x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Simpozion cu cantec - Ovidiu Komorniyk, in duet cu diaspora

Simpozion cu cantec - Ovidiu Komorniyk, in duet cu diaspora

de Dana Andronie    |    09 Aug 2006   •   00:00
Simpozion cu cantec - Ovidiu Komorniyk, in duet cu diaspora

Diaspora va avea un imn compus de o romanca stabilita de 16 ani in Anglia. Nicole Fornescu este autoarea, cea care a scris si pentru Celine Dion.

Daca institutiile abilitate dorm, atunci Primaria Mangalia si Fundatia neguvernamentala Pro Familia s-au trezit (a patra oara!!!) sa adune diaspora la masa discutiilor. Astfel, incepand de maine, pana la 12 august se desfasoara Simpozionul Romanilor de Pretutindeni - "Hai acasa". Organizatorii vor sa lanseze un imn al diasporei in cadrul acestor manifestari, incredintandu-i lui Ovidiu Komorniyk misiunea de a fabrica piesa in studioul sau. Impreuna cu Nicole Formescu, Komorniyk a intrat in camera de "tortura" si lucreaza de zor la melodia care va reprezenta romanii de pretutindeni.

Prima creatie de mare succes a compozitoarei Nicole a fost "If you come back", interpretata de Blue. Ea a mai scris piese pentru Celine Dion, Jessica Simpson, Eminem, Boyz II Men si pentru Usher. Va dati seama ce va iesi din duetul Komorniyk-Formescu!

INEDIT. Startul la Simpozionul Romanilor de Pretutindeni se da maine la Sala Belvedere din Complexul President (Mangalia), de la ora 15:00. Prima dezbatere din program este legata de sansele turismului romanesc, iar seara, de la ora 20:30, Festivalul Callatis isi deschide portile cu Miss Diaspora. Printre candidatele la titlul de Miss se afla si Elinor Pongracz, care reprezinta Anglia. Interesant este faptul ca tatal domnisoarei va reprezenta Germania la Simpozionul care reuneste 70 de participanti din 14 tari. Cum e posibil? Exista o explicatie! Elinor este de trei ani in Anglia, unde studiaza muzica. Mademoiselle l-a cucerit pe Gabriel Cotabita (cu vocea sa), astfel ca va urca pe scena scoica si in afara concursului Miss. Cum ce va face? Va canta!

CU NABADAI
Nicole a debutat ca solista cu "Up, close&personal", un album in care povesteste greutatile prin care a trecut pentru a supravietui in industria muzicala, despre cum si-a crescut singura fiica, Ayana-Lee, nepoata lui David Ruffin din trupa The Temptations. Anul trecut, Nicole a fost implicata intr-un scandal din care presa britanica s-a hranit o perioada de timp. Ea l-a acuzat de hartuire sexuala pe Lee Ryan, unul dintre componentii trupei Blue, cu care traise o poveste de dragoste.
×
Subiecte în articol: antimonden