x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Motor! - Ileana, regina lui Seagal

Motor! - Ileana, regina lui Seagal

de Dana Andronie    |    19 Dec 2005   •   00:00
Motor! - Ileana, regina lui Seagal

Ultimele cadre ale peliculei "The Harvester" au fost trase joi pe platourile de la Snagov.

Singura tentativa de a face un reportaj la filmarea thrillerului SF "The Harvester", produs de Steven Seagal in Romania, s-a materializat in cele ce urmeaza. Aventura s-a derulat in mai multe faze, mai mult sau mai putin placute.

Prima faza se petrece la poarta. Se cer confirmari si reconfirmari ca venirea ziaristilor e "legala". Se confirma. Musafirii sunt condusi spre locul de filmare. Urmeaza faza a doua, platoul. Sosirea oricarui ziarist e intampinata cu ostilitate de echipa tehnica. Fara aprobare nu intra nici musca. Adica presa. Restrictia a fost impusa chiar de Steven Seagal.

MARELE NEFUMATOR. A treia faza e alungarea in afara platoului a jurnalistilor, pana la o noua aprobare a boss-ului. Dar "boss"-ul filmeaza. Tocmai ii trage un pumn in plex unei fete. Aceasta "zboara" vreo doi metri prin aer si se prabuseste pe niste caramizi. Lovitura de pumn pare reala, se aude de la distanta zgomotul izbiturii... Asistenta de platou (una dintre ele, caci sunt vreo cinci) invita cu insistenta pe musafiri sa paraseasca locul, pana la noi ordine... Platoul de filmare este, de fapt o hala uriasa. De fumat nu se poate fuma decat in afara ei. Dar si aici, cu teama de a nu afla "boss-ul". "Domnu’ Seagal nu suporta fumatul" - zice cineva, tragand din tigara. Sunt vreo zece fumatori afara, figuranti, muncitori, bodyguarzi, cascadori. "Iese domnu’ Seagal!" - da cineva alarma. Iese, intr-adevar, insotit de bodyguarzi, "marele Nefumator" (e mare si la propriu, are vreo doi metri). E infasurat intr-o uriasa haina de blana, cu guler, peste costumul de platou. Ii zareste pe ziaristi: "Ok, puteti fotografia, dar sa nu apar eu in cadru. Ok?". "Ok!", zic ziaristii si se duc repede in platou.

COPIE ORIGINALA. Faza patru: si da-i, si fotografiaza... Undeva, pe un scaun, sta Steven Seagal. Dar parca e mai scund... "Nu, nu e domnu’ Seagal", explica cineva, e o dublura. Steven Seagal II are acelasi par cu originalul, aceeasi codita, aceleasi haine, doar ca e cu un cap mai scund (adica 1,80-1,90 inaltime). Fotoreporterul s-ar multumi si cu Seagal II, dar... nu e voie. Nu pot fi fotografiate decat "regina" Ileana Lazariuc si Monica Gostian (una dintre cele trei "maidens" luptatoare din suita reginei). Ziaristii se conformeaza, ce sa faca? Ileana e cam stanjenita, nu-i place sa pozeze. Iar fustita din piele neagra adusa de la Londra nu o lasa sa faca nici o miscare, caci se vede tot ceea ce acopera. Lupta cu Steven Seagal va fi, probabil, un spectacol foarte sexy pentru privitori...

TALPASITA. Monica Gostian (fotomodel de succes, in viata privata) e mai degajata. Ii convine, caci poarta pantaloni (tot din piele). Pozeaza, face spagatul printre caramizi si ruine de butaforie, ia pozitie de lupta... Unul dintre bodyguarzi vorbeste ruseste cu Ileana Lazariuc, pe care o priveste cu dragoste fraterna... Faza cinci: jurnalistii sunt invitati in cabina Ilenei Lazariuc, sa-i ia interviu. Vine si Monica Gostian. Povestesc una-alta, din ce au voie sa spuna. Adica mai nimic. Adica chiar nimic. Urmeaza ultima faza, in care musafirii sunt anuntati ca nu mai au voie nici la filmari. Cu alte cuvinte, ca ar fi bine sa-si ia talpasita. Holul dintre cabine e ticsit cu asistenti, cu casti in urechi. Musafirii nedoriti parasesc terenul "de lupta". In urma lor, cineva nervos inchide cu zgomot usa de la cabina Ilenei Lazariuc, pe care scrie, cu majuscule: QUEEN. The end.

REGINA SI FECIOARELE
Joi noaptea, la studiourile Castel Film de la Snagov, s-au tras ultimele cadre la "The Harvester", primul thriller SF produs de Steven Seagal. Toate filmarile s-au facut in Romania. Ileana Lazariuc (foto), regina extraterestrilor (Queen), a fost ucisa fara mila, dupa o zi intreaga de lupte (filmari) sangeroase. Rolul "Queen" are o poveste destul de interesanta. El fusese, initial, rol de guest-star pentru Beyonce, buna prietena a lui Steven Seagal. Aceasta, neputand veni in Romania in perioada filmarilor, "postul" a devenit vacant. Bineinteles, a inceput vanarea lui, de o puzderie de fete frumoase din Romania. Printr-un concurs favorabil de imprejurari, Ileana Lazariuc a ajuns in fata lui Steven Seagal, fara sa mai treaca prin filiera casting-ului. Acum "Queen" este un rol complex care vorbeste, actioneaza si lupta. "Queen" are o suita de trei discipole luptatoare ("Maidens") care o asculta orbeste. Una dintre ele este top-modelul Monica Gostian.
×
Subiecte în articol: antimonden seagal steven seagal steven ileana