x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Patru intrebari pentru Ion Dichiseanu

Patru intrebari pentru Ion Dichiseanu

10 Mar 2004   •   00:00

Un actor care uraste cuvantul pensionar, pentru ca artistul nu imbatraneste niciodata

  • Nu va e teama ca faima de cuceritor o intrece pe cea de actor?

    Este o eroare. Nu m-am considerat si nu ma voi considera niciodata un cuceritor. Chiar atunci cand eram solicitat pentru un rol in film imi era ciuda ca multi regizori ma solicitau datorita trasaturilor fizice. Nu vazusera Antonio si Cleopatra, Fratii Karamazov sau Othello, roluri mari, de substanta, pentru care nu era neaparat nevoie sa fii baiat frumos. Eu sunt un actor si tin la acest statut.

  • Va lasati sotia sa mai cante? De mult timp nu s-a mai auzit nimic despre ea.

    E o falsa problema. Pentru a scoate un CD, trebuie sa investesti mii de dolari in textier, compozitor, orchestrator, iar noi nu avem acesti bani. A existat un proiect initiat de Eugen Rotaru, dar nu ne-au placut melodiile. Dupa acest incident, ne-am suparat pe el. E o prostie daca cineva considera ca n-am lasat-o pe Simona sa cante si ca am obligat-o sa stea acasa, pentru a creste copilul.

  • Sunteti pensionar. Cum va descurcati cu banii?

    Vai, vai, ce urat suna acest cuvant, pensionar. Un actor nu trebuie sa iasa vreodata la pensie, pentru ca locul lui este pe scena. In prezent joc in spectacolul "Sarbatori fericite" la Teatrul Nottara. In ceea ce priveste banii, nu ne ajung, dar ne descurcam. Nici milionarilor nu le ajung. De ce mi-ar ajunge tocmai mie? Dar cum eu si sotia mea nu suntem persoane materialiste, nu simtim lipsa banilor.

  • Credeti ca fiica dumneavoastra, Ioana, o sa va calce pe urme?

    E in clasa a X-a, la Colegiul Spiru Haret, si suntem tare mandri de ea. A ajuns o domnisorica frumoasa. Simona crede ca imi va calca pe urme, deoarece in mintea ei nu exista decat muzica si actorie. Pacat ca nu mai am inca un copil, dar nu ne-a lasat Ioana, deoarece a vrut ca toata dragostea si banii nostri sa fie doar pentru ea. Este o fata buna la suflet si inca foarte cuminte. (Horatiu Tudor)

×
Subiecte în articol: antimonden