x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden S-a dus sezonul cantarilor usoare

S-a dus sezonul cantarilor usoare

30 Aug 2004   •   00:00

ZI DE VARA PANA-N TOAMNA

Vara din anul acesta nu a fost cu mare noroc pentru artistii care au avut contracte pe Litoral. Vremea le-a jucat feste si le-a dat peste cap multe planuri. Asa ca, goniti de ploaie, nu s-au mai prezentat la spectacolele de la sfarsitul sezonului.
ROXANA I. ANCUTA, CRISTIANA MITROI

Blondy nu a mai avut nici un concert pe Litoral la sfarsitul lunii august. Solistele nu mai stiu nici ele cate spectacole au avut in total, dar pentru perioada de final a sezonului estival nu si-au mai programat recitaluri, stiut fiind faptul ca ploaia si vremea rea impiedica lumea sa vina la cantarile trupelor lor favorite.

DUBLU PENTRU PLAY-BACK. Pepino (Parlament): "Am fost la mare, dar numai pentru angajamentele serioase. Chiar vinerea trecuta am avut o cantare in Venus. Nu o sa mai mergem decat pentru Festivalul de la Mamaia, unde participam cu o piesa, la sectiunea slagare pop-rock. Ieri am avut spectacol in Delta, mai exact la Tulcea, si acum suntem usor obositi. De mai multe ori am fost intrebati in legatura cu spectacolele noastre de pe Litoral. Noi n-am prea cantat la mare, din cauza acelor impresari, organizatori de suse, care cer numai play-back. Noi nu stim sa facem play-back, iar daca trebuie, cerem dublu pentru treaba asta. Cele mai multe concerte le-am avut prin tara, iar la mare am cantat prin Olimp, Venus, Mangalia si alte cateva statiuni".

Pepino e de parere ca vara Litoralul e de evitat. "Noi nu vrem sa aparem pe acele afise, alaturi de anumite nume. Incercam sa ne innobilam." La sfarsitul lui iunie, vocalistul trupei, Doru Isaroiu, si-a dat licenta (Targu-Mures - Administratie Publica), perioada in care formatia s-a aflat intr-un scurt concediu. Jean Constantin s-a cam suparat pe vremea asta capricioasa, mai ales ca multe din spectacolele pe care ar fi trebuit sa le sustina pe Litoral au fost amanate tocmai din cauza ploii. Asa ca si-a facut bagajele si a plecat la munte, loc unde timpul urat nu este privit cu atata indignare de catre turisti. "La mare ma voi intoarce doar daca mai iese soarele."

PE METEREZE. La sfarsitul sezonului, Carmen Trandafir a plecat de pe Litoral pentru concertele pe care le-a avut in tara. Cu toate ca vremea a fost potrivnica artistilor, spectacolele de la mare, programate pentru aceasta perioada, s-au tinut totusi. Artista se pregateste acum pentru Festivalul de la Mamaia, unde va intra in concurs la sectiunea creatie cu o piesa compusa de fratele sau. Cele doua fete de la Sexy se afla inca pe Litoralul Marii Negre, sperand ca vor mai prinde cateva concerte. Vara aceasta au cantat mai mult in discoteci, dar au fost si cazuri cand spectacolele lor s-au anulat pentru simplul motiv ca vremea nu le-a permis sa evolueze pe scena. Acest lucru nu le-a impiedicat insa pe fete sa ramana la mare, hotarate sa-si faca treaba pana la capat.

ARTISTI IN PLOAIE CU "BOB DE VESELIE"

Este usor sa-i condamni pe artisti pentru ca fac play-back, dar nimeni nu vrea sa evidentieze daruirea acestora in fata publicului. O dovada in acest sens este ceea ce s-a petrecut vineri seara la Fetesti cu ocazia Festivalului de Umor "Bob de veselie", initiat de directorul Gigi Preda. In prima zi a festivalului au fost invitati Aurel Moldoveanu, Candy si Jean Paler. Totul a decurs normal, pana cand s-au descatusat stihiile naturii, asupra gradinii de vara abatandu-se o ploaie torentiala. In mod normal, spectacolul ar fi trebuit sa fie intrerupt, insa publicul a decis ca show-ul trebuie sa mearga mai departe. Astfel, solidari cu spectatorii, artistii Aurel Moldoveanu, Candy si Jean Paler au continuat, chiar daca, la final, erau murati de ploaie. (H.T.)

COCKTAIL

ROMICA TOCIU A CASTIGAT 45.000 DE EURO. Dupa doua luni si jumatate de munca pe Litoral, Romica Tociu a reusit sa-si acopere investitia de 45.000 de euro pe care a bagat-o in carciuma sa din Olimp. Se pare ca pentru Romica sezonul a dat roade! (Horatiu Tudor)

CORINA CHIRIAC SI-A LIPIT UN CRISTAL PE UNGHIE. Cantareata a cedat insistentelor manichiuristei sale si si-a aplicat pe una dintre unghiile de la mana stanga un stras foarte mic. Corina s-a aliniat si ea noilor tendinte, dar numai pana la urmatoarea sedinta de ingrijire a mainilor, cand va renunta la acest artificiu estetic. (R.I.A.)

IUBITA LUI VLAD ENACHESCU, VICTIMA UNUI ACCIDENT. Daniela Hura, prietena prezentatorului Vlad Enachescu, a avut acum cateva zile un accident cand se indrepta spre Otopeni. Din fericire, nu a patit nimic, dar automobilul, grav avariat, se afla si acum in service. Daniela a tras o sperietura, cu atat mai mult cu cat este insarcinata. (R.I.A.)

LITORALUL PENTRU TOTI IN SEPTEMBRIE. Pentru doua saptamani, incepand cu 5 septembrie, hotelurile de pe Litoral vor ramane deschise pentru turisti. Ocazia prelungirii sezonului estival este data de o noua editie a programului "Litoralul pentru toti". Oferta se adreseaza tuturor categoriilor de turisti, pe principiul "primul venit - primul servit". Tarifele practicate pentru un sejur de sase nopti vor fi de 799.000 de lei la hotel de o stea, 899.000 de lei la hotel de doua stele si 999.000 de lei la hotel de trei stele, preturi in care nu sunt incluse serviciile de masa. (Dana Ciobanu)

SUVENIRURI DIN HOTELURI. Administratorii de la Marea Neagra se plang din ce in ce mai mult de mania turistilor de a pleca acasa cu obiecte din camerele de hotel. Daca furtul de scrumiere, pahare, prosoape si cearsafuri a devenit aproape o traditie, romanii au completat lista suvenirurilor in acest an cu noi obiecte. Inelele de la cornize, draperii, robinetele de la baie, telecomenzi de televizor si de la aparatele de aer conditionat sunt adesea luate in bagaje de turisti. Culmea "atasamentului" fata de un obiect aflat in camera de hotel a fost semnalata intr-un hotel din Mamaia, unde un turist a vrut sa ia acasa un scaunel cu perna de plus. (Dana Ciobanu)

STEFAN BANICA SE PREGATESTE PENTRU "MAMAIA". Care este secretul lui Banica de nu greseste nici macar o nota? Pe langa faptul ca mama lui si Mama Natura l-au inzestrat cu o voce demna de invidiat, interpretul si lucreaza foarte mult. Acum el se pregateste intens pentru Festivalul de la Mamaia, pe scena caruia va sustine un recital. Aparitia lui la malul Marii Negre este cu atat mai asteptata cu cat Banica nu a fost prezent deloc anul acesta pe Litoral. (Catalina Iancu)

Vanzatorii si-au ascuns marfa in WC

Saraca Mamaia a supravietuit si furtunii de sambata. A ramas ea fara vreo zece copaci, cateva sute de umbrelute si scaune, dar nu s-a predat. Vijelia care s-a abatut in week-end asupra acestei statiuni a paralizat orice activitate in aer liber. Nici telegondola n-a mai functionat.

SIMONA ECOVOIU

Vanzatorii au parasit tarabele, nu inainte de a pune marfa la adapost. Unde credeti? In WC-urile de pe plaja. Cine a trecut duminica prin Mamaia si-a facut cruce cu stanga, Pe nisip, sezlonguri erau facute zob, iar umbrelele din paie, cumparate de patronii plajelor particulare cu 5 milioane de lei bucata, au fost distruse in proportie de 60%. Aleile hotelurilor s-au inundat, asa ca turistii au fost nevoiti sa intre pana la glezne in balta. A existat si pericolul electrocutarii, caci vantul a rupt cablurile electrice. Zeci de copaci au capitulat in fata potopului, ingreunand si mai tare accesul pe strazi. Nici impunatorul hotel al lui Gica Hagi, Iaki, nu a scapat de furia ploii. Femeile de serviciu, inarmate cu maturi si carpe, au muncit toata ziua, pentru a scoate apa din hol.

ZI DE VARA PANA-N TOAMNA

  • Decibelii au urlat in discotecile pustii
  • S-a dus sezonul cantarilor usoare
  • "Ajungi la Mamaia cu 1.000 de dolari"
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden hotel mamaia litoral