x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Marca - Trupa Iris nu este inregistrata la OSIM

Marca - Trupa Iris nu este inregistrata la OSIM

25 Feb 2005   •   00:00

MONDEN
Formatii consacrate, printre care Iris si Bere Gratis, nu figureaza la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci. In schimb, Carmen Serban isi apara "valoarea" inregistrandu-si numele la OSIM. Cu toate ca s-au facut remarcate in muzica, unele formatii s-au trezit peste noapte cu "surori gemene" care activeaza in alte domenii. Astfel, Bambi e o gradinita, Impact e o firma de insecticide. Mai avem detergenti Activ, floraria Iris sau produse din carne Pops.
CATALINA IANCU

NUME NEINREGISTRAT. Cristi Minculescu nu vede ce are de pierdut. S-ar putea sa ramana fara floarea Iris
Cine nu s-a inregistrat la OSIM risca sa-si piarda titulatura. Altfel spus, cine-i mai iute de picior poate pune mana pe o marca deja consacrata, dar neinregistrata la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci.

Ditamai oamenii de televiziune s-au ciondanit pe o titulatura. Mihai Tatulici si Florin Calinescu s-au contrat pe marginea "Chestiunii". Tatulici ameninta cu procesul, spunand ca el a avut primul o rubrica numita "Chestiunea zilei". Dar si-a amintit acest "mic" amanunt abia dupa ce Calinescu ajunsese la o audienta demna de invidiat. Chestiunea a fost ca nea Florin s-a dovedit a fi cu cinci minute mai istet. A inregistrat numele firmei la OSIM, asa ca nimeni n-are ce sa-i faca.

INREGISTRATI. Baietii de la Autentic, Denis Mihai si Catalin Bota, s-au trezit si ei la tribunal. In urma neintelegerilor cu RBA, casa de productie la care activau, cantaretii si-au luat bagajele si-au plecat. Dar si numele formatiei, pe care l-au inregistrat la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci. Degeaba i-a dat in judecata Radu Baron, patronul RBA, ca interpretii au "hartia" la mana.

Fiindca si despre Sexxy s-a zvonit ca nu si-ar fi inregistrat marca, Julia a tinut neaparat sa lamureasca situatia: "Nu stiu cine a scornit treaba asta, ca noi n-am fi inregistrat numele trupei la OSIM. L-am inregistrat chiar din prima zi de cand s-a destramat grupul Exotic, iar eu si Claudia ne-am facut alta trupa si ne-am gandit sa ne luam numele de Sexxy. Chiar a doua zi am facut acest lucru. Asta s-a intamplat in 2001. Avem dovada si putem demonstra oricui ca e asa cum spunem. Se poate sa fi fost si o confuzie la mijloc. Poate exista si vreo alta firma, «Sexy» cu un singur «x»". La fel sustin si cei de la HI-Q, ca n-ar fi omis un lucru atat de important pentru cariera lor.

NAIVI. Mita, Mihai Georgescu de la Bere Gratis, e suficient de naiv, incat crede ca, desi nu sunt inregistrati, nimeni nu-i poate lua numele. "E adevarat. Nu suntem inregistrati la OSIM. Dar suntem o formatie supercunoscuta. Cantam de cativa ani, ne stie toata lumea. Nu cred ca dupa sapte ani de existenta si mii de concerte poate veni cineva sa ne ia numele trupei. Daca cititi bine legea, o sa va dati seama ca nu-i nimic de rau". Intr-adevar, nu-i nimic in neregula. Legea nu te obliga sa te inscrii. Dar poate veni cineva caruia i s-a pus pata pe un nume si sa-ti fure titulatura de sub nas. Si asta oricat de cunoscut ai fi. Au patit-o pana acum trupele Hora, Diva sau Kiss. Oana de la Activ: "Daca suntem inregistrati la OSIM? Ce-i ala? Ma crezi ca nu stiu? Dar puteti sa-l intrebati pe Rudi, colegul meu, el se pricepe mai bine".

Cea mai mare surpriza insa ne-a servit-o legendara trupa Iris, care, dupa mai bine de 20 de ani de muzica si de succes, nu este inregistrata la OSIM! Managerul trupei Iris, Cosmin Nicoara, nu stia daca trupa pe care o pastoreste e inregistrata sau nu. Asa ca l-a sunat pe bateristul Nelu Dumitrescu sa afle daca sunt sau nu "incondeiati". Iar Nelu Dumitrescu a recunoscut ca nu sunt, dar ca vor rezolva aceasta chestiune cat mai repede posibil. Nu de alta, dar poate se va trezi vreo "ciuperca" aparuta dupa ploaie sa "fure" titulatura supercunoscutei trupe rock.

O SINGURA CARMEN SERBAN
Chiar si manelistii au auzit de OSIM. In lipsa de trupe, solistii si-au inregistrat… numele. Dupa ce a auzit ca "Selena" e o firma de constructii, "Candy" e o masina de spalat, iar "Blondi" e un coafor, Carmen Serban (foto) si-a luat masuri de precautie. In urma scandalului declansat de doua fete care-si spuneau amandoua "Fata morgana" sau a discutiilor dintre cei doi Guta - Liviu si Nicolae, Carmen Serban si-a inregistrat numele la OSIM. Si asta ca sa nu mai existe o alta "Carmen Serban" in muzica romaneasca. Mai bine prevazator decat tepuit. Caci a patit-o si Adrian Tanase de la Tapinarii. Intr-o discutie la un pahar de vorba cu mai multi colegi ziaristi, Tanase s-a gandit c-ar fi bine ca dupa Cupa presei la mancat pizza, Cupa presei la pescuit, Cupa presei la fotbal, la tir, la biliard, la table, la karting, la tenis, la calarie sau bowling, la painball si alte asemenea, sa existe si o "Cupa presei la cantat". O idee numai buna pe care, la nici cateva zile, a preluat-o altcineva si-a inregistrat-o la OSIM. Asa ca inclusiv tapinarul a luat teapa.
×
Subiecte în articol: antimonden inregistrat numele osim