x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Patru intrebari pentru Cozmin Cernat

Patru intrebari pentru Cozmin Cernat

27 Feb 2004   •   00:00

Un comentator sportiv, care traieste pe picior mare! A practicat 10 ani baschetul.

  • Daca n-ai fi redactor al stirilor sportive la Romania 1, ce alta profesie ai fi ales?

    Sincer, cred ca mi s-ar fi potrivit meseria de profesor de sport sau cea de antrenor de baschet. Mi-ar fi placut sa fiu antrenor de baschet pentru ca am practicat acest sport timp de 10 ani. Din pacate, am avut niste probleme de sanatate, ma durea spatele, astfel ca n-as fi reusit niciodata sa practic baschet de performanta. Asa a fost sa fie, sa raman altfel in preajma acestei discipline sportive.

  • Fiind un tip inalt, ai probleme cu achizitionarea hainelor? Ce marime porti la pantofi?

    Uneori am probleme cu camasile si sacourile, e foarte greu sa gasesc pe masura mea. Am gasit insa un magazin in Bucuresti de unde imi achizitionez camasile. (Sincer nu stiu cum se numeste). Cumpar multe haine din straina tate si asta pentru ca eu calatoresc foarte mult. La pantofi port 44 sau 45, difera in functie de firma care ii produce. Cand gasesc marimea mea, iau mai multe perechi.

  • Cand erai copil te-ai gandit vreodata ca vei ajunge comentator sportiv?

    O sa fiu sincer si o sa recunosc ca nu!!! Una dintre realizarile mele profesionale de care sunt foarte mandru este ca am reusit sa comentez trei editii consecutive ale Jocurilor Olimpice: Nagano ( 1998 - J.O. iarna), Sydney ( 2000 - J.O. de vara) si Salt Lake City ( 2002 - J.O. de iarna). Atena ar fi cea de-a patra... Ar fi extraordinar! La varsta mea este cu adevarat o performanta sa ajungi atat de sus.

  • Care este sportul preferat si care este cel pe care-ti place sa-l comentezi?

    Asa cum am mai spus, am practicat baschetul un deceniu. Sportul pe care imi place sa-l comentez cel mai mult este baschetul, urmat la distanta mica de atletism, handbal, sporturile de iarna. Cele mai grele sunt hocheiul si atletismul. Exista niste timpi morti pe care trebuie sa-i umpli cu date despre sportivi, regulament. Ma documentez inainte, din carti si din reviste de la Federatia Internationala.

×
Subiecte în articol: antimonden