x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Rol memorabil - Stela si "Presul"

Rol memorabil - Stela si "Presul"

de Dana Andronie    |    07 Apr 2006   •   00:00
Rol memorabil - Stela si "Presul"

TVR MEDIA a adus, miercuri, personajele lui Ion Baiesu Tanta si Costel la Muzeul Literaturii Romane.
Radu Baiesu (fiul scriitorului), Lucian Chisu (critic literar), Stela Popescu, Geo Saizescu si Ioana Bogdan au prezidat lansarea DVD-ului "Iubirea e un lucru foarte mare - Tanta si Costel" si a volumului "Fantomiada" - o editie cu operele de teatru ale lui Baiesu.

CRONICAR. Criticul literar Lucian Chisu a scuzat absenta lui Fanus Neagu de la aceasta intalnire: "Sa-l iertati pe Fanus, dar a implinit 74 de podgorii (n.r. - se referea la ani). Se mai afla si la sedinta de la Academie, unde se alege presedintele". "Saracu’ Fanus", l-a compatimit cu zambetul pe buze lumea din sala. Acelasi Chisu a spus apoi o poveste adevarata, cu un personaj la fel de adevarat, Ion Baiesu: "La Revolutie, cineva i-a cerut lui Baiesu sa-l adaposteasca in casa lui. Nu era terorist, ci doar se ascundea ca sa nu fie pus ministru. Numai lui Baiesu i se putea intampla o asemenea grozavie!". "Era un cronicar al vremii!", l-a caracterizat cel mai bine Stela Popescu pe "taticul" Tantei si al lui Costel. Actrita n-a uitat ca "Presul" lui Baiesu a ajutat-o sa ramana in inima spectatorilor pentru totdeauna. "S-a jucat 18 ani cu casa inchisa. Si la Sala Palatului, care are 4.000 de locuri, si la Sala Polivalenta, cu 6.000 de locuri. Lumea se tot intreba de ce Stela nu mai apare si in alta piesa. Daca «Presul» avea un asemenea succes, trebuia sa jucam in continuare. Si astazi, daca s-ar juca, ar avea succes."

CARTE DE VIZITA. Printre admiratorii "mitocanilor academici" - asa cum i-a denumit Ioana Bogdan pe Tanta si pe Costel - prezenti la Muzeul Literaturii Romane s-a numarat si Asul aerului, Stefan Alexandrescu. Acesta a venit sa-si arate trofeul: o carte de vizita a lui Octavian Cotescu (alias Costel) cu un autograf, pe care a primit-o in anul 1979.

×
Subiecte în articol: antimonden baiesu