x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Noaptea Muzeelor - 100 de copii la Ada Milea

Noaptea Muzeelor - 100 de copii la Ada Milea

15 Mai 2005   •   00:00

Lume multa (in special tineri si copii) s-a inghesuit sambata seara la "Grigore Antipa". Muzeul National de Istorie Naturala a fost deschis pana la 1:00 dimineata, pentru ca vizitatorii sa participe, gratuit, la toate activitatile inedite ale primei editii a programului "Noaptea Muzeelor" din cadrul proiectului european "Primavara Muzeelor".

  • de ROXANA I. ANCUTA
  • SHOW. Ada Milea si Dorina Chiriac au cantat la muzeu
    Atractia evenimentului de sambata au fost Ada Milea si actrita Dorina Chiriac, cu spectacolul lor "Cartea lui Apolodor". Amandoua au reusit sa adune aproape 300 de spectatori (din care vreo suta de copii), care abia au incaput in amfiteatrul muzelui. Oricum, pe tot parcursul concertului, lumea n-a incetat sa intre in sala pentru a le vedea si a le asculta, chiar daca, nemaiavand locuri pe scaune, oamenii s-au asezat pur si simplu pe jos.

    Nu au beneficiat de instalatie buna de sunet, asa ca artistele au lasat microfoanele deoparte si au cantat fara probleme, amuzandu-i foarte tare pe micii spectatori, care nu se mai opreau din ras.

    PRIMA OARA LA ANTIPA. In mod normal, locul in care Ada si Dorina au sustinut concertul ar fi unul neobisnuit. Insa, avand in vedere faptul ca Ada este cunoscuta ca fiind o artista nonconformista, cu un show atipic, pana la urma nimic n-a mai fost iesit din comun. "Pot face o lista cu locurile neobisnuite in care am cantat… la o greva a foamei, la o conferinta de presa", spune Ada, iar Dorina o completeaza: "Cel mai neobisnuit loc in care am cantat a fost o sala de spectacole." Cat priveste vizita lor la Antipa… "Eu sunt din Bistrita si… este prima oara cand intru in Muzeul Antipa", a recunoscut, un pic rusinata, Ada. "Iar eu nu stiu cand am fost ultima data la Antipa… oricum, eram in scoala generala si parca erau altfel dispuse exponatele. Nu le mai recunosc. Trebuie sa mai vin". Cum a inceput colaborarea dintre cele doua. "Am intrebat-o pe Dorina daca vrea sa cantam impreuna in "Apolodor". "Te-am intrebat eu, asa, mai pe ocolite, ca mi-era rusine. M-am gandit ca nu o sa accepti niciodata"". Pana la urma, lucrurile au evoluat bine, si amandoua au avut mare succes cu Apolodor in cele cateva spectacole din tara, dar si din strainatate. "Am fost in Franta si in Austria, anul trecut, urmand ca peste cateva zile sa plecam din nou in Franta, unde vom canta in cadrul unui festival cu muzica pentru copii." Initial, concertul lor de la Antipa ar fi trebuit sa tina 45 de minute. Dar s-a ajuns la peste o ora, deoarece publicul le-a bisat de doua ori si le-a aplaudat incontinuu. La un moment dat, organizatorii chiar isi faceau probleme, in sensul ca ar fi vrut ca spectatorii sa se ridice si sa paraseasca sala, pentru a putea pleca si artistele, dar si pentru a se pregati conferinta publica ce urma sa aiba loc imediat dupa cocert. Dorina si Ada s-au ascuns dupa catedra care le-a folosit drept scena, sperand si ele ca sala se va goli si vor putea linistite sa-si stranga lucrurile. N-a fost sa fie. Oricum, dupa ce au mai cantat doua piese, au fost asaltate de copii pentru autografe si poze.

    POLITISTI DE PROXIMITATE
    "Noaptea Muzeelor" la Antipa a mai insemnat vernisarea expozitiei "Fauna Moda", eveniment care isi propune sa prezinte modul in care, de-a lungul timpului, speciile de animale au contribuit la fabricarea hainelor si accesoriilor, concursuri pentru copii - cel mai frumos lampion - si o demonstratie practica, participand vizitatori voluntari, constand in colectarea insectelor de noapte. "Pentru a se evita evenimentele neplacute, ne-am gandit sa aducem patru politisti de proximitate, din care doi au fost "sub acoperire"", a declarat Madalina Ivan, PR-ul Muzeului "Grigore Antipa", cea care a si avut reusita idee de a le aduce la muzeu pe Ada Milea si pe Dorina Chiriac.

    ×
    Subiecte în articol: antimonden dorina