x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Moda de top in 2007

Moda de top in 2007

de Catalina Iancu    |    18 Dec 2007   •   00:00
Moda de top in 2007

In 2007, moda a avut de toate: o săptămănă de prezentări, un festival in două acte, "Summer Fashion", ba chiar şi un tărg.

In 2007, moda a avut de toate: o săptămănă de prezentări, un festival in două acte, "Summer Fashion", ba chiar şi un tărg.

"Bucharest Fashion Week" a avut loc in două etape: o ediţie de primăvară (in aprilie) şi una de toamnă, (in noiembrie). Organizatorii, ANAM Romănia (Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Modelling) şi ADR (Asociaţia Designerilor din Romănia), impreună cu Fashion tv Paris, au adus nu mai puţin de 50 de colecţii. Fashion TV International, primul canal exclusiv de modă, prezent in 130 de ţări de pe cinci continente, a promovat "Săptămăna modei in Romănia" timp de două luni.

Printre cei mai muncitori se numără Cătălin Botezatu, Zina Dumitrescu, Liza Panait, Laura Olteanu, Mihai Albu, dar şi branduri internaţionale care au succes la noi: Versace, Cavalli, Ferre, Dolce & Gabanna, Quelle, BSB, Benvenuti.

UNICAT. Sibiul a devenit, in iulie, "Capitala Europeană a Modei". Peste 10.000 persoane au asistat la cel mai mare eveniment de gen care s-a desfăşurat in aer liber, "Moda e Musica sotto le stele". S-au văzut rochii unicat in valoare de peste două milioane de euro. "Summer Fashion Festival" a reunit, in august, la Mamaia, toată lumea bună din moda romănească. Cel mai mediatizat creator rămăne insă Cătălin Botezatu, cu peste 100 de apariţii in presa internaţională. De altfel, incă din februarie 2007, reporterii revistei germane Der Stern l-au lăudat, iar Book Moda l-a avut din nou in vizor cănd şi-a lansat colecţia de lenjerie intimă "Pirates", prezentată la Bucharest Fashion Week. "Ţarul" şi-a etalat creaţiile in Franţa, Grecia, Jamaica, Italia sau Singapore. In noiembrie, in cadrul manifestării Luxury Show, Cătălin Botezatu a fost declarat "Ambasadorul Modei", iar la 3 decembrie, chiar de ziua sa de naştere, a realizat un show impresionant in Turcia, la Izmir.

catalina.iancu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: antimonden