x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden O figura de model: Dragos Stoian, la DNA

O figura de model: Dragos Stoian, la DNA

de Catalina Iancu    |    15 Oct 2006   •   00:00
O figura de model: Dragos Stoian, la DNA

Dragos Stoian este noua imagine Thierry Mugler pentru sezonul toamna-iarna 2006-2007. Este reprezentat de DNA, una dintre cele mai prestigioase agentii din New York.

A crescut, ca Fat Frumos, intr-un an, cat altii in zece. Nu in inaltime, ci profesional. Si-a inceput cariera de model in urma cu un an, dupa ce a fost descoperit de Vali Punga si cooptat in "Attitude Male Models". La scurt timp a reusit sa incheie primul contract cu o prestigioasa agentie din Londra, FM Models.

PRIMII PASI. Timp de o luna, cat a stat in Anglia, a realizat nu mai putin de cinci editoriale de moda, pentru reviste de renume international: Id, L’Uomo Vogue, Dased & Confused, Wonderland Magazine, Ten Magazine. A fost remarcat imediat de specialisti, book-eri si fotografi. Mai mult decat atat, e reprezentat si in Paris de Success Models, cea mai mare agentie de modelling din orasul luminilor. Cum i s-a parut la Londra? Scump! A fost prima data cand a iesit din tara, avea doar 18 ani si perspectivele lui s-au schimbat. Si norocul i-a suras din prima, fiindca a fost "ochit" de oameni de specialitate care au inceput sa-i deschida multe usi.

In New York a facut un shooting pentru catalogul Marc Jacobs (designerul Casei Louis Vuitton). De asemenea, Dragos este reprezentat de una dintre cele mai prestigioase agentii din New York - DNA, unde va pleca pentru o perioada de trei luni.

Ce a mai realizat pana acum? Diferite editoriale de moda pentru reviste precum GQ, V Man, Arena, Dealer De Luxe, GQ Japan, FHM, Numero etc. A aparut in prezentari de moda pentru Trussardi, Marc Jacobs, Marithe&Francois Girbaud, Missoni la Milano unde e reprezentat de agentia Elite. A lucrat cu fotografi renumiti precum Mario Testino sau Steven Klein. Mai nou, Dragos a facut prima lui campanie worldwide, toamna-iarna 2006-2007 Thierry Mugler. are "doar" 1,80 m. Care este diferenta intre ceea ce se cere in strainatate si ce se doreste in tara? "Aici se cauta baieti cat mai inalti si cat mai musculosi. Afara se cauta toate tipurile de modele: si mai scunzi, si mai slabanogi. Atitudinea conteaza!". Atuu-ul lui este figura. "Cred ca pe mine m-au ales dupa figura, caci nu sunt nici foarte inalt, nici prea musculos". Masoara "doar" 1,80 metri inaltime! "Dar este un alt nivel de munca. Ti se cere mult mai mult", spune Dragos. Dar exista si partea frumoasa a lucrurilor: diferenta de buget. E mult mai bine platit in strainatate. Cu toate acestea, spune ca nu s-a imbogatit. Cel putin nu inca. Dar are toate sansele. Frumos e, ce-i mai trebuie? In schimb, a trebuit sa renunte la "cateva chestii" - printre care si scoala. Dar are de gand s-o ia de la capat cu invatamantul la distanta. Si relatiile sunt, deocamdata tot la distanta. Prietenii nu-l pizmuiesc, asa cum se intampla in alte cazuri. "In rest, nu s-a schimbat mare lucru", spune Dragos. Si mai adauga ca, "abia dupa ce ai un book complet si un an de activitate te poti numi model adevarat". El mai are inca doua luni pana sa treaca anul de "stagiatura".

"Dragos Stoian este model exclusiv al agentiei Attitude Male Models si e noua imagine worldwide Thierry Mugler pentru sezonul toamna-iarna 2006-2007. De asemenea, este reprezentat de una dintre cele mai prestigioase agentii din New York - DNA, unde va pleca pentru o perioada de trei luni". - Vali Punga
×
Subiecte în articol: antimonden dragoş