x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden România are rochia de mireasă cu cele mai multe cristale Swarovski

România are rochia de mireasă cu cele mai multe cristale Swarovski

de Catalina Iancu    |    24 Mar 2010   •   00:00
România are rochia de mireasă cu cele mai multe cristale Swarovski

O adevărată muncă de chinez a făcut Jock Benning Brockbank din partea Guinness World Records din Londra, care a numărat pe parcursul câtorva ore peste 59.000 de cristale Swarovski aplicate pe o rochie de mireasă.

În cadrul conferinţei organizate astăzi la "E-mariage Fest" (Târgul Naţional de Nunţi care are loc în perioada 26-28 martie în Piaţa Constituţiei) a fost expusă creaţia designerului Cosmina Englizian ­ spectaculoasa rochie de Guinness Book, denumită "Crystal Dream". Numai la gândul că ai de numărat mii şi mii de perle şi pietricele te apucă ameţeala! E ca şi cum ai vrea să numeri firele de nisip de pe fundul mării! Nu mai puţin de 59.376 de cristale (respectiv 42.583 de cristale Swarovski şi 16.973 de perle Swarovski) au fost aplicate pe sofisticata ţinută. Pentru a înlesni procesul de numărare, creatoarea a împărţit rochia în mai multe secţiuni şi subsecţiuni. Dar chiar şi aşa, la un moment dat, un volănaş a fost "sărit" (te orbea la propriu atâta strălicire), însă a fost imediat reluată numărătoarea şi remediată problema. Reprezentantul Guinness s-a descurcat bine cu adunatul şi socotitul, aplicând, din loc în loc, etichete când se ajungea la cifre rotunde. S-a scris şi pe foaie, s-a numărat şi pe calculator, şi, la final, victorie! România mai are un record mondial stabilit în cadrul Târgului Naţional e Nunţi E-mariage Fest! Primele două, omologate la ediţiile anterioare, au fost "Rochia de mireasă cu cea mai lungă trenă" şi "Cea mai mare piramidă de buseuri".

Astfel, clipa la care a visat Cosmina timp de doi ani s-a împlinit. Rochia a fost realizată pe parcursul a şase luni, au lucrat la ea şapte fete, au fost 750 de ore de muncă, au folosit aproximativ 55.000 de elemente de cristal şi perle în nuanţe de auriu şi topaz, precum şi zece metri de crystal mesh, toate acestea aplicate manual pe 40 de metri de dantelă. Ţinuta a mai fost completată de o pălărie cu voal, mănuşi, pantofi şi un sceptru, toate puternic accesorizate cu acelaşi gen de cristale.

Cerinţele pentru stabilirea recordului pentru "Rochia de mireasă cu cele mai multe cristale Swarovski" au fost următoarele: evenimentul să aibă loc într-un spaţiu public, cristalele să fie autentice şi disponibile pe piaţă (şi însoţite de un certificat de autenticitate), mărimea minimă a unui cristal să aibă 2 mm, rochia de mireasă să poată fi comercializată, să poată fi purtată, toate cristalele să fie numărate înainte şi pe toată durata aplicării lor pe rochie, cristalele să fie ataşate prin lipire sau orice altă modalitate care presupune folosirea de substanţe sau materiale sigure, procesul de aplicare a cristalelor să fie urmărit de un martor independent şi toate cristalele să rămână aplicate pe rochie cel puţin 24 de ore.

Pentru aşa o vestimentaţie, o adevărată colecţie de bijuterii, şi preţul este pe măsură. Rochia de Guinness World Records are un preţ pe măsură: valorează peste 35 de mii de euro şi va rămâne expusă la Târgul Naţional de Nunţi.

×
Subiecte în articol: antimonden