x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Patru intrebari pentru Ioan Gyuri Pascu

Patru intrebari pentru Ioan Gyuri Pascu

05 Mar 2004   •   00:00

Un "Divertis" care, la 16 ani, a scris o piesa de teatru despre Avram Iancu.

  • Cum ai trecut de criza barbatului la 40 de ani si de timiditate?

    Sincer sa fiu, in viata mea nu a existat o asemenea criza. Frustrarile mari legate de indragostiri si alte alea le-am avut in adolescenta si, poate, imediat dupa armata. Surpriza placuta a fost ca, la 41 de ani, in loc sa am o criza de gen, am simtit brusc ca am intinerit cu 10 ani. Ceea ce va doresc si dumneavoastra! Am si acum accese de timiditate, asa cum am si unele de inexplicabila indrazneala.

  • De ce, cand erai mic, iti doreai cu tot dinadinsul sa te faci actor?

    Inca din clasa a cincea visam cu ochii deschisi sa fiu actor. Pur si simplu pentru ca simteam ca asta e menirea mea, ca am har sau talent, cum vreti sa-i spuneti, si pentru ca stiam ca acesta e felul in care voi putea ajuta oamenii si ca acesta este modul in care le voi aduce bucurie si caldura in suflete. Pare patetic, simplist, superficial si groaznic de nemodest, dar este purul si simplul adevar!

  • Ai fost destul de talentat incat sa scrii la varsta aceea si o piesa de teatru?

    Cred ca voiam sa-mi dau importanta la varsta de 16 ani, sa cred ca fac ceva deosebit. Despre piesa de teatru cu Avram Iancu nu prea am ce sa va spun senzational. Cert este ca voiam sa fiu sigur ca joc ceva pe scena (desi nu m-am pus pe mine Avram Iancu, ar fi fost prea de tot!). Esential este ca a fost una dintre experientele pe care am ales sa le traiesc si o sa mi-o amintesc oricand cu placere.

  • Cand ai descoperit rap-ul, "muzica negrilor"?

    Prima mea experienta de rap dateaza de cand habar n-aveam ce este asta. Am transformat in declamare sacadata niste replici din Eugen Ionesco, intr-o piesa de teatru jucata la Cluj, in studentie, in 1985. Parca eram in Bronx! Apoi, in mod constient, in 1993, pe albumul Mixed Grill, am scris piesa "I’m happy" ca pe un amalgam de rap si melodie. Cam asta a fost cu inceputul meu in muzica rap. (Dana Ciobanu)

  • ×
    Subiecte în articol: antimonden