voiau sa treaca ilegal in Serbia si Muntenegru cu ajutorul acestei calauze. Membrii grupului de bucuresteni au declarat ca doreau sa ajunga ilegal in Italia pentru a-si vizita niste rude. Ion S. s-a ales cu dosar penal pentru trafic de emigranti si l-au trimis in fata instantei cu propunere de arestare preventiva.

    UNDE NE DISTRAM

  • CONSTANTA. Astazi, velierul Amerigo Vespucci va face o escala, pana la data de 30 august, in Portul Constanta. Velierul a fost construit in 1931, are un deplasament de 4.146 de tone si poate atinge o viteza maxima de 10 noduri.

    Nava are la bord un echipaj format din 273 de marinari, aflati sub comanda contraamiralului Franco Paoli, rectorul Academiei Navale din Livorno. Turistii au sansa sa viziteze nava italiana in zilele de vineri si duminica, intre orele 16:00-19:00, iar sambata, intre orele 10:00-14:00. Luni, in ultima zi, programul este intre 10:00-12:00 si 16:00-18:00.

  • CONSTANTA. Iubitorii de pesti pot admira zecile de specii rare, gazduite la "Acvariu" (situat langa Casino Constanta). Taxa de intrare este de 30.000 de lei.

    Grupurile organizate de elevi, studenti sau militari in termen beneficiaza de reducere 50%, pentru fiecare obiectiv. Nu aveti voie sa filmati sau sa pozati acvariile decat cu un aviz special. Program: 9:00-21:00.

  • MAMAIA. Daca vreti sa purtati o "conversatie" inteligenta cu papagalii vorbitori, va invitam sa vedeti cele peste 500 de exemplare aflate in cadrul "Expozitiei de pasari exotice si de decor", situata langa Delfinariu (B-dul Mamaia nr. 255). Pretul unui bilet este de 10.000 de lei. Program: 9:00-20:00.

  • MAMAIA. La Gala Filmului Romanesc, ce se desfasoara in perioada 25-28 august la Cinematograful Albatros din Mamaia, au venit zilele trecute mii de turisti.

    Astazi, de la ora 21:00, va fi difuzat un film interzis tinerilor sub 16 ani, intitulat "Azucena", in regia lui Mircea Muresan, dar si "Fotografii de familie", semnat Serban Marinescu. Bugetul Galei a fost de 170 de milioane de lei.

    Manifestarea a fost organizata de Consiliul Judetean Constanta, impreuna cu Uniunea Producatorilor de Film si Audio-Vizual din Romania si cu Consiliul National al Cinematografiei. Directorul Galei, Ioan Ionel, a declarat ca intrarea la aceste productii autohtone a fost libera, pentru a-i incuraja pe cinefilii romani sa vina la cinema si atunci cand sunt difuzate filme cu actori de-ai nostri. (Simona Ecovoiu)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden constanta