x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

15 Apr 2005   •   00:00


  • 16 aprilie 2005
  • Cel mai ciudat mamifer din lume

    Maimutica din imagine este Quintana, primul aye-aye nascut in captivitate in Marea Britanie si al doilea din lume. Quintana s-a nascut pe 11 februarie la Gradina Zoologica din Bristol. Aye-aye (primata nocturna) este considerat cel mai ciudat mamifer din lume.

    Summit pe teme de WC-uri publice

    Anul viitor, in luna mai, Thailanda va fi gazda summitului mondial al toaletelor publice. Drept pentru care autoritatile au pornit o campanie de igienizare a strazilor si a WC-urilor publice. Summitul initiat de World Toilet Organization a ajuns la cea de-a doua editie, prima fiind sustinuta in China.

    Acceleratie - Audienta cu automobilul

    O femeie din Fairhope (Statele Unite) obtinuse o audienta la primarul localitatii. Cand a vrut sa parcheze, in loc sa franeze, Eva Klemann (57 de ani) a apasat pedala de acceleratie. Astfel, femeia a ajuns mai repede in audienta, pentru ca automobilul sau a spart zidul cladirii si a ajuns direct in biroul primarului. Din fericire, acesta si un consilier au scapat teferi. Au tras insa o sperietura pe cinste, cei doi crezand ca sunt victimele unui atentat cu bomba.

    Vicios - Cimpanzeu dependent de nicotina

    Angajatii unei gradini zoologice din Africa de Sud se chinuie de ceva vreme sa faca doi cimpanzei sa renunte la fumat. Charlie, un mascul adult, a inceput sa fumeze chistoacele aruncate in cusca de vizitatori. Puii aflati in apropierea lui Charlie au deprins si ei obiceiul. Potrivit lui Daryl Barnes, purtatorul de cuvant al gradinii Bloemfontein Zoo, Charlie da semne ca deja a devenit dependent de nicotina. Din acest motiv, tentativele ingrijitorilor de a-l face sa renunte au fost pana acum sortite esecului.

    Lupta - Campioana la wrestling, la 10 ani

    Makeba Elliott, o fetita in varsta de 10 ani, a ajuns campioana la wrestling pentru al doilea an consecutiv. Ea concureaza in fiecare an in campionatul "Piticilor". Nu e interesata sa se lupte cu fete, pentru ca "nu e la fel de interesant". "Imi place sa-i bat mar pe baieti, sa-i vad ca plang si ca antrenorul ii umileste din cauza asta. E singura modalitate de a le demonstra ca fetele sunt la fel de tari ca si ei." La competitie au participat 700 dintre cei mai batausi baieti din oras, cu varste cuprinse intre 9 si 10 ani.

    Stupid - "Vreti sa va impusc copiii?"

    Un dispecer de la serviciul apeluri de urgenta "911" din suburbia Fort Worth, Watauga, a fost aspru pedepsit din cauza atitudinii afisate la telefon. Recent, o mama disperata a apelat serviciul de urgenta pentru ca nu stia cum sa-si potoleasca fetele. Ajunsa acasa de la serviciu, aceasta si-a gasit copiii certandu-se violent, iar dispecerul a gasit de cuviinta sa o intrebe pe apelanta daca vrea sa trimita pe cineva care sa-i impuste fetitele. In urma cu o luna, acelasi dispecer replicase altui apelant care anuntase un grav accident de motocicleta ca "regreta profund", dar n-are ce face.

    Cambodgia - Vanatoare de bivoli pe motiv de caca

    Politia din Cambodgia a primit o sarcina deloc usoara: vanarea celor 30 de bivoli si a celor 10 vaci care fac caca pe monumente. Autoritatile cambodgiene se tem ca turistii nu vor mai cauta ruinele de la Templul Angkor Wat din cauza balegilor facute de cele 40 de animale. Echipa de politisti-vanatori nu a obtinut insa rezultate, pentru ca nu are suficient antrenament in aceasta misiune.

    Reglare de conturi - V-am omorat? Pardon!

    Un pacient suparat nevoie mare pe dentistul care i-a distrus dantura in urma cu nu mai putin de 12 ani a decis ca, dupa atatia ani de frustrare, ar fi cazul sa-l omoare. Dentistul avusese proasta inspiratie de a-i scoate pacientului alti dinti decat cei cu probleme. Operatia reparatorie a fost si ea, un fiasco. In consecinta, pacientul, a carui furie s-a acumulat in decursul anilor, a hotarat sa regleze conturile cu vinovatul. Ajuns in fata clinicii, a crezut ca-l vede pe medic parasind incinta si a apasat brusc pedala de acceleratie. Evindent, rezultatul a fost cel scontat: dentistul a fost grav ranit. Numai ca, pe principiul dintilor nepotriviti, nici dentistul nu era cel potrivit. Era altul…

    Rubrica realizata cu Adriana Paduraru si Miruna Mihalcea
    ×
    Subiecte în articol: antimonden lume