x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Marcu nu prea cîntă, da’ le înfloreşte

Marcu nu prea cîntă, da’ le înfloreşte

de Dana Cobuz    |    28 Aug 2008   •   00:00
Marcu nu prea cîntă, da’ le înfloreşte

E o fată descurcăreaţă. Aşa se poate citi din traiul pe care-l duce, deşi nu face nimic evident ca să-şi cîştige acest trai. Destul de secretoasă în privinţa vieţii personale, Rocsana Marcu s-a evidenţiat în showbiz prin voce şi sîni. Şi minciunele.

E o fată descurcăreaţă.
Aşa se poate citi din traiul pe care-l duce, deşi nu face nimic evident ca să-şi cîştige acest trai. Destul de secretoasă în privinţa vieţii personale, Rocsana Marcu s-a evidenţiat în showbiz prin voce şi sîni.
Şi minciunele. 


Dincolo de bîrfe, invidii, idei preconcepute şi alte “tradiţii” de pe frumoasele plaiuri mioritice, Rocsana Marcu este o mamă singură. Statut greu de asumat, cu atît mai mult cu cît, vrea, nu vrea, este într-o oarecare măsură persoană publică. Oamenii o mai văd prin ziare ori la televizor şi o recunosc pe stradă. Au aflat că, de aproape un an, este mama unei fetiţe cu numele Mayra Maria Marcu, iar numele tatălui nu este trecut nici în certificatul de naştere al micuţei. Şi nu se sfiesc să o judece.


TRASEU. Rocsana Marcu merge însă mai departe. Aşa cum a făcut mereu, de cînd a tras cortina pentru a intra în mult-bîrfita scenă a showbizului. Chestie care se întîmpla, cu multă indulgenţă, pe la vîrsta de 9 anişori, cînd Rocsănica a cîştigat un concurs la radio, interpretînd melodia “Waiting For You”. Probabil că mica victorie a încurajat-o să-şi găsească un rost în muzică, pentru că altfel nu se explică cum de a ajuns Rocsana să le cunoască pe Andreea Şi Ileana, alături de care a cîntat (o scurtă vreme), în trupa Trinity. Dintr-un trio, fata a plecat în alt trio, mult mai cunoscut – Ho-Ra, în care a fost colegă cu Elena şi Delia şi unde a dat de gustul muzicii de inspiraţie etno. De filonul folcloric nu s-a mai depărtat nici cînd şi-a încercat norocul ca interpretă solo. Fără a-i pune în discuţie acum calităţile vocale, ne îndoim totuşi că o comparaţie între vocea Rocsanei şi cea a Mariei Tănase poate fi măcar gîndită, nu şi ţipată prin toată presa, aşa cum s-a făcut la momentul apariţiei primului album solo al tinerei noastre. La fel de lipsită de strălucire şi carismă a fost Rocsana în domeniul televiziunii, în care a bifat cîteva colaborări şi emisiuni proprii de-a lungul vremii. Poate să amintim aici doar că ultima “performanţă” pe micul ecran a fost aceea de prezentatoare a unei emisiuni din acelea în care trebuie să dai telefon (cu suprataxă), să ghiceşti cuvinte şi să ţi se spună că n-ai nimerit.


ASIGURATĂ. În urmă cu cîţiva ani, Rocsana declara că şi-a asigurat picioarele pentru 100.000 de euro şi sînii pentru 200.000 de euro, dar nu pomenea nimic de poliţa de asigurare pentru voce. Poate nici nu avea nevoie. Picioarele şi sînii fac toţi banii în ceea ce o priveşte. Cu aceste părţi ale corpului a cîştigat nişte bănişori de la revista Playboy, pentru un pictorial. Tot cu ele iese la înaintare la orice petrecere. Fie iarnă, fie vară, Marcu nu afişează decît bluze cu decolteu adînc-adînc. De aici i s-o fi tras şi nefericirea de a fi tot singură: fiindcă pare prea disponibilă. Cineva s-a găsit să o ajute să facă un copil: un domn pe nume Ştefan – aşa i-a protejat identitatea Rocsana – care s-a dovedit, mai tîrziu, a fi Aurel. Un domn foarte căsătorit, prin Italia, motiv pentru care copilul pe care-l au împreună nu poartă numele tatălui. Şi asta n-ar fi nimic, cîtă vreme Rocsana este fericită cu fetiţa ei.


MINCIUNELE. Linia dominantă în relaţia pe care o are cîntăreaţa cu presa este minciuna. Prin omisiune, prin exagerare, prin inventare şi orice alte forme mai poftiţi, minciuna se află la ea acasă în gura Rocsanei. Nu mai ştim nici o “vedetă” autohtonă care să fi petrecut vacanţe, băut cafele, dansat prin cluburi, împrietenit şi schimbat numere de telefon cu celebrităţi de nivel mondial cum este Rocsana Marcu. Ei bine, vă vine sau nu să credeţi, dar româncuţa noastră a fost invitată la Premiile MTV de la Barcelona, din 2005, chiar de prietena ei Fergie, solista trupei Black Eyed Peas! Şi nu aşa, oricum: cele două s-ar fi cunoscut şi împrietenit cu trei ani înainte de acest moment! Pregătiţi-vă acum pentru o ştire-bombă: în vara lui 2006, cînd îşi serba ziua de naştere cu un grup de prieteni, în Sicilia, Rocsana a avut şansa să o cunoască pe nimeni alta decît Julia Roberts! Ba cică a mai şi băut cafea cu ea!

Dragii mei, pentru că ce-i mai bun se păstrează pentru final, întocmai ca cireaşa de pe tort, am decis să vă las să savuraţi acum ultima minciunică a Rocsanei: în vacanţa pe care a petrecut-o în această vară pe Coasta de Azur, fata noastră a dat nas în nas cu... Brigitte Bardot, care filma pe acolo! Săraca B.B., ea nu mai filmează de zeci de ani! Doar Rocsana mai “filmează”, închipuit...

 

Vacanţe scumpe, dar cu ce bani?

Muzica şi televiziunea nu-i aduc Rocsanei bani cu lopata, astfel încît să-i permită să petreacă vacanţe scumpe în străinătate în ritmul în care o face ea. Tînăra se laudă cu firma ei de organizare de evenimente, care îi aduce un venit frumos. Poate la negru, căci din cifrele declarate la Ministerul Finanţelor, Green Media SRL nu a avut profit net, în 2006 şi 2007, mai mult de cîteva mii de euro. Dubai, Italia, Coasta de Azur, SUA, Grecia, Turcia, Egipt sînt doar cîteva dintre destinaţiile preferate şi bifate de Rocsana. Evident, la fiecare ieşire nu uită să povestească despre sesiunile de shopping, unde ia toate magazinele la rînd şi de unde cumpără o groază de lucruri (spune ea). Şi mai spune, de fiecare dată, că a prins perioadele de reduceri. Dacă tot se laudă cu atîtea vacanţe şi călătorii (şi implicit atîţia bani), de ce vînează, oare, sezonul de reduceri? De fiecare dată însă, numărul hainelor achiziţionate îl întrece pe cel al obiectivelor turistice vizitate...


Promisiuni deşarte

Multe treburi începute şi neterminate mai are Rocsana! Se tot pregăteşte şi se pregăteşte, dar niciodată nu-şi îndeplineşte ceea ce-şi propune. Ne-a tot ameninţat cu înregistrările unui nou album, cu abordarea unui nou gen, cu surprize, cu ceva nemaivăzut, nemaifăcut şi nemaiîntîlnit în România. Mereu “revine” cu un “nou look”, o “nouă atitudine”, un “nou stil”, dar practic, nu e nimic nou sub soare. Pe site-ul ei, www.rocsana.com, pomeneşte de o colaborare cu Black Eyed Peas, lucru care nu s-a concretizat nici pînă în ziua de azi. Cît priveşte povestea cu “zeci de spectacole, în ţară şi turnee în Europa şi Statele Unite ale Americii”, să i-o spună lui Mutu!



Fete de carton şi băieţi de cartier

Expresia "băieţi de cartier" n-are nici o legătură cu celebra marcă de ceasuri şi bijuterii Cartier SA. Cuvîntul cartier provine din francezul "quartier" şi înseamnă, la origine, ceea ce înseamnă şi la noi: parte a unui oraş care formează o unitate organică. Mai înseamnă, ca sensuri secundare, parte din comandamentul unei mari unităţi şi a patra parte din stema heraldică. În orice caz, expresia "băieţi de cartier" are legătură cu sensul principal, doar că a deviat, prin sintagmă, la înţelesul de "băieţi de mahala" sau "băieţi de periferie". Băieţii de cartier au o psihologie comunitară, pe care o găsim fie în muzica hip-hop, fie în manele. Luînd în considerare numai aspectul de mentalitate al expresiei, vom descoperi, analizînd-o, că ea nu se manifestă doar în aria zonală a periferiei, ci în orice cartier al Bucureştiului. Se numeşte mentalitate de mahala. A semnalat-o şi a persiflat-o genial marele Caragiale, prin personaje memorabile ca Rică Venturiano sau, mai ales, prin "fetele de cartier" gen Ziţa, Veta sau Miţa Baston. Ei, bine, nici Rică, nici Spiridon, nici Miţa Baston n-au dispărut ca specie. Le vedem astăzi, zilnic, la televizor. O nesfîrşită paradă de ambalaje fără conţinut, care inundă literalmente micul ecran, dimineaţa, la prînz şi seara. Nu comunică nimic, nu construiesc nimic, doar se îmbracă, conduc Lamborghini, se rad în cap, îşi pun cercei în nări – dacă-s băieţi, sau se dezbracă pînă la limita CNA-ului – dacă-s fete. Cînd vorbesc, mai bine-ar tăcea, cînd cîntă, mai bine ar dansa. Şi, în general, mai bine ne-ar lăsa! Iată cîteva nume de referinţă: X Plugaru, Y Pistol, Z Columbeanu, XYZ Trident. Partea Yang a speciei e acoperită cu exemplare gen 0 Maximus, 01 Poponeţ, 000 Iovan şi mulţi alţii cărora, în cadrul acestei rubrici, le vom lăuda calităţile după cum le au. Iar prima calitate a tuturor acestora este aceea că, avînd o mentalitate de cartier, vor să poarte accesorii cu acest nume. E o confuzie la mijloc. Dragi "băieţi şi fete de cartier", aspiranţi la ceasuri şi bijuterii Cartier, această marcă e un simbol al rafinamentului. Între voi şi ea e o distanţă istorică, n-o puteţi compensa cu bani. Dar, în fond, e treaba voastră, numai că de ce trebuie să ştie o ţară întreagă ce v-aţi cumpărat? Nu că ar fi vreo interdicţie în acest sens, dar, dacă vă zornăiţi etichetele în public, presupunem că vă asumaţi şi comentariile noastre despre ceea ce vedem.

PREA MULTE GĂRI ● Depresie de primăvară-vară-toamnă-iarnă
Lili Sandu, cu fitele la psiholog
Deşi, conform unui titlu de film, "Albii nu pot să sară", unele femei reuşesc! Lili Sandu a făcut "Jump" încă de anul trecut, prin videoclipul albumului său, dar se pare că a sărit într-o depresie. Aşa că a ajuns, cu tot cu fiţele ei, direct la psiholog.


CENTURA ● Politichia de pe podiumul de defilare

Sânziana, cea mai castă Buruiană
Lunile iulie-august sînt anotimpul sînzienelor, în această perioadă planta de leac căpătînd cele mai puternice virtuţi. Dar ce să ne mai intereseze asta cînd o avem pe Sânziana, o Buruiană cum doar în pădurea de fiţe şi fiţoşi ai patriei mai poţi întîlni?

PARTITURĂ CU FIŢE ● Şi dragoste cu foc, şi bani în cont
Ferentz: virgină prin abstinenţă
Viaţa ei este tristă... mai-mai să-ţi dea lacrimile cînd o auzi că nu-şi găseşte un partener, care să o ajute să rupă pînza de păianjen apărută la colţul dormitorului personal de cînd nu a mai făcut sex.

CU FITZE, FĂRĂ FITZE ● Bătaie de 700.000 de euro

Andreea Spătaru, blonda din Boschet
Au îndrăgit-o lama, seringa şi bisturiul pînă cînd au umflat-o-n sîni şi-n buze de vreo trei ori. A făcut dragoste cu aparatul de fotografiat în sute de pictoriale fierbinţi. Însă abia cînd a fost bătută de gelosul Boschet în plină stradă a simţit Andreea Spătaru pe pielea ei cum este să fii iubită. Altoit de iubită sau iubită cu pumnii şi cu picioarele.

REFERENDUM ÎMPOTRIVA EI ● "Ciumaca" de la OTV a exasperat o ţară întreagă
Magda lu’ Tolea, cartofi şi circ
Credeaţi că le-aţi văzut pe toate în show-bizul mioritic şi că nu se poate mai rău? Ei bine, se poate! Nu e "pîine şi circ", ca-n celebrul dicton, ci cartofi şi circ! Doar sîntem pe plaiuri mioritice! Culmea penibilului şi a ridicolului poartă un nume: Magda lu’ Tolea.

CARIERĂ ● Ilinca Vandici, dintr-un Kanal în altul
O "zburătoare" care cîntă "cocoşeşte"
Venită, la doar 17 ani, de la Oradea în "jungla" Capitalei, Ilinca Vandici pare să facă faţă foarte bine competiţiei de fete frumoase şi atît, de pe piaţa media. Are aproape 22 de ani şi ştie ce vrea. Vrea să fie model. Model pentru tinerele din ziua de astăzi. Fugiţi!


TRIDENT! ● Lipsite de prejudecăţi, de haine, de talent
Trei blonde şi toate trei... stridente
Fetele care cîntă cu fundul. Cu fundul la vedere. Aşa sînt cunoscute cele trei blonde de la Trident. Întrucît s-au dezbrăcat singure în Playboy, nu ne mai rămîne decît să le căutăm la caracter.








IEPURAŞ DRĂGĂLAŞ ● Gina îşi sărută iubitul cu grăsimea de la genunchi

Pistol sau pocnitoare, aceasta-i întrebarea
Un personaj la fel de gol de conţinut precum biografia sa sau propria pagină de internet. Vorbim despre Gina Pistol, fireşte, care nu ne-a impresionat cu mai nici una din faptele săvîrşite în viaţa-i de "iepuraş".








AAH! ● Tablou încins filosofico-existenţial
Păsărin trudeşte... la vîrful carierei
Dacă un fost iepuraş Playboy a ajuns să ţină şedinţe literare, e clar că vine sfîrşitul lumii... Zicătoare de replici, femeie fatală, cititoare înrăită şi mai ales feministă convinsă, domnişoara Păsărin pare mereu că trudeşte la lustruirea vîrfului ei de carieră. De efort, i se întîmplă să mai şi geamă...






BALET ● Eu sînt, eu vreau, eu pot!
Răzbunarea lui Iri Columbeanu
Se pare că e valabilă aserţiunea potrivit căreia orice exces vine dintr-o lipsă. Cel puţin în cazul cuplului Monica-Iri.La ea pentru căa uitat cît costă kilogramul de roşii, deşi provine dintr-o familie modestă, iar la el pentru că îşi exhibă la bătrîneţe frustrările din adolescenţă.







REFĂCUT ŞI ADĂUGIT ● Mărire ţie, penisule!

Fizz nu (mai) răspunde... de el
Şi-a lungit penisul cu patru centimetri. A mai şi cîntat. De la ultima strigare de acest fel, pămîntul a înconjurat soarele de vreo două ori. Mai are în dotare şi-un site, în care ne întîmpină aşezat comod pe un fotoliu cînd roşu, cînd gri. Asta-i doar online... Dar dacă nu Fizz, atunci cine?





OOPS! ● Alina a fost "virgină" pînă la 20 de ani
Plugaru’ de la cratiţă
A pus prima oară mîna pe-o manetă la 16 ani. Însă a rămas, traseistic vorbind, virgină pînă la 20, cînd a circulat şi cu RATB-ul. Ar renunţa să mai fie regină (porno) dacă i s-ar oferi un post permanent la coada cratiţei. Doamnelor şi domnilor, Alina Plugaru!








GURA PĂCĂTOSULUI ● Andreşan: "Încep să cred că unii chiar nu am creier"
Pîrţotină, fleorţotină, buleandră, şuleandră
Nu o judecăm, nu o acuzăm, doar v-o prezentăm. Laura Andreşan, întoarsă pe toate feţele. Dezbrăcată de secrete, penetrată de regrete. Că n-a pus-o de-un trio cu Tăriceanu şi Elena Udrea decît în visele ei.






POFTĂ MARE! ● Cine se teme să muşte din Simona Suhoi?
Sensuala, pericol public
E atît de ocupată, încît nu are timp decît de saloane cosmetice. S-a "îndrăgostit" de pi încă de pe băncile şcolii. În fiecare seară se culcă alături de Samir şi Samira. Pe lîngă moţul (auriu) din frunte, deţine şi o tulburare de percepţie. "Oriunde mă duc am senzaţia că, pac!, mi se dă cu ceva în cap", zice ea cu năduf. Unii nu se miră... de ce oare?







"ASPIRATOARE DE GAGICI" ● Pe bancheta din spate: Pistol, Zugravu şi Lesko
Vai de Poponeţul lor!
Dacă ar fi să te iei după porecla lui, ai zice că lui Poponeţ îi cam plac bărbaţii. Da’ de unde! Cel puţin în public, Codin Bogdan Maticiuc, mîndrul purtător al supranumelui cam puturos, se afişează cu femei tot una şi una.







Anna Lesko:Vocea “invizibilă” sau Zglăvoaca de Chişinău
Anna Lesko este pe cale de dispariţie. Nu ea ca persoană, ca identitate civilă, ci ca specie de vedetă. Sau, mai exact, ca specie de pseudovedetă. Totul la Anna Lesko este “pseudo”: declaraţiile, atitudinea, vocea, sînii. În privinţa silicoanelor, ea zice că nu (normal, doar e pseudo), dar dacă priviţi comparativ pozele, trageţi singuri concluzia. Din fericire, problema cu sînii se rezolvă chirurgical, prin proteze de silicon, cu vocea e mai greu. Nu există silicon pentru corzile vocale sau pentru talent. Performanţa Annei Lesko este însă uluitoare: să n-ai nici un pic de volum, nici un strop de timbru şi totuşi să se vorbească şi să se scrie atît despre tine ca despre o cîntăreaţă e o raritate chiar şi în patria play-back-ului. Orice manelist stă mai bine cu vocea decît frumoasa ucrainiancă, spunea cineva, pe bună dreptate
×
Subiecte în articol: antimonden baieti marcu rocsana cartier