x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Sarmalele nu se inghit cu stirile politice

Sarmalele nu se inghit cu stirile politice

de Adrian Vaduva    |    19 Iul 2005   •   00:00
Sarmalele nu se inghit cu stirile politice

V-ati gandit vreodata cum ar arata o campanie electorala fara ca presa sa fie implicata? Este greu de inchipuit o asemenea situatie, nu insa si pentru Zoltan Andras de la Sarlamele Reci.

Zoltan, solistul Sarmalelor, nu a fost niciodata preocupat de politica. Nu si-a dorit sa se inscrie in nici un partid, parlamentar sau nu. Tocmai de aceea, primul lucru pe care l-ar face din postura de candidat al Cotrocenilor, ar fi oprirea spre difuzare a tuturor informatiilor politice. "Timp de o zi (sau, cine stie, poate chiar o saptamana) as sista orice stiri de factura politica de pe toate (TOATE!!!) canalele media. Le-as permite astfel tuturor oamenilor sa-si mai limpezeasca putin gandirea si sa poata reflecta la ce e mai important si mai putin important pentru ei", a declarat cantaretul. Emisiunile politice ar fi inlocuite cu muzica buna. Dupa spusele sale, astfel oamenii ar deveni mai buni si mai atenti la nevoile altora: "Muzica este cel mai accesibil si cel mai raspandit mijloc de comunicare peste tot in lume. Este limbajul universal. Daca toata lumea ar canta, Pamantul ar fi un loc mult mai frumos si mai curat sufleteste". Iar in caz de castigare a scrutinului, Zoltan Andras are si un premier foarte bun. Este vorba despre Emil Viciu, chitaristul trupei.

PROIECT. Baietii de la Sarmalele Reci s-au declarat impresionati de drama oamenilor ramasi pe drumuri din cauza naturii dezlantuite. "Suntem sufleteste alaturi de toti cei care au fost loviti grav de capriciile vremii. Suntem oricand gata sa participam la un proiect de anvergura legat de ajutorarea celor afectati de inundatii", a subliniat Andras.

PROMOVARE. In ultima vreme FM-ul a castigat teren, in ceea ce priveste audienta, in fata televiziunilor muzicale. Drept pentru care acestea din urma preiau trend-ul impus de radiouri. Acest lucru a fost observat si de membrii "Sarmalelor" care considera ca cel mai eficient mijloc de promovare a unui artist sunt posturile de radio: "FM-ul a capatat intaietate fata de televiziunile muzicale. In mod curios, posturile tv asteapta sa vada ce anume sugereaza sau impune radioul si abia apoi difuzeaza si ele ceea ce este deja la moda".

CONCERTE IN LOC DE CHIRIE
Dupa o perioada destul de lunga, Sarmalele Reci au sustinut un concert, vineri seara, in Preoteasa. De acest loc pe Zoltan &Co ii leaga nenumarate amintiri din timpul cand ei insisi erau studenti. "Pentru noi este o ocazie foarte placuta sa concertam intr-unul din cele mai populare locuri de intalnire a studentilor. Mai ales ca, la randul nostru, am petrecut clipe extraordinare aici in timpul facultatii", ne-a declarat Zoltan. Totusi, in mod paradoxal, ei nu au cantat de multe ori aici. Prin urmare, show-ul din Casa de Cultura a Studentilor a reprezentat o ocazie placuta de a retrai anii studentiei cand prin buzunare le cam sufla vantul. In amintirea acelor vremuri intrarea a fost libera. "Preoteasa ne este gazda ospitaliera de aproape un an: este locul in care au loc toate repetitiile noastre. Si noi la randul nostru intelegem sa ne revansam oferind un concert. Dar de cele mai multe ori, bineinteles, am fost platiti onorabil pentru munca depusa", a spus solistul Sarmalelor Reci.

×
Subiecte în articol: antimonden