x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Mihai Constantin face presa de la 13 ani

Mihai Constantin face presa de la 13 ani

04 Feb 2004   •   00:00

De la inceputul anului, Mihai Constantin prezinta "Jurnalul" Romania 1 in fiecare zi de luni pana joi, in locul Danei Razboiu.

Reporter Pro TV inainte de a prezenta stirile la Romania 1, Mihai Constantin a ajuns sa prezinte in locul Danei Razboiu cea mai importanta emisiune informativa a Romaniei 1 - "Jurnalul". "Eu imi fac treaba pe care sunt pus sa o fac. Nu ma simt rezerva, pur si simplu sunt un jurnalist care prezinta stirile."

In asteptare
Prezentatorul nu stie ce va face dupa ce Dana isi va relua locul la pupitrul stirilor. "Sunt un angajat al televiziunii, care face ce i se spune. Nu orbeste insa. Este o strategie la care eu pot participa, dar nu o pot decide in totalitate, caci apartine altora. Deciziile se iau ceva mai sus, noi suntem la parter, iar ele se iau pe la etajul 11." Mihai se considera ziarist, nu enterteiner: "A fi in aria divertismentului este o treaba foarte serioasa, dar eu am o structura destul de sobra si nu m-as vedea intr- o asemenea postura".

Inceputurile meseriei
Nu isi aminteste de unde izvoraste pasiunea pentru aceasta meserie, caci in familie nu are pe nimeni in bransa, insa incearca sa isi explice provenienta dragostei sale pentru jurnalism. "In liceu aveam o bruma de talent la scris, cel putin asa imi spuneau profesorii. Am fost pasionat de lectura, de scriitura. Recent, am descoperit o agenda din 1990 (cand aveam 13 ani) si faceam jurnalism, dar eram sclavul tuturor stereotipurilor pe care le intalneai peste tot (ex.: "Dictatorul si odioasa lui sotie au fost impuscati"). Tot acolo se gaseste si o cronica destul de amanuntita a manifestatiei din Piata Universitatii, unde mergeam aproape seara de seara cu tatal meu. Acea agenda este plina de relatari jurnalistice, inainte cu mult ca eu sa devin ziarist. Imi aduc aminte ultima data cand am stat la coada: a fost in 1990 cand am stat la rand la salam de Sibiu si la ziare. Erau sute de ziare, extrem de ieftine si cumparam 30 de ziare. Poate ca de atunci mi-am dat seama ca mi-ar placea sa scriu la un ziar. ANAMARIA PREDA

×
Subiecte în articol: antimonden