x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Slagare in re...devenire - Entertainment lautaresc

Slagare in re...devenire - Entertainment lautaresc

de Dana Andronie    |    12 Ian 2007   •   00:00
Slagare in re...devenire - Entertainment lautaresc

"Domnule, ce nebunii voi face eu cu Ionel Tudor!", ne-a marturisit George Nicolescu. Aceste nebunii vor fi scoase pe piata de Dan Popi! Va dati seama cat de valoroase sunt, daca Popi le va multiplica in sute de exemplare…

Dar despre ce nebunii este vorba? Dupa ce George Nicolescu a fost tras pe sute, mii de discuri, iata ca i-a sosit vremea sa fie introdus si pe un CD. Produsul cu care Nicolescu va aparea intr-un nou format (modern si eficient, pe deasupra) este un "entertainment cu muzica lautareasca". Acest verdict a fost dat chiar de artist in persoana.

SARCINA USOARA! "Ceea ce voi face cu Ionel este o nebunie sanatoasa. Horia Moculescu a fost cel care a asistat la prima nastere a unui cantec lautaresc de-al lui Nicolescu. Prin 1985 eram in casa lui si i-am zis sa facem o chestie, pe care am si facut-o, de fapt. S-a pregatit cu casetofonul, pentru a inregistra momentul. Am cantat, in versiune lautareasca, piesa lui Vasile Veselovski, «Strada Sperantei». Moculescu mi-a povestit ca Veselovski, dupa ce a ascultat inregistrarea, radea si plangea, in acelasi timp. Se pare ca timp de trei saptamani, Veselovski m-a tot ascultat… cu «Strada Sperantei», bineinteles. A fost o mare performanta, chiar si pentru mine", ne-a marturisit George Nicolescu.

THE BEST SAU NU… Asadar, Ionel Tudor are sarcina (usoara, ca nu dureaza noua luni!) sa reorchestreze cele mai cunoscute slagare din muzica usoara pentru "lautarul" George Nicolescu. "Nu pot sa spun ca ceea ce voi face cu Ionel Tudor este parodie, pentru ca eu niciodata nu mi-am batut joc de ceea ce am realizat pana acum. Sa zicem ca este un fel de entertainment cu muzica lautareasca. Probabil ca primul meu CD va fi un best-seller", ne-a declarat artistul. In doua saptamani, George Nicolescu si Ionel Tudor vor intra in studio pentru a da gata "entertainment-ul lautaresc"! Music Management, adica Niki Constantinescu si Radu Groza, abia asteapta ca acest produs sa iasa pe piata. Au facut un pariu pe care ei cred ca nu-l vor pierde. Daca si Dan Popi a marsat la acest proiect, atunci sansele de castig sunt foarte mari. Ramane de vazut daca piata muzicala il va digera pe George Nicolescu in varianta lautareasca, iar CD-ul sau va ajunge best-seller.

SUPERVISER
"Acum sapte ani l-am ascultat prima oara pe George cantand lautareste «Strada Sperantei». Am fost pe jos de ras… Pentru acest album eu voi fi un fel de superviser. Voi avea grija ca hit-urile muzicii usoare sa fie incadrate cu bun gust in stilul lautaresc. Iti trebuie mult talent sa canti tiganeste, asa cum o face si George Nicolescu"
Ionel Tudor

×
Subiecte în articol: antimonden georg nicolescu