x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Plaja particulara te scapa de griji

Plaja particulara te scapa de griji

29 Iul 2004   •   00:00

ZI DE VARA PANA-N TOAMNA

Pe Litoral, turistii se impart in doua categorii: instaritii si parlitii. Dupa figura iti dai seama cam ce hram poarta fiecare, dar si dupa bagaje. Avutii stau cu burtile la soare, ca belferii, in timp ce, la doar cativa metri distanta, sarantocii isi pazesc cu strasnicie bonurile de masa.
SIMONA ECOVOIU, MIRUNA MIHALCEA

Romanul de rand incepe sa-si planifice vacanta de vara inca de la Craciun. Cauta innebunit oferte-chilipiruri si strange bani la ciorap, desi e constient ca n-o sa-i ajunga decat de un porumb fiert si o vata de zahar pe bat. Se cazeaza la hoteluri cu minimum de stele, unde imparte patul, volens-nolens, cu scarboasele insecte locale. Somnul nu-i prieste din "n" motive, dar rasaritul soarelui il invioreaza. Face dusul matinal, trece pe la restaurant, unde serveste doar un ceai cu paine prajita, ca, deh, n-a venit la mare ca sa se ingrase, dupa care se indreapta spre plaja... Dar si plaja e pe caprarii, desi nisipul e acelasi.... Se uita in buzunarul gol si n-are de ales... Privind cu jind spre plajele particulare, amarasteanul isi asaza paturica pe nisipul incins, chiar daca stie ca scoicile sparte ii vor ciurui poponetul.

LIPSURI. Dupa numarul fabulos de plaje particulare, peticele de nisip moca sunt pe cale de disparitie. Am iesit din hotel si, cum nici noi nu ne permitem sa spargem zilnic 50.000 de lei pentru un sezlong, cautam o plaja fara taxa. Aiurea, ne-a trebuit ceva vreme sa gasim un loc gratis. Am "parcat" langa o familie de conditie medie. Aveau costume de baie ieftine, luate de la tarabe, si molfaiau, din traista, branza si castraveti. Desertul a constat intr-o inghetata la cornet, singurul rasfat pe care si-l permit. Capul familiei si-a potolit setea cu o bere la halba, ce nu costa mai mult de 15.000 de lei. Ce sa mai faci pe plaja publica? Soarele te bate-n cap, daca nu ti-ai pus palariuta si, din lipsa de ocupatie, rascolesti nisipul cu un betisor. Unde nu gasesti vreo comoara, ci mucuri de tigari proaste si coji de banane. Fundalul sonor e asigurat de mamele isterice, dar si de megafoanele care anunta spectacolele de seara. Brusc, te izbeste o stare de anxietate. Ne luam catrafusele si trecem granita la vecini...

BOIERIE! Administratorul plajelor particulare te agata imediat, disperat ca nu care cumva sa te piarda de musteriu. Ei, aici, alta viata... Afaceristii motaie pe sezlong, sub umbrelele din paie, luate de la lipoveni cu 5.000.000 de lei bucata, care ii feresc de ultraviolete. Aici poti pasi descult pe nisipul proaspat greblat, fara teama de a te taia in cioburi. In pretul de 50.000 de lei este inclus un sezlong. Dar si muzica de calitate, care iti permite sa meditezi la ale tale, sorbind dintr-un cocteil pe care mai cheltuiesti inca 150.000 de lei. Totusi, si bogatii plang! Ne-a atras atentia un turist de vita nobila care cersea dragoste la telefonul mobil, model ultimul racnet. Din fandoseala, n-a renuntat la ceasul de firma, dar nici la lantul de aur, asa ca s-a bronzat ca tractoristii. In plus, cand ai chef de-o baie, scapi de grija bagajelor, caci asta este responsabilitatea paznicului.

SCRIE O CARTE LA MARE

Pe Nelly si Kullyo, din trupa The Maniack, i-am gasit la plaja privata Mamaia Beach. Kullyo se gandea la noul CD, pe care il va lansa la toamna, iar partenera lui de scena scria de zor. Am aflat, cu acest prilej, ca frumusica blonda intentioneaza sa publice o carte despre femeile frumoase, care au facut cariera in Romania. In aceste pagini veti citi povestea unei dansatoare de striptease care traieste o idila cu un milionar ceh. Se anunta un volum incendiar, cu dezvaluiri din lumea ascunsa a show-biz-ului. Cei doi interpreti prefera plajele particulare, tocmai pentru ca aici, chiar daca sunt recunoscuti, nu sunt agresati de fani. Oricum nu au nici o problema, de vreme ce genul etno, pe care l-au abordat in ultima vreme, ii fericeste pe spectatorii lor.

DIVERTISMENT

Nico vrea Trofeul Mamaia 2004

Nico se afla pe Litoral de pe 12 iunie, cu un contract care se intinde pe tot sezonul estival. Totusi, ea nu va pleca de la mare mai devreme de 4 septembrie, pentru ca va participa la Festivalul de la Mamaia, cu o piesa a lui Serban Georgescu.

CINE CU CINE

SORANA SI IUBITUL EI, CLAUDIU, si-au luat apartament la Constanta si vin la malul marii in fiecare week-end. Frumoasa bruneta, care si-a deschis zilele acestea o clinica particulara ce-i poarta numele, isi imparte timpul intre concerte si afaceri. Insa cand e vorba de timp liber, isi instaleaza tabara la Bikini Beach, in Mamaia. Degeaba canta Sorana "Suna periculos, trage fusta mai jos", caci o reclama din dreptul sezlongului ei suna astfel: "Setea ta n-a vazut asa ceva!". (Catalina Iancu)

COCKTAIL

  • VEDETELE MITUIESC POLITISTII CU CD-URI. Aflati la mare, cantaretii vitezomani, dar nu numai, isi fac un stoc serios de CD-uri pentru fanii lor in uniforma. Deseori, interpretii trebuie sa ajunga foarte repede dintr-o statiune in alta, pentru ca fug de la concert la concert. Cum Politia Rutiera pare a-si fi detasat toate echipajele pe Litoral, solistii sunt trasi deseori pe dreapta. Oamenii legii mai inchid ochii, mai ales ca o parte a "organelor" apreciaza muzica pe care o canta contravenientii. Daca n-au depasit cu mult viteza legala, politistii accepta sa-i ierte de amenda, iar cantaretii le "multumesc" cu un CD sau o caseta. (Catalina Iancu)

  • CHER, GLORIA GAYNOR SI SHAKIRA PE LITORAL. Celebrele lor melodii se aud live de la diverse terase de pe malul marii. Tot felul de imitatori isi chinuie vocile pentru a reda cat mai fidel slagare mai vechi sau mai noi. Efectul nu e deloc pe masura efortului, pentru ca prestatia interpretilor mioritici e jalnica. Fanii vedetelor internationale inghit cu noduri bautura din pahare si-si baga degetele in urechi, deoarece cantaretii de ocazie falseaza la greu. (Catalina Iancu)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden plaja