x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Selectia Cerbul de Aur - Semifinala la mina a doua

Selectia Cerbul de Aur - Semifinala la mina a doua

29 Iul 2008   •   00:00
Selectia Cerbul de Aur - Semifinala la mina a doua

Cea de-a doua semifinala a Selectiei Nationale Cerbul de Aur 2008 a completat lista finalistilor romani cu inca doua nume: Alin Vaduva si Florentina Ciuna. Cei doi au fost probabil singurii care meritau accederea in faza superioara a concursului, dintr-o etapa in care au predominat candidatii slab pregatiti, dar cu impresia ca rup gura tirgului interpretind (mediocru) piese arhicunoscute.



Cea de-a doua semifinală a Selecţiei Naţionale Cerbul de Aur 2008 a completat lista finaliştilor români cu încă două nume: Alin Văduva şi Florentina Ciună. Cei doi au fost probabil singurii care meritau accederea în faza superioară a concursului, dintr-o etapă în care au predominat candidaţii slab pregătiţi, dar cu impresia că rup gura tîrgului interpretînd (mediocru) piese arhicunoscute.

Diana, pînă nu demult Anca Florescu, fostă parteneră a Nicoletei Luciu în trupa Laguna, a avut ambiţie nu doar să poarte pe scenă numele zeiţei vînătorii la romani, ci şi să ajungă cîntăreaţă solo. Despre Diana se spune că ar fi "pila" lui Cătălin Muraru (boss-ul de la casa de discuri Roton), insuficient însă pentru a se califica. Moni-k nu a avut o revenire spectaculoasă, aşa cum era de aşteptat după lunga absenţă din viaţa muzicală. Nu a fost deloc aşa, ba chiar s-a prezentat mai slăbuţ decît la ultima apariţie în concurs, cea de la Mamaia 2007. Stresată, ţipată şi îmbrăcată precum Stallone în costum de balerină. Hotel FM n-ar obţine contract nici la restaurantul unei pensiuni de două margarete, dacă ar cînta la fel cum a făcut-o duminică seara. Lui Claudiu Mirică nu i-au fost de folos nici Retro Band, nici superbele piese făcute celebre de Margareta Pîslaru, respectiv trupa Mondial, pentru a trece peste o zi proastă. Anda Vaciu a riscat două piese puternic amprentate de solistele care le-au interpretat "în original" – Celine Dion şi Loredana. Dar cine nu riscă nu... pierde!

Nedumerire

N-am înţeles nici pînă acum de ce TVR a organizat trei semifinale ale selecţiei. Mai întîi pentru că semifinala, prin definiţia din dicţionar, desemnează una dintre cele două întîlniri competiţionale premergătoare finalei. Adică nu pot exista trei semifinale! Apoi, pentru că nu era nevoie de 21 de concurenţi aleşi din 55 de înscrişi pentru a vedea cît de puţini au ceva valoare. Interesant este că toţi cei patru calificaţi în finală de pînă acum – Provincialii, Dragoş Chircu, Alin Văduva şi Florentina Ciună – au luat premii în ultimii ani la Mamaia.

×
Subiecte în articol: antimonden