x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Mondoloco sau Plagimondo - 200 de persoane au propuneri pentru "re-branduirea" celor sase Locomondo

Mondoloco sau Plagimondo - 200 de persoane au propuneri pentru "re-branduirea" celor sase Locomondo

de Dana Cobuz    |    20 Feb 2007   •   00:00
Mondoloco sau Plagimondo - 200 de persoane au propuneri pentru "re-branduirea" celor sase Locomondo

"Loco" mai e "mondo" in zilele noastre! Aproape ca nu-i chip sa compui un cantec care sa nu semene cu un altul mai vechi, sau sa nu inregistrezi o marca la care s-au gandit si altii, mai demult. In asa seceta de imaginatie doar publicul ii mai poate salva pe artisti!

Baietii de la Locomondo, cei urmariti, se pare de un "ghinion de nesansa", s-au trezit ca folosesc un nume de scena prea putin original. Bogdan Tascau, compozitorul piesei care va reprezenta Romania in Finlanda, sustine ca a inregistrat numele Locomondo la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) in aceeasi perioada in care a inscris melodia in concurs. Si totusi… finala de la Helsinki bate la usa, confuzia intre grecii si romanii cu acelasi nume trebuie evitata, cum trebuie evitat si un eventual proces.

PROVOCARE. Realizatorii site-ului esctoday.com, cel mai vizitat site independent dedicat concursului Eurovision, s-au gandit sa le dea o mana de ajutor romanilor, provocandu-si vizitatorii sa gaseasca un nume nou pentru trupa Locomondo, care ar fi bine sa contina particula "mondo", draga artistilor nostri. In doar trei zile, peste 200 de persoane (majoritatea fani Eurovision din Europa si foarte putini din Romania) si-au dat cu presupusul in privinta "re-branduirii" proaspetei trupe.

In mare parte, propunerile strainilor se leaga de cuvintele "Romania" si/sau "mondo": Ro-mondo, Euromondo, Romanusmondo, Roman-tica, Draculamondo (sic!), Mondo RO-tondo, Mondo Reloaded, Mondoloco, Mondomania, C(arpato)d(anubiano)-p(ontico)mundo.

Nu sunt putini nici cei cu un simt al umorului foarte bine dezvoltat. Printre altele, ei au propus: Not-the-Greek-Locomondo (Locomondo-cel-care-nu-e-grecesc), Mondorandi (sa fie doar o coincidenta asemanarea cu Morandi?), Mondolordi si Johnnyloganmondo (facand trimitere la fosti castigatori ai Eurovisionului), Ex-Locomondo, Plagimondo, Nilpointomundo (nil points insemnand "zero puncte", Goats from Mondolia (Caprele din Mondolia), The Hyper Active Squirrels (Veveritele hiperactive) sau The Others Are Better (ceilalti sunt mai buni).

PARERI DE…RAU
Cei mai "rai" dintre fanii Eurovision interesati de soarta trupei Locomondo le-au lasat baietilor mesaje nu prea dulci: "Le sugerez sa-si schimbe mai intai cantecul", "Spuneti-le cum vreti, dar nu-i chemati in Finlanda". Ramane de vazut ce decizie va lua TVR, organizatorul finalei nationale a Eurovisionului. Probabil ca la "botez" se va tine cont si de vocea publicului, ca doar el are drept de vot!
SANSA
"Cred ca baietii Locomondo s-ar putea numi si... Ionut Ungureanu. Eventual sa-si schimbe si piesa lor cu «Time». De fapt, ar fi si mai bine sa-l lase pe Ionut sa cante piesa"
mesaj de la un fan preluat
de pe esctoday.com
×
Subiecte în articol: antimonden locomondo