x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Sophia: extraordinar de excepţie!

Sophia: extraordinar de excepţie!

de Dana Andronie    |    23 Oct 2010   •   00:00
Sophia: extraordinar de excepţie!

După Generic, Sexy, Blondy, Bambi şi alte acareturi ale muzicii autohtone, a apărut pe piaţa românească produsul „Sophia".



Născută la Bacău la 30 iulie 1981, şi-a început cariera încă de la vârsta de 8 ani. Aşa se laudă artista în devenire prin CV-ul pus la dispoziţie de casa de producţie care se ocupă de destinul său muzical: „Deşi de-a lungul vieţii şi-a împărţit timpul între pasiunea pentru tenis, dans şi călătorii, muzica a fost mereu prima opţiune pentru Sofia". Stop. De-a lungul vieţii?! Aoleu! De parcă am vorbi despre altă Sophie, născută în alt deceniu...

Să continuăm. Ce mai spune prezentarea oficială? „Prima sa dragoste, muzica a revenit de fiecare dată pe primul plan. Atenţia către scenă şi către această artă i-a fost insuflată de tatăl său, absolvent al Şcolii Populară de Arte." Of, ce îţi e şi cu dragostea asta! Revine, de fiecare dată, pe primul plan. E indecisă şi obosită, probabil. De câte ori o fi revenit în viaţa bietei tinere de 19 ani... Dar ce mai contează! Bine că Sophia a susţinut deja „un show muzical de excepţie la Pala­tul Bragadiru: 50 de minute de cântece originale şi cover-uri internaţionale, coregrafie contemporană şi costume spectaculoase". Uau, ce prezentare! Ţi se taie respiraţia. De excepţie, spectaculos! La doar 19 ani, cu atâta experienţă încât să încapă într-o coajă de nucă. Dar ce ştim noi? Lasă, ştie „artista"... „Muzica e sunetul sentimentelor", spune Sophia, fată muncitoare şi descurcăreaţă în show-biz-ul românesc.

„Show-ul reprezintă rezultatul a şase luni de muncă alături de o echipă internaţională sub îndrumarea producătoarei de creaţie Michela Scolari, care i-a oferit proiectului Sophiei o «alură unică»: 50 de minute de cântece originale şi tributuri internaţionale, coregrafie acrobatică şi costume extraordinare create special pentru Sophia de Laura Vărgălui - se arată într-un comunicat. Spectacolul «Sincerely Yours, Sophia» a marcat astfel începutul noii cariere muzicale a artistei, care a demonstrat cum se poate face show adevărat dacă te concentrezi pe ingredientele principale: conţinutul scenic de excepţie şi calităţile vocale indiscutabile, totul însoţit de eleganţă, nu de excese". Aţi citit bine? Aţi luat şi notiţe, nu-i aşa? Incredibil de excepţional! Ce ne-am fi făcut dacă n-ar fi apărut, aşa din neant, această Sophie care, aşa cum a declarat, „şi-a dezvoltat arta de armonizare şi a învăţat tehnici de utilizare a microfonului, în timp ce lua şi lecţii de actorie şi interpretare"... Ea chiar crede în ceea ce face. Bravo ei! Ba chiar simte că şi-a găsit calea!

„Calea mea de a-mi exprima muzica şi sufletul. Am pus întreaga mea lume interioară în show-ul meu: tot ce iubesc, în ce am încredere, la ce ţin. Consider că un artist trebuie să dea totul publicului său şi eu fac asta simplu, complet, sincer. De aceea, show-ul meu se intitulează: «Sincerely yours, Sophia», punctul de plecare al noii mele cariere de artistă". Aleluia! Vai de noi, ăştia, mai săraci cu duhul, care ascultăm muzică bună şi atât, fără de excepţie, senzaţional sau „asezonată" cu alte grade de comparaţie „umflate" cu trombonul de diverşi impresari sau PR-işti de duzină. Suntem sinceri, Sophia, şi îţi urăm „succesuri" internaţionale de-a lungul vieţii tale!

×
Subiecte în articol: antimonden