x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Raluca Ciocarlan renunta la muzica

Raluca Ciocarlan renunta la muzica

21 Iun 2004   •   00:00

MONDEN

Fetele care "dau din popou" au mai multe sanse sa se afirme in muzica decat cele care au voce. Fiindca nu vrea sa fie bagata in aceeasi oala cu fotomodelele care fac play-back, Raluca Ciocarlan a preferat sa se retraga din showbiz.
CATALINA IANCU

A asteptat sa implineasca 16 ani ca sa poata participa la concursuri adevarate. Considera ca vocea nu este a ei, ci un dar de la Dumnezeu. O sensibilizeaza atat de mult piesele lui Celine Dion, incat nu-si poate stapani lacrimile atunci cand le asculta. A plans de fericire cand, de ziua ei, a primit in dar un catelus pechinez imperial, pe care l-a botezat "Patratel". Raluca Ciocarlan este un copil mult prea sensibil pentru jungla din showbiz-ul romanesc. Angel a disparut o vreme de pe scena. Credeam ca in acest timp lucreaza la un nou album. Insa lovitura de teatru: s-a auzit ca Raluca renunta la muzica. "Speram sa"… nu fie adevarat, dar acest zvon ne-a fost confirmat de mama solistei.

DEZORIENTARE. "Asa este. Raluca a hotarat sa se retraga. Deocamdata nu vrea sa dea declaratii. Zilele acestea a plecat la Putna, unde va sta aproape o luna, si nu si-a luat telefonul cu ea. Este putin dezorientata si dezamagita de ceea ce se intampla in muzica romaneasca. S-a saturat sa fie bagata in aceeasi oala cu toate fotomodelele care s-au apucat de cantat. Raluca este un copil foarte sensibil. S-a trezit deodata intr-o "jungla" unde se fac tot felul de concesii, cu care ea nu este de acord. Sufleteste, nu este pregatita sa se lupte intr-o lume atat de dura. De aceea a hotarat ca e mai bine sa stea deoparte", ne-a declarat doamna Ciocarlan.

FARA COMPROMISURI. Poate ca nici schimbarile de look impuse de consilierii de imagine n-au fost pe placul cantaretei. Este posibil sa i se fi propus sa imbrace si tinute prea decoltate pentru varsta ei, asa cum poarta majoritatea colegelor de scena, nou-venite sau neavenite. N-au reusit s-o dezbrace, dar tot au maturizat-o fortat, in ultimele videoclipuri. Raluca declara cu ceva vreme in urma ca, daca i s-ar cere sa-si arate nurii, va renunta la muzica. A fost singura care s-a tinut de cuvant. Din pacate, Angel se numara printre solistele care au cu ce, dar nu au cu cine. Adica, nu are sponsori. Si asta deoarece nu a acceptat compromisuri compromitatoare. Discutiile referitoare la interzicerea videoclipului, din care pana la urma s-au acoperit doar svasticile, au pus capac la toate.

PERSOANA OBISNUITA. Raluca a debutat la 9 ani. A cantat impreuna cu Monica Ene in Angels pana in 2002. Apoi si-a inceput cariera solo. Are la activ o participare la Cerbul de Aur si o colaborare cu Directia 5, care i-a compus cateva melodii, una dintre ele fiind interpretata alaturi de trupa amintita. Nu s-a considerat niciodata o vedeta, ci o persoana mai cunoscuta. "Termenul de vedeta implica mult mai multa munca si sper sa pot ajunge sa il merit mai incolo. Chiar daca nu prea obisnuiesc sa ies in oras cu colegii, ei ma privesc ca pe o persoana obisnuita. Nu imi place sa ma duc la cofetarie sa stau intr-un loc, sa beau un suc. Cand mai ies, imi place sa ma duc pe faleza. Prefer sa stau acasa, sa ascult muzica", spunea interpreta cu ceva vreme in urma. Cum in general nu recunoastem valoarea decat atunci cand nu mai este, retragerea Ralucai poate-i va pune pe ganduri pe impresarii sau managerii care ar putea s-o determine sa se razgandeasca. Mai ales ca anul viitor va termina liceul si va da admiterea la Conservator.

PREMII

  • Locul 2 la Festivalul Copiilor, Onesti 1997
  • Locul 1 la concursul "Ba da, ba nu", TVR 1997
  • Locul 1 la Festivalul Muzicii Bucuresti, 1997
  • Locul 1 la Concursul "Noul val", 1997
  • Locul 2 la Festivalul International "Te amo" 1998, Onesti
  • Locul 3 la Festivalul International "Micul print", Bucuresti 1999
  • Locul 2 la festivalul FIDOF, Cairo, 2000
  • Cea mai buna voce din Romania la Premiile Industriei Muzicale 2001

    SENSIBILITATE

    "S-a saturat sa fie bagata in aceeasi oala cu toate fotomodelele care s-au apucat de cantat. Raluca este un copil foarte sensibil. S-a trezit deodata intr-o "jungla" unde se fac tot felul de concesii"
    Mama Ralucai Ciocarlan
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden locul raluca