x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden "Steaua de Aur" - O pustoaica le-a dat clasa vedetelor tv

"Steaua de Aur" - O pustoaica le-a dat clasa vedetelor tv

04 Oct 2004   •   00:00
"Steaua de Aur" - O pustoaica le-a dat clasa vedetelor tv

Se pare ca vom avea, in sfarsit, interpreti de valoare, nu numai manechine care vin cu CD-ul de-acasa si dau din gura ca pestele. La Festivalul International al Cantecului pentru Copii si Adolescenti "Steaua de Aur", desfasurat in week-end, micutii au demonstrat ca au cu ce.

CATALINA IANCU

"Steaua de Aur" a ajuns la cea de-a patra editie. Cele trei spectacole rezervate sectiunilor "Copii","Adolescenti", respectiv Gala Laureatilor au impresionat chiar mai mult decat recitalurile "veteranelor" Dolly, Candy sau Alina Sorescu.

PRICHINDEI. Evenimentul muzical amintit a debutat vineri seara, cu interpretarea "piticilor", mai precis a copiilor avand intre 9 si 12 ani. S-au remarcat reprezentantii din Chile, Egipt sau Marea Britanie, dar si fratii de peste Prut (Maria Dragan). De data aceasta, reprezentantii Romaniei au fost numai unul si unul. Castigatoare ale multor concursuri internationale, Alina Eremia si Alina Dinca au lasat publicul cu gura cascata. Fiindca nu numai piesele au fost "grele", dar si interpretarea a fost una pe masura. Prima seara s-a incheiat cu recitalurile formatiilor "Dolly", "Mamarutele" si "Bubu & Co.", respectiv ale solistilor Dino Jelusic (castigator al concursului Eurovision Junior 2003 de la Copenhaga), Gloria Melu si Andrei Liviu Stoian.

ADOLESCENTI. Sambata a avut loc concursul de interpretare pentru "adolescenti" (14-18 ani), prezentat de Alina Sorescu si Vlad Fugaru, iar recitalurile au fost sustinute de Sasho - castigator al trofeului "Steaua de Aur 2003", Florin Cristian Nistor si Alina Sorescu, respectiv de grupurile "Candy" si "Golden Star". Excelenta prestatie au avut si gazdele Emy (Emilia Cebotaras) si Alexandru Nagy. Cu aceasta ocazie, poate ca televiziunile au observat-o pe micuta Emy care si-a luat rolul in serios. Zambitoare, cu o engleza bine pusa la punct, s-a descurcat mai bine decat prezentatoarele cu vechime si vedetele tv, care s-au tot perindat pe scenele unor festivaluri ce se vor de valoare, precum "Mamaia", "Cerbul de Aur" sau "Eurovision".

INVITATI. Juriul international, alcatuit din oaspeti de seama ai Festivalului sositi din SUA, Anglia, Malta, Egipt Irlanda si Turcia, a fost prezidat de bine cunoscutul actor, producator si regizor american Lane Davis pe care il cunoasteti din serialul "Santa Barbara" si care nu este pentru prima data in Romania. Din juriu au mai facut parte Angela Similea si compozitorii Anton Suteu si Cornel Fugaru. Iar "Steaua de Aur" a fost declarata de trei ori consecutiv, de catre FIDOF, drept "Cel mai bun festival al anului".

ASEMANARI

Alina Dinca pare o veritabila Monica Anghel. Si la fizic, dar si la voce. Chiar daca ar canta fara microfon, tot s-ar auzi din fundul salii. Alina Eremia si-a cam dat ochii peste cap, cam asa cum face Mirabela Dauer. Numai ca micuta interpreta nu e (inca) vopsita blonda. Una dintre tinerele sperante din muzica romaneasca este Lucia Dumitrescu. Ea a obtinut premii la mai toate festivalurile nationale: "Delfinul de aur", "Mamaia copiilor" sau "Steaua de aur", dar se poate lauda si cu o bogata experienta internationala. La stil aduce putin cu Angel (Raluca Ciocarlan). Iar Emy parca ar fi Paula Seling in miniatura. Numai ca vorbeste mult mai repede si mai bine.
×
Subiecte în articol: antimonden alin steaua aur