x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Să fie "Timpul chitarelor"!

Să fie "Timpul chitarelor"!

de Dana Andronie    |    17 Apr 2009   •   00:00
Să fie "Timpul chitarelor"!
Sursa foto: Marin Raica/Jurnalul Naţional

Doru Ionescu, Marius Bodochi, Dan Cojocaru, Victor Solomon şi formaţia Crossroads se prezintă, începând cu această sâmbătă, la TVR 2 cu "Timpul chitarelor": singura emisiune din România unde folkul şi rockul stau la aceeaşi masă.



Aplauze! "Atenţie, vreau să trag!" - se aude o voce de undeva de sus, în Clubul Silver Church, transformat în platou de filmare. Linişte. "Sunt eu, Dumnezeu" - s-a auzit din nou. "Sunteţi gata?". "Eu sunt gata din 1970" - a răspuns basistul Mike Vlahopol, din trupa Crossroads. Precizare: în rolul lui Dumnezeu a fost distribuită Ionela - producătoarea emisiunii "Timpul chitarelor".      

MUZICĂ ADEVĂRATĂ

Toată lumea se instalează, fiecare cu instrumentul lui. Urmează proba de microfon. "Un ţigan i-a zis mamei înainte să mă nasc că o să aibă o corcitură şi o să cânte la bas" - spune Mike. Ce doi-zece! Asta da, probă de microfon! "Doamnelor şi domnilor, e «Timpul chitarelor». Avem muzică adevărată şi artişti adevăraţi!" - intră la microfon Marius Bodochi - unul dintre prezentatori. Doru Ionescu îşi aranja chitara. Chitara lui nu are corzi. Doru are la curea o chitară-cataramă. Dan Cojocaru (cel care a venit cu propunerea ca folkul - cu gaz sau fără - să fie pus la masă alături de rock) îşi aranja CD-urile pe care trebuia să le ofere ca premiu în emisiune. Precizare: autorii formatului "Timpul Chitarelor" sunt Dan Cojocaru şi Doru Ionescu. Se filmează. Aplauze! Gata! Se aud râsete. Muzicienii se adunaseră la bancuri de... carieră! "Cum ajunge un cântăreţ de jazz la 1 milion de euro? Pornind de la 2 milioane!" Sau "De ce un toboşar nu se ascunde niciodată? Pentru că nu-l caută nimeni!" Ce echipă! Ce atmosferă! Am putea spune că a tunat şi i-a adunat! Numai profesionişti, iubitori de muzică adevărată. Trupa emisiunii - Crossroads - o să se ridice o dată cu audienţa, şi audienţa o dată cu ea. Merită! Iar "magicianul" Victor Solomon (Solo, în varianta restrânsă) arată, în calitate de coechipier, ce minuni se pot face cu o chitară la "Timpul chitarelor".      

P.S. Începând cu ora 16:35, în fiecare sâmbătă, la TVR 2 va fi "Timpul chitarelor"! Cu o zi înainte de Paşte, în emisiune sunt invitaţi Alina Manole (reprezentanta folkului) şi trupa VH2 (reprezentanta rockului).

"E proiectul de televiziune pe care mi l-am dorit dintotdeauna. Iar compania lui Doru Ionescu mă onorează şi mă obligă. Sunt foarte încântat că îi am alături şi pe Marius Bodochi, pe Solo şi pe Mike Vlahopol, cu trupa lui. Colegele noastre - Ionela Liţă şi Roxana Tarhon îmi dau un mare sentiment de siguranţă că totul va fi foarte... rock!!!"
Dan Cojocaru

×
Subiecte în articol: antimonden timpul chitarelor