x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Rădulescu merge pe Broadway

Rădulescu merge pe Broadway

de Dana Cobuz    |    21 Apr 2008   •   00:00
Rădulescu merge pe Broadway

MISIUNE ● Gazdă pentru 25.000 de români şi americani
Festivalul "Ziua României" de pe Broadway (New York, SUA), ajuns la ediţia a noua, are cel mai auster buget, dar şi cele mai sonore nume pe afiş, din toată istoria sa.



MISIUNE ● Gazdă pentru 25.000 de români şi americani
Festivalul "Ziua României" de pe Broadway (New York, SUA), ajuns la ediţia a noua, are cel mai auster buget, dar şi cele mai sonore nume pe afiş, din toată istoria sa.


De nouă ani încoace, în prima sîmbătă a lunii mai, artera Broadway din Manhattan, New York, este închisă traficului între orele 9:00 şi 18:00, în districtul financiar. În 2008, la 3 mai, zece străzi din zona Broadway vor fi din nou închise, restricţia de circulaţie afectînd aproximativ 1,5 milioane de newyorkezi prin devierea a 37 de linii de autobuz, după cum a declarat Ştefan Minovici, organizatorul evenimentului.

Atracţia principală a evenimentului, care include o paradă a costumelor naţionale româneşti, o reprezintă programul "artistic". Pe afişul Festivalului "Ziua României" 2008 se regăsesc Mihaela Rădulescu (în calitate de prezentator), Cătălin Botezatu (cu o prezentare de modă), Akcent, Floarea Calotă, Lia Lungu şi Ansamblul de dansuri populare Banatul.


CONFIRMARE. "Voi merge la New York, voi prezenta Festivalul României pe Broadway şi voi avea cîteva întîlniri pentru un eveniment caritabil la New York. Tot cu acest prilej voi realiza trei interviuri grozave", ne-a confirmat Mihaela Rădulescu prezenţa sa la eveniment. Se pare că interlocutorii vedetei Antena 1 vor fi trei personaje celebre: Hillary Clinton (soţia fostului preşedinte SUA Bill Clinton), Al Gore (cel de-al 45-lea vicepreşedinte al Statelor Unite, între 1993 şi 2001) şi Michael Bloomberg, primarul oraşului New York. "Bugetul total al evenimentului este unul auster, de doar 180.000 de dolari, din care 25.000 de dolari sînt alocaţi artiştilor. Mihaela şi echipa de televiziune vor veni pe cheltuiala proprie, Cătălin Botezatu nu a fost pretenţios, şi transportul, cazarea lui sînt la cele mai mici costuri. Akcent va cînta tot în formulă de patru oameni, cu Corneliu Ulici în locul lui Marius. Pentru Costel Busuioc am semnat contractul cu Sony, el urmînd să-şi obţină viza de SUA din Spania", ne-a mai spus producătorul Ştefan Minovici. Busuioc a infirmat însă prezenţa sa la New York. Ştefan Minovici nu se bucură de o reputaţie bună în rîndul artiştilor români, el fiind acuzat la ediţii precedente ale Festivalului de neplata (la timp sau integrală) a onorariilor convenite.


Invitaţie

În inima financiară a New York-ului, de la Fulton Street şi pînă la Battery Place, sînt aşteptate 20.000-25.000 de persoane. "Este vorba despre o suprafaţă ca de la Piaţa Romană la Universitate. Nu va circula nici o maşină şi străduţele laterale vor fi blocate", a explicat Minovici. La eveniment au fost invitaţi primarul New York-ului şi guvernatorul statului cu acelaşi nume, candidaţi la preşedinţia SUA, congresmeni, diplomaţi, oameni de afaceri.

×
Subiecte în articol: antimonden new york