x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Maraton de show-uri Cătălin Botezatu

Maraton de show-uri Cătălin Botezatu

de Catalina Iancu    |    27 Iul 2009   •   00:00
Maraton de show-uri Cătălin Botezatu

Cel mai prolific şi cel mai cunoscut creator de modă din România, Cătălin Botezatu, a realizat în trei zile cât alţii într-un an! Nu mai puţin de 17 prezentări diferite de modă, fără a mai lua în calcul alte evenimente de gen, unde s-a ocupat de regie şi de organizare.



Referitor la această performanţă, s-a spus chiar că ar fi putut intra în Cartea Recordurilor dacă un reprezentant al Guinnes Book ar fi fost prezent, în weekend, la Mamaia. În plus, o desfăşurare impresionantă de forţe a implicat zeci de manechine, băieţi şi fete, veniţi special de la Bucureşti pentru show-urile celebrului creator, echipe de make-up şi hair styling, staff, 12 maşini, sute de produse vestimentare şi zeci de geamantane pline cu pantofi, accesorii sau rochii.

Maratonul lui Botezatu a început vinerea trecută pe plaja Hotelului Vega din Mamaia, cu o spectaculoasă prezentare de costume de baie. A urmat apoi o altă prezentare şi o altă colecţie, tot de costume de baie, etalată la piscina aceluiaşi hotel de cinci stele. Apoi, pe terasa restaurantului aferent, o altă prezentare de modă, de această dată cu extravagante rochii de seară. Imediat după, designerul şi-a mutat cartierul general la Hotelul Rex din Mamaia, unde a deschis în mod oficial Summer Fashion Festival cu colecţia Sailor 2009, un show ce a transpus conceptul uniformei marinăreşti în lenjerie intimă masculină.

Dotaţi cu şapcă de marinar şi cu costume în dungi şi imprimeuri marine, în nuanţe de alb şi albastru, băieţii-model au fost declaraţi cei mai sexy marinari.

Ziua următoare (sâmbătă) a debutat tot în forţă pentru creatorul român. Prezentările de la Vega, colecţii diferite de cele din ziua anterioară, au culminat cu realizarea show-ului ICE, o poveste "despre răcoarea, strălucirea şi duritatea gheţii", un adevărat spectacol cu machiaje şi coafuri atipice, ba chiar şi cu efecte speciale.

În cea de-a doua seară de festival, Bote a prezentat şi la Mamaia colecţia haute couture, Hot Rainbow, cu care a făcut recent furori la Caribbean Fashion Week, în Jamaica. Rochiile spectaculoase, coafurile sofisticate şi machiajele suprarealiste au adus pentru câteva minute în faţa celor prezenţi imaginea divei "seducătoare, rafinate, elegante şi... inacesibile".

Finalul Summer Fashion i-a aparţinut, bineînţeles, tot lui Cătălin Botezatu. După ce a mai realizat alte trei fashion show-uri la Vega, designerul a închis ediţia din acest an a Festivalului de vară cu o colecţie de costume de baie intitulată Exotic Flowers, pe care a lansat-o astfel şi în România, după Jamaica, Malta şi Italia.

Cursa lungă însă nu s-a oprit aici: imediat după terminarea prezentării de la Summer Fashion Festival, Cătălin Botezatu a plecat la Bucureşti. Astăzi, creatorul va decola către Saint Tropez pentru a susţine trei prezentări de modă într-o locaţie privată, dar şi pe celebra Nikki Beach.    

×
Subiecte în articol: antimonden