x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Pacha Man are doi copii, pe doua continente

Pacha Man are doi copii, pe doua continente

07 Iun 2005   •   00:00

A avut o sotie columbianca, acum are una romanca. Este tata si in Canada, si in Romania si vrea... sa se extinda. Lupta contra sistemului si se considera "vocea oamenilor simpli". Pacha Man vrea ca oamenii sa aiba drepturi egale.



  • de CATALINA IANCU

  • BAIAT DE STRADA. Pacha este hotarat sa puna pe roate sistemul din Romania
    Putina lume stie ca-l cheama Calin Nicorici. Dar mai toata lumea a auzit de Pacha Man. DJ Angelo din Timisoara i-a gasit aceasta porecla pentru ca era inconjurat intotdeauna de femei. A facut de toate, dar practic n-a lucrat niciodata. A inceput in Canada, unde, dupa spusele lui, "toata lumea da rime". S-a intors in tara si a inceput sa cante intr-un club din Timisoara, orasul lui natal. S-au legat niste contacte si asa a inceput sa faca muzica. La inceput rap si hip-hop, dupa care a trecut pe raga/reggae. "Afara toata lumea canta: negri, imigranti. Si le scot cat ai bate din palme. Te miri de unde le scot. Acolo e foarte greu sa scoti un album. Trebuie sa fii intr-adevar foarte bun. Poti sa scoti o melodie care sa devina hit, ca tot nu te poti numi «artist»". Cum a ajuns in Canada? "Tatal meu a plecat peste Ocean, in 1981. Va dati seama ce scoala am facut eu dupa ce-a plecat... Evident ca n-a facut asta de bine ce-i era. Am plecat si eu, in 1990. Aveam 14 ani. Am stat in Montreal, in New York, la Miami. Am facut si Dreptul vreo trei ani jumatate acolo." Care sunt diferentele? "Acolo esti om. Aici esti fraier. Ca femeie, acolo esti fata, aici esti tarfa. Acolo esti respectat, chiar si daca esti fraier. Esti respectat fiindca existi. Si asta se vede. Esti tratat normal. Aici nu exista asa ceva. Iar cultura muzicala e zero. Iar producatorii sunt niste zerouri si mai mari. Fiindca lanseaza pe piata orice, numai sa-si scoata bani."

    FUMEAZA DE TOATE. "De ce sunt revoltat? Eu lupt pentru drepturi egale si contra sistemului pervers. Sunt vocea saracilor. Vocea oamenilor de jos care nu stiu sa-si spuna parerea. Eu sunt aici ca sa spun ce vor ei. Sau sa le deschid mintile. Cel putin asta incerc. Sunt pentru legalizarea canabisului, de exemplu. Sa ne intelegem: eu sunt o voce, nu un dealer!

    Ce ma deranjeaza? Ca il baga la puscarie pe unul pe care l-au prins cu cinci grame de iarba, dar cei care fura pe rupte, devalizeaza banci si fac tot felul de nenorociri nu patesc nimic. Provin dintr-o familie normala. N-am fite. Am crescut prea normal ca sa fiu anormal! Cred in Dumnezeu, dar nu cred in biserica, am alte perceptii. Dread-urile (coditele) mi le face o fata care a fost aleasa printre frumusetile FHM, printre cele cinci finaliste. Mananc de toate, fumez de toate... Am doi copii: unul de 9 ani, unul de 1 an si opt luni. Primul cu fosta sotie. Al doilea cu actuala sotie. Carlos Felipe a ramas pe continentul american, cel mic e pe continentul european. Si vreau sa ma extind. Trebuie sa am legaturi in toata lumea! Sa am un contact direct!"

    CONTRA
    PE BANDA. Pacha scoate rime dupa rime
    Pacha Man canta despre inechitatea sociala: "Vrem s-avem si noi drepturi egale / Fara sa conteze sexul sau cat esti de tare / Fara sa conteze cine esti sau ce-ai fost / Acelasi sange l-avem cu totii".

    "Eu cant pentru egalitate. Pentru drepturi egale. Sa nu existe diferente intre bogati si saraci. Mai bine sau mai rau imbracati, suntem oameni si trebuie sa ne respectam.

    Nu conteaza cine suntem si ce avem. Trebuie sa existe respect", ne-a declarat Pacha Man. Noul lui album ce va fi lansat in curand e... "Contra curentului". Iata cateva versuri concludente: "Sunt prea multi mitomani pe care-i vad la televizor / Unii sunt hoti, altii sunt prosti, altii conduc acest popor. / Legile sunt facute in favoarea cui? A lor! Fura pentru ei si nu fac nimic pentru tricolor."
    ×
    Subiecte în articol: antimonden pacha pacha man