x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Nicola nu merge la sedintele cu parintii

Nicola nu merge la sedintele cu parintii

06 Feb 2005   •   00:00

MONDEN
Nicola este un nume cu rezonanta in domeniul muzical autohton. Despre cum a reusit sa se impuna artistic s-au scris foarte multe. Se stie insa mai putin cum este Nicola in familie si cum se impaca statutul de vedeta cu cel de mama.
ADRIAN VADUVA

PARINTELE IDEAL. Nicola este o mama care respecta deciziile copiilor sai
Relatia cantaretei cu cei trei copii pe care ii are este una deosebita. Cum profesia nu-i permite sa petreaca prea mult timp cu odraslele sale, Nicola inroseste telefonul, incercand sa fie in fiecare zi la curent cu preocuparile lor.

DOR. "Imi iubesc foarte tare copiii si, de fiecare data cand plec de acasa, mi se face un dor imens de ei. Abia astept sa ajung inapoi si sa-i iau in brate. Numai ca, de cele mai multe ori, ii gasesc dormind. Fii-mea Maria, care are 11 ani, este cea care ma asteapta treaza chiar daca intru in casa la 2:00 noaptea. Nu sunt de acord cu ea, dar raspunsul sau ma dezarmeaza de fiecare data: "Mi-a fost dor de tine, mama". Mie imi este mai usor sa ma trezesc la 7:00 dimineata pentru a-i pregati sa mearga la scoala, insa unui copil ii este mult mai greu. Este o legatura stransa intre parinti si copii. Imi doresc sa creasca si sa-i iau cu mine peste tot unde am concerte. Cu o singura conditie: sa-si doreasca si ei sa mearga cu mine", a subliniat Nicola. Tot din cauza faptului ca zilele libere nu-si prea gasesc locul in agenda ei, cantareata nu a putut fi prezenta la nici una dintre sedintele cu parintii. "Chiar daca nu am ajuns la astfel de evenimente, tin permanent legatura cu profesorii. Cand nu sunt plecata in turneu, profit de ocazie si merg dimineata la scoala pentru a sta de vorba cu profesorii sau invatatorii, desi recunosc ca ajung destul de rar. Dar vorbesc cu ei la telefon sau ne intalnim undeva in oras si atunci discutam despre ce fac copiii mei la scoala", ne-a declarat Nicola.

PREA BLANDA. Solista recunoaste ca isi alinta foarte mult copii, doar daca nu este prea obosita. Cu toate acestea, cand situatia o cere, interpreta isi impune punctul de vedere, fara a ridica insa vocea. Iar, in ultima instanta, sotul ei, Mihai Alexandru, este un aliat pretios. "Chiar acum cateva zile m-am confruntat cu o situatie delicata, cand Maria a gasit un catelus in fata blocului si a vrut sa-l luam in casa. Intr-un final, Mihai a rugat un vecin sa tina catelul in fata usii, pentru cateva ore. A doua zi, cand puiul a disparut, nu a mai fost o drama", ne-a povestit interpreta. Daca in aceasta situatie Nicola a fost inflexibila, nu acelasi lucru s-a intamplat in momentul in care Jonathan a venit cu bulgari de nea in casa si a facut un om de zapada, depozitat acum in congelator. "Cu toate ca pana acum nu mi-a placut ideea de a avea un oras troienit, de data aceasta am fost foarte incantata la aparitia primilor fulgi de nea. Cei mici au construit un om de zapada in spatele blocului si mai avem un altul in congelator. Ma certam cu fi-miu daca il aruncam", a spus amuzata cantareata.

SPORTIV. Chiar daca atat Nicola, cat si sotul sau, Mihai Alexandru, sunt muzicieni, nici unul dintre ei nu si-a impins copiii sa-i urmeze pe acest drum. Fiica lor si-a impus de la inceput punctul de vedere: "Cum sa ma obligi sa studiez pianul daca eu vreau sa fac altceva?". Si cel mic, Jonathan, a renuntat la muzica pentru a face sport. Cum este innebunit dupa baschet, el a decis ca vrea sa devina profesionist. Initial, Maria si Jonathan au facut primii ani de scoala la Liceul "George Enescu". Numai ca programul era prea incarcat si stresant pentru un omulet de 7 ani. Prin urmare, "consiliul de familie" a decis ca ei sa fie inscrisi la o scoala normala. "Programul era prea stresant. Pe langa cultura generala, se faceau si ore instrumentale, se dadeau examene de doua ori pe an, si toate acestea in clasa I. Cu alte cuvinte, se cerea prea mult de la niste copilasi, care nu se mai puteau juca, nu mai puteau face nimic altceva decat studiu. Iar pe mine ma enerva si distanta mare care era intre casa si scoala. Acum invata la trei minute de casa. Cand a cazut prima zapada, ma uitam la fulgi si-mi spuneam bucuroasa: "Doamne, ce bine ca nu trebuie sa ma mai duc pana la Enescu!"", ne-a zis Nicola.

JURIUL DIN CASA. Maria si Jonathan iubesc muzica interpretata de mama lor. Totusi ei au si melodii pe care le-ar asculta nonstop, precum: "Milioane de lumini pe strada" sau "Dincolo de noapte". "Daca noi inregistram acasa, este normal ca ei sa stie versurile tuturor pieselor noastre. Desi nu ne-au spus niciodata despre o melodie ca nu este buna - normal, avem gusturi comune! - , imi aduc aminte ca, o data, au auzit o vioara pe care noi trebuia s-o punem intr-o piesa si au exclamat: "O, mami, ce-i asta?". Dar, dupa ce au ascultat melodia, au spus ca le place", ne-a povestit cantareata.

MARIA, O ECOLOGISTA DE 11 ANI
De fiecare data cand este posibil, Nicola isi aduce si copiii la evenimentele de lansare sau spectacolele pe care le organizeaza, mai ales in Capitala. Asa s-a intamplat la sfarsitul saptamanii trecute, cand interpreta a sustinut, in Carrefour Orhideea, o sesiune de autografe si un concert, o data cu lansarea pe piata a recentului album "De ma vei chema". Numai ca locul in care s-a desfasurat tot acest eveniment a fost exploatat de Maria, fiica solistei, in alt fel. Domnisoara este o mare iubitoare de animale si nu rateaza nici o ocazie sa viziteze magazinul de profil din respectivul centru comercial. Tot de-acolo, cu ceva timp in urma, Nicola i-a cumparat Mariei un catel si un porc de Guineea, la care fetita tine foarte mult si de care are o grija deosebita. Cum e preocupata de soarta animalelor, fiica interpretei a avut o reactie aproape violenta cand si-a vazut mama imbracata cu o haina din piele de ponei, pentru care Nicola platise nu mai putin de 1.000 de euro. (Roxana I. Ancuta)

DUIOASA
"Imi iubesc foarte tare copiii si, de fiecare data cand plec de acasa, mi se face un dor imens de ei. Abia astept sa ajung inapoi si sa-i iau in brate. Numai ca, de cele mai multe ori, ii gasesc dormind"

MODERNA
"Chiar daca nu am ajuns la sedintele cu parintii, tin permanent legatura cu profesorii. Cand nu sunt plecata in turneu, merg dimineata la scoala pentru a sta de vorba cu acestia, desi recunosc ca ajung destul de rar. Dar vorbesc cu ei la telefon sau ne intalnim undeva in oras"

MOTIVE
"Programul la Liceul Enescu era prea stresant. Pe langa cultura generala, se faceau si ore instrumentale, se dadeau examene de doua ori pe an, si toate acestea in clasa I. Cu alte cuvinte, se cerea prea mult de la niste copilasi, care nu se mai puteau juca, nu mai puteau face nimic altceva decat studiu"

Nicola - interpreta
×
Subiecte în articol: antimonden scoala nicola