x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden "Lumea a zis că sunt nebun”

"Lumea a zis că sunt nebun”

de Dana Cobuz    |    24 Ian 2008   •   00:00
"Lumea a zis că sunt nebun”

CRAZY LOOP - Bălan a studiat limba japoneză în America
Fostul lider O-zone s-a şcolit în SUA cu profesori faimoşi, care au lucrat cu Julio Iglesias, Tina Turner sau John Bon Jovi. I-a folosit, din moment ce are atâta succes cu un refren care ne "mm-ma-ma” la cap.


CRAZY LOOP - Bălan a studiat limba japoneză în America
Fostul lider O-zone s-a şcolit în SUA cu profesori faimoşi, care au lucrat cu Julio Iglesias, Tina Turner sau John Bon Jovi. I-a folosit, din moment ce are atâta succes cu un refren care ne "mm-ma-ma” la cap.


  • Jurnalul Naţional: Câţi bani ai mai primit din drepturile de autor pentru titlurile O-zone, după destrămarea trupei?
Dan Bălan: Nu am făcut un bilanţ al încasărilor din titlurile O-zone, înainte şi după încetarea proiectului. Este adevărat că succesul piesei "Dragostea din tei” a fost mult mai mare decât mi-am imaginat, iar veniturile au crescut în consecinţă.


  • Mai ţii legătura cu Lucas Prata?
Sigur. Este unul dintre cei mai buni prieteni ai mei din SUA. Când stau la New York ne vedem foarte des. Mă bucur mult de succesul pe care l-a avut anul trecut cu piesa "And She Said”. A stat 5 săptămani pe locul 1 în Billboard Dance Charts.


  • Cum te-a tratat presa din America de când eşti solo?
Deşi proiectele mele nu sunt lansate încă oficial în America, am avut o serie de apariţii pozitive la televiziunile NBC, Fox, precum şi apariţia la cea mai ascultată emisiune de radio de dimineaţă din Washington DC - "Elliot in the Morning”, unde piesa "Sugar tunes” a fost prezentată ca fiind hitul verii 2008 în SUA.


  • "Crazy Loop” se apropie de succesul "Dragostea din tei”?
Asta rămâne să decidă publicul. Cel puţin în Romanian Top 100 deja a depăşit succesul "Dragostea din Tei”.


  • Declarai că în America ţi-ai adus instrumentişti din Moldova. Pe cine şi de ce?
Igor Buzurniuc-chitară, Alex Calancea-bass şi Ghena Barbu-tobe sunt muzicienii cu care am început să lucrez încă înainte de plecarea în State. Am hotărât să-i iau cu mine în Los Angeles pentru a înregistra albumul împreună şi pentru că am crezut mult în talentul lor. La înregistrări au mai participat şi alţi muzicieni din Los Angeles.
-Nu te tentează să participi la Eurovision, din partea Moldovei sau a României?
-Niciodată nu m-a tentat să particip la Eurovision. Poate cândva…


  • Înainte de videoclipul "Crazy Loop”, ai cunoscut vreodată îndeaproape un manechin, un fotomodel?
Am cunoscut şi manechine şi fotomodele, dar cel mai mult dansatoare...(zâmbeşte). E lungă povestea...


  • De când eşti solo, care a fost cel mai bine plătit concert?
Toate concertele sunt plătite bine, iar eu nu sunt interesat de topuri pentru banii încasaţi.


  • Pui bani "la ciorap” pentru când vei fi "la pensie”?
Încerc să fac investiţii avantajoase.


  • În ce e avantajos să-ţi investeşti banii, ca artist? Tu în ce ai investit?
Eu am investit în primul rând în mine, în pregătirea mea profesională ca artist. În general o să investesc în proiecte muzicale. La baza activităţii companiei mele "Loop Productions” stă dezvoltarea diferitelor proiecte artistice. Ca artist cred că cel mai avantajos e să investeşti în ceea ce te pricepi mai bine. De restul investiţiilor se ocupă compania mea de business management.


  • Unde locuieşti, oficial, în America? Ai o proprietate? Ce masina conduci acolo?
Până acum eram stabilit la Los Angeles. Acum patru luni m-am mutat definitiv la New York. Da, am proprietate acolo, conduc un Mercedes şi am prieteni apropiaţi în Los Angeles, New York, New Jersey, Atlanta,Washington DC, Miami.


  • Ai absolvit, până la urmă, Facultatea de Drept?
Nu. Am renunţat, pentru a intra la Colegiul de Muzică "Ştefan Neaga” (n. r. din Chişinău). Toată lumea a zis că sunt nebun. În 1997 în Moldova muzicienii erau văzuţi ca oameni care "mor de foame”. Mie îmi era indiferent. Eu ştiam că dacă nu încerc, atunci toată viaţa o să regret, uitându-mă la MTV, ştiind că puteam ajunge şi eu acolo.


  • Ce institut muzical ai frecventat la Los Angeles?
Timp de un an şi jumătate am urmat mai multe cursuri în New York şi Los Angeles. Cursuri de interpretare vocală, artist development, dansuri, actorie, chitară, limba japoneză. Unii din profesorii mei vestiţi au fost Stephanie Spruill (a lucrat cu Julio Iglesias, Tina Turner, Whitney Houston, Aretha Franklin etc.) şi Katie Agresta care a pregătit vocal artişti mari ca John Bon Jovi, Steven Tyler, Lenny Kravitz, Cindy Lauper etc.


  • Ce activitate a avut până acum casa de producţie " Loop Productions”?
Am înfiinţat "Loop Productions” de curând. Momentan unica activitate este producerea şi promovarea proiectului "Crazy Loop”.

×
Subiecte în articol: antimonden los angeles loop