x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Schimbari - Sistem isi cauta vocea

Schimbari - Sistem isi cauta vocea

de Dana Ciobanu    |    29 Noi 2005   •   00:00
Schimbari - Sistem isi cauta vocea

Trupa care a obtinut cea mai buna pozitie pentru Romania la Eurovision, alaturi de Luminita Anghel, a schimbat casa de productie si politica. Dupa patru ani de experimente, SISTEM isi doreste o voce feminina permanenta.

Felul inedit in care au ales sa faca muzica, tranformand butoaie, galeti, brichete, coli de hartie, masini de scris si multe alte obiecte "fara personalitate" in instrumente de percutie, le-a adus numerosi fani. Important este ritmul, nu obiectul cu ajutorul caruia canti, sustin cei cinci "batausi profesionisti" din SISTEM. Dar sa nu stati in fata boxelor cand ii ascultati, pentru ca s-ar putea sa nu suportati "emotiile" si "senzatiile"!

GALAGIE. Premierul Tariceanu a stat langa difuzoare, declarand ulterior ca SISTEM nu este pe gustul lui pentru ca "face prea multa galagie". Baietii nu s-au suparat insa. "Suntem o formatie care se bazeaza pe mult ritm. Un ritm constant. Greseala premierului a fost ca s-a asezat in fata boxelor. Asa ceva nu se face!", spune Zoli Toth.

Percutionistii isi considera proiectul "original, care a prins bine pe piata romaneasca", si isi doresc sa nu se opreasca aici. Pentru ca le place sa fie cat mai in varf, atat in topuri, cat si in pat! Cat priveste concurenta, nu exista motive de teama, pentru ca aceasta nu a abordat partea comerciala a percutiei. Completata, bineinteles, de prezentarea spectaculoasa, cu foc si scantei, a pieselor. Metoda se pare ca i-a ajutat destul de mult si la ultima editie a concursului Eurovision, cand, alaturi de Luminita Anghel, au dus Romania pe locul al treilea, cu piesa "Let Me Try".

CAUTAM FATA! Succesul s-a vazut imediat ce s-au intors in tara. "Pretul" contra caruia pot fi adusi la un eveniment le-a crescut cu 50%, ajungand la un onorariu de 2.800-3.000 de euro. In virtutea inertiei, baietii care au stricat pana acum sute de butoaie o mai iau pe Luminita la concerte, chiar si cand organizatorii nu o solicita. Una peste alta, baietilor le merge bine financiar: "Suntem una dintre formatiile care castiga foarte bine. Pe langa muzica, avem afaceri in domeniul show-bizz-ului. Cici are o scoala de muzica, iar Zoli are o firma de evenimente, consultanta pentru artisti si o scoala pentru oamenii din spatele vedetelor". Pe langa aceste surse de venit "muncit", baietii de la SISTEM au semnat un contract pe un an cu un dealer de telefoane mobile, despre care se spune ca le-ar fi "cumparat" imaginea cu multe mii de euro. O imagine pe care o vor completa in curand: "Am ascultat in jur de 50 de fete. Vrem ca in viitorul apropiat sa avem «vocea» langa noi tot timpul pe scena".

CARIERA
La sfarsit de an, SISTEM a schimbat casa de discuri, migrand de la Roton la Cat Music/Mediaservices. Totodata, lucreaza la un nou album, cel de-al cincilea din cariera, dupa "Intra in… SISTEM" - 2002, "Intra in… SISTEM - Editie Speciala" - 2002, "O noua zi" - 2003 si "Industrial" - 2004. Impreuna cu "Michi de la Suie Paparude, Bogdan de la Unu, George si Remus din Timisoara, niste baieti supertalentati din Constanta si altii", SISTEM pregateste revenirea, cu o imagine "imbunatatita".
×
Subiecte în articol: antimonden sistem