x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Patricia Kaas a cantat trei ore

Patricia Kaas a cantat trei ore

23 Iun 2004   •   00:00

MONDEN

Pentru concertul de la Bucuresti, diva nu a avut multe pretentii. Si-a angajat doar niste oameni care au pazit-o nonstop.

A avut funie si lanterna

Concertul Patriciei Kaas, de luni seara, organizat in Piata Revolutiei, a fost pe masura asteptarilor publicului, care a venit in numar foarte mare, reusind sa blocheze si circulatia.
ROXANA I. ANCUTA

Cinci zile de muzica, in 12 orase, cu artisti din Franta, Coasta de Fildes, Germania, Cehia, Republica Moldova si Romania. Pe scurt, "Sarbatoarea muzicii". Tot acest maraton muzical a costat 300.000 de euro. La Bucuresti, spectacolul a inceput la 20:30, cu recitalul lui Stefan Banica Jr., ales sa cante in deschidere, datorita notorietatii castigate. Se pare ca bucurestenii au fost speriati de cativa stropi de ploaie si nu s-au inghesuit sa-l vada pe Banica Jr. S-a suit pe scena cu prosopul atarnat de gat si a prestat pana a iesit curcubeul. Pe masura ce se apropia momentul Patricia Kaas, Piata Revolutiei devenea tot mai neincapatoare.

Doua corturi pentru doua vedete

Dupa Elvisul Romaniei a urmat o scurta pauza in care Constantin Dragan, prezentatorul serii si directorul de comunicare de la RFI, a impartit gratis CD-uri cu cei care au cantat in editiile trecute la Sarbatoarea Muzicii. La 21:30, Patricia Kaas si-a facut aparitia. Stralucitoare si la propriu, si la figurat. Frantuzoaica a avut doua tinute de scena. Prima oara a venit intr-o haina lunga, cu paiete, pe dedesubt purtand o pereche de pantaloni si un body negru, iar spre finalul concertului s-a schimbat in fusta. A cantat atat piese vechi, cat si piese noi din "Sexe fort". "Un album care a facut trecerea de la starea mea de melancolie, la forta. Mesajul nu este feminist, ci feminin. In afara de sensibilitate, femeile pot fi si puternice", asa si-a vandut artista noul produs muzical.

Au cantat pe aceeasi scena, dar nu s-au vazut. Banica si Patricia Kaas nu au apucat sa se cunoasca nici macar in seara spectacolului. Fiecare a stat in cortul lui, iar Patricia a fost pazita la fiecare pas de oamenii din staff-ul ei. De exemplu, i se lumina scara cu o lanterna cand urca si cobora de pe scena, ca nu cumva sa se impiedice, iar treptele erau inconjurate de o funie, de care se putea sprijini. Ei bine, in momentul in care a pus mana pe ea, Patricia a infasurat-o mai intai intr-o hartie, ca sa nu se zgarie.

Pazita la fiecare pas

Am aflat ca in echipa vedetei exista oameni special angajati pentru a se ocupa de buna ei dispozitie si care ii urmaresc fiecare pas, ca nu sa nu i se rupa nici macar un firisor de par. In ceea ce priveste conditiile pe care le-a pus la venirea in Romania, Patricia Kaas nu a fost deloc mofturoasa. A avut doar pretentii legate de conditiile tehnice bune si a mai cerut cateva reflectoare si boxe. Nu s-a zbatut degeaba, caci sonorizarea n-a avut nici o hiba.

Patricia a cantat trei ore live si a demonstrat ca este o cantareata profesionista. Publicul s-a bucurat de darul divei si n-a ratat ocazia de a dansa pe renumitele blues-uri ale Patricei Kaas. Veni, vidi, vici! Romanii nu s-au lasat pana ce invitata de onoare n-a facut trei bisuri. Imediat dupa concert, Patricia si-a scos echipa in oras, la cina. Sa speram ca nu s-a ratacit. Caci, din cate ne-a declarat cantareata la conferinta de presa, nu stie mai nimic despre Romania. Ce mai conteaza ca s-a aflat pentru a treia oara pe meleagurile mioritice! Scuza? "De cate ori plec in turnee, nu apuc sa vad decat camerele de hotel!". Noroc cu drumul de la aeroport la hotel, adaugam noi.

ONOARE

"La FÃşte de la Musique" este un eveniment cu traditie organizat in 110 tari, cu mii de concerte oferite gratuit de muzicieni profesionisti si amatori. Sunt reprezentate toate genurile muzicale, de la jazz la etno. Luni seara, in fata Turnului Eiffel din Paris, francezii au asistat la acest spectacol, care s-a intins pana seara tarziu. Printre cei care le-au cantat parizienilor s-a numarat si controversata trupa Haiducii. Evident ca si de aceasta data piesa lor de rezistenta a fost "Dragostea din tei". Patricia Kaas, invitata de onoare in Romania, la "Sarbatoarea Muzicii", a fost singura artista care a participat la ceremonia de comemorare a Debarcarii din 6 iunie ’44, interpretand "L’hymne à l’amour" in fata a 17 sefi de stat. Ceremonia a fost transmisa de 33 de canale de televiziune din intreaga lume. O mare admiratoare a muzicii Patriciei Kaas este actrita Oana Pellea. "Imi place Patricia, dar nu sunt fanul ei. Eu nu sunt fanul nimanui", a recunoscut Oana.
×
Subiecte în articol: antimonden căntat patricia kaas patricia kaas