x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Micu’ si vedetele

Micu’ si vedetele

03 Mai 2004   •   00:00
Micu’ si vedetele

De Ziua Boilor (Armindeni), sau mai exact de 1 Mai, vedetele s-au intrecut la mici si la bere pe unde au apucat. Fie la mare, fie la restaurante, fie la iarba verde. La Vama Veche, rockerii au baut votca si au mancat clatite, la Casa Taraneasca din Capitala s-a mancat micu’ lui Botezatu, iar la complexul Lebada, Fetecau a lovit in populatie cu halci de carne.

CATALINA IANCU, DANA CIOBANU, HORATIU TUDOR

Cei care nu s-au dus de 1 Mai la mare, au luat cu asalt restaurantele din Capitala. Europa FM si-a invitat colegii de breasla - pe cei din ograda proprie, dar si concurenta, la Casa lui Catalin Botezatu din Aviatorilor. Adica la Casa Taraneasca.

Botezatu are micu"" mare

Dintr-o regretabila eroare, unul dintre ziaristi a scris la gazeta ca Botezatu da gratis mici si bere. Informatia era numai pe jumatate adevarata. In sensul ca gazda a oferit, la „comanda" celor de la Radio Europa FM, o masa mare. Dar petrecerea a fost numai pentru cei din mass-media. La ora pranzului, lumea a dat navala la restaurantul lui Bote, crezand ca a inceput campania electorala si se mai poate imbuca ceva pe de-a moaca. Unii erau atat de inversunati ca au luat teapa, incat au venit cu ziarul in mana, deschis la pagina cu articolul respectiv. Nemaiputand sa faca fata celor care au luat cu asalt localul, Catalin Botezatu a fost nevoit sa cheme bodyguarzii. In final, acestia i-au lamurit pe oameni ca a fost o greseala.

Reteta succesului

Dupa ce s-a potolit toata tevatura, a inceput si petrecerea propriu-zisa, in stil romanesc, cu muzica populara si mancare traditionala. Creatorul de moda a lasat pentru o zi proiectele pentru rochii elegante si a trecut la bucatarie. Echipat intr-un trening (de firma) care semana mai mult a costum popular, avand fel de fel de motive florale, Catalin a fost, ca de fiecare data, gazda perfecta. A pregatit gratarul cu mana lui si ne-a dezvaluit, printre altele, reteta „succesului". „Micul trebuie sa fie... ceva mai mare. Preparat neaparat din carne proaspata si bine condimentat. Nu pun foarte mult usturoi, fiindca poate petrecaretii se mai pupa cu cineva". Pe Botezatu l-a concurat Robert Turcescu, vedeta Europa FM, amandoi contribuind la pregatirea celor 800 de mici care au fost serviti invitatilor. (Catalina Iancu)

Fetecau a dat mici si bere la popor de 50 milioane de lei

Imprevizibilul lider al grupului umoristic Voua, Adrian Fetecau, n-a avut astampar de 1 Mai muncitoresc si a resuscitat acele vremuri cand tricolorul avea secera si ciocan.

CANTECE PATRIOTICE. Plin de energie, Adrian a sunat din goarna si a dat adunarea la iarba verde pentru a sarbatori cum se cuvine, adica tovaraseste, istorica data de 1 Mai. Astfel, pe o pajiste din apropierea Complexului Lebada au fost puse la incins gratarele pentru mici si fripturi, iar sticlele de bere se scaldau in munti de gheata. Din megafoane razbateau celebre cantece patriotice interpretate de actualii maestri Nicu Alifantis, Vasile Seicaru sau Cornel Constantiniu, care ne indemnau atunci sa-i iubim pe Nicolae Ceausescu, Partidul si Poporul.

Ca o picanterie, sa spunem ca toti invitatii au purtat cravata rosie de pionier, fiind arborat si vechiul drapel al Romaniei.

MARILENA CHELARU A DANSAT DIN BURIC. Punctul culminant s-a consumat atunci cand patronul fabricii de tigarete „Anghelescu", Florin Anghelescu, a adus un taraf de lautari tuciurii, moment in care atat echipa de la National TV, cat si toti gura-casca au incins o hora campeneasca. O prezenta diafana s-a dovedit a fi Marinela Chelaru, o fata ca o glazura de ciocolata, care ne-a demonstrat ca stapaneste arta dansului din buric. Inutil sa mai spunem ca lumea s-a inghesuit in fata gratarelor, burdusindu-si farfuriile cu halci de carne si mititei. Mega-petrecerea a costat 50 de milioane de lei si a fost suportata integral de membrii grupului „Voua". (Horatiu Tudor)

Rockerii au cerut bani pentru votca Martorilor lui Iehova

Cablu tv, telefon fix si canalizare. Binefacerile civilizatiei vor lovi Vama Veche din acest an. Promisiune electorala sau nu, vom afla. Oricum, Vama se strica pe an ce trece, in ciuda eforturilor unora de a-i pastra viu spiritul care a consacrat-o. Pana la minciunile electorale, promisiuni bibilice. Ultima aparitie in Vama - martorii lui Iehova. Brian, american stabilit in Constanta, vrea sa intoarca pe calea cea dreapta macar unul dintre „sufletele pierdute" ale vamaiotilor. Chiar de 1 Mai, a impartit fluturas. Citate din „Stapanul inelelor", intercalate cu versete bibilice. Rockerii i-au primit hartiutele, i-au ascultat pildele pret de cateva minute, pentru ca apoi sa-i ceara bani pentru votca si tigari.

CU CORTUL. Nici macar sfaturile miscarii „Salvati Vama Veche", tiparite cu litere de-o schioapa si grupate sub titlul „Cine a infipt gunoiul in Vama?!" nu i-a impresionat. Multora le-a parut rau ca n-au luat in rucsac si un DEX, care i-ar fi lamurit ce inseamna cuvantul „rapane", ce se regasea pe afis. De la un localnic am aflat ca sunt acei melci, cu cochiliile rasucite, in care „se aude" marea. Laudabila, totusi, initiativa miscarii, de curatare a plajei, taman in perioada in care erau asteptati „turistii". Mai ales ca afluxul de vamaioti a fost neasteptat de mare pentru ziua de 1 Mai. Au venit cateva mii de oameni, astfel ca sambata seara nu mai era disponibil nici un loc de cazare. Plaja a fost si ea acoperita cu peste 300 de corturi, pe langa care rockerii si-au instalat gratarele si-au tras cantari la chitara.

CLATITE INCINSE. „Programul artistic" in Vama Veche din acest week-end a fost destul de slab. Doar trupa de comedie Deko a avut doua reprezentatii, iar Caravana Radio 21 a trecut prin zona, sambata seara, fara sa reuseasca sa faca prea mare galagie. Special de 1 Mai au fost deschise bine cunoscutele carciumioare de pe Strada Mare si-au sfarait clatitele in tigaie la „Papa bun". E bine sa va pregatiti de un soc, daca vreti sa veniti in Vama Veche. Fata de anul trecut, s-au mai ridicat doua hoteluri si vreo zece case. Plus un „castel" kitsch chiar pe plaja. Vacanta placuta!
×
Subiecte în articol: antimonden vama