x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Partitura familiei - "Am avut conflicte muzicale cu socrul meu"

Partitura familiei - "Am avut conflicte muzicale cu socrul meu"

de Dana Andronie    |    03 Dec 2006   •   00:00
Partitura familiei  -  "Am avut conflicte muzicale cu socrul meu"

Ionel Tudor invata sa asculte de subalterni: de pianist (fiul Ion) si de textiera (sotia Andreea Andrei). Acum, plagiatul este, dupa parerea lui Ionel Tudor, furt calificat, infractiune ce nu poate fi controlata de casele de productie.

Ionel Tudor invata sa asculte de subalterni: de pianist (fiul Ion) si de textiera (sotia Andreea Andrei). Acum, plagiatul este, dupa parerea lui Ionel Tudor, furt calificat, infractiune ce nu poate fi controlata de casele de productie.

†Jurnalul National: Ionel, Ionule, dormi linistit? N-ai cosmaruri din cauza deconspirarii facute de UCMR?
Ionel Tudor: Dorm foarte linistit. Nu am fost nici membru de partid, nici turnator. Iar pe timpul lui Ceausescu nu am fost lasat sa plec din tara. Multi dintre membrii Uniunii se plimbau prin strainatate, in timp ce eu n-am putut sa onorez nici un contract din afara. In schimb, am fost talentat, motiv pentru care am fost solicitat sa onorez anumite comenzi sociale. Am scris zeci de slagare pentru solisti care au fost pe scena Festivalului Mamaia, datorita comenzilor primite de la Ministerul Culturii, comenzi pe care le-am acceptat. Interesant este sa aflam, din cadrul Uniunii Compozitorilor, lista cu cei care au lucrat cu Securitatea. Ar fi mai constructiv sa se ocupe cineva de plagiatori. Acum intram in UE si ar fi bine sa nu ne facem de ras cu piese plagiate, neacceptate pe piata europeana!

Dirijorul familiei

†Cum se descurca dirijorul in familie? E greu sa faci casa cu un textier renumit?
Dirijorul invata sa asculte de subalterni, adica de pianist (n.r. - fiul, Ion) si de textiera (n.r. - Andreea Andrei). De multe ori, "discursurile muzicale" ale fiului si sotiei mele sunt convingatoare. (rade) Totusi, stiu sa "dirijez" foarte bine.

†De cate ori i-ai reprosat feciorului ca greseste?
I-am facut observatii vreme de 14 ani, pe toata perioada dezvoltarii lui muzicale. Din momentul in care a acumulat destula experienta, si nu numai muzicala, si mi-a demonstrat ca si-a creat personalitate, i-am lasat independenta. Acum suntem in perioada "schimbului de experienta".

Tata perfect!

†De cate ori ti-a reprosat feciorul ca gresesti?
Pentru Andrei sunt un tata perfect! Din punct de vedere muzical, mai am insa foarte multe de invatat... (rade). La randul meu, am avut conflicte muzicale cu socrul meu, George Grigoriu, discutii care ne-au ajutat in a ne defini ca autori.

†Ce pregatesti in laborator? Pe cine mai prelucrezi?
Am terminat sase momente simfonice pentru Angela Gheorghiu si Roberto Alagna, am un proiect pentru George Nicolescu.

†Cine ai vrea sa dispara, pentru ca dauneaza grav sanatatii romanului contemporan cu Becali?
Epigonii. Toti!

"Acum intram in UE si ar fi bine sa nu ne facem de ras cu piese plagiate, neacceptate pe piata europeana!"
  • Ionel Tudor
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden