x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Trubadurul calator - Ducu, dor de duca

Trubadurul calator - Ducu, dor de duca

de Catalina Iancu    |    08 Dec 2006   •   00:00
Trubadurul calator - Ducu, dor de duca

Bertzi, Batu si Nenita au colindat Parisul si Madridul. Incepand din 2002, la fiecare inceput de decembrie, Ducu Bertzi isi ia chitara si pleaca prin strainataturi. Si asta pentru a fi in mijlocul comunitatilor de romani aflati pe alte meleaguri.

Bertzi, Batu si Nenita au colindat Parisul si Madridul. Incepand din 2002, la fiecare inceput de decembrie, Ducu Bertzi isi ia chitara si pleaca prin strainataturi. Si asta pentru a fi in mijlocul comunitatilor de romani aflati pe alte meleaguri.

Dupa Barcelona si Londra (2002), Vancouver si Washington (2003), Chicago (2004), Ierusalim si Tel Aviv (2005), anul acesta, Ducu le-a cantat romanilor din Paris si din Madrid. Si n-a mers singur, ci impreuna cu Marius Batu si Mihai Nenita. Cei trei au sustinut cate doua spectacole in capitalele Frantei si Spaniei. Cantautorul n-a ratat ocazia de a urca in turnul Eiffel. "Am prins o zi senina, asa cum rar se intampla in Paris, astfel incat mi-a fost greu sa ma dezlipesc de acea panorama absolut superba." A urmat o alta seara de vis in Montmartre. "O zona de o atractie totala, cu un aer boem, de unde nu-ti mai vine sa mai pleci", povesteste Ducu.

IN SOAPTA. In Spania, artistii au avut parte de alte surprize. Au fost intr-un club de flamenco, unde regulile erau stricte: se vorbea doar in soapta, iar spectatorii nu aveau voie sa aplaude, deoarece dansatorii schimbau ritmul foarte des si orice bataie din palme i-ar fi derutat. Asa ca toata lumea a urmarit show-ul intr-o liniste mormantala. Iar bomboana de pe tort a venit la o cafenea din Madrid, unde gazda le-a spus in romaneste: "Cafelele dumneavoastra sunt gata!". Fiind romancuta get-beget, fata s-a bucurat sa vada conationali de-ai nostri, si mai ales artisti de seama!
"Om bun"
Si tot la Madrid, la un tedeum unde a fost prezenta si Maria Ligor, ambasador al Romaniei in Spania, Ducu Bertzi a fost invitat sa interpreteze un cantec. Nimic nu putea fi mai emotionant decat un colind din Maramures, zona natala a folkistului. Asa se face ca romanii prezenti au plans de-adevaratelea ascultandu-l. Ducu s-a intors in Romania aseara, dar nici n-a apucat sa deschida bagajele. S-a odihnit doar un sfert de ora, dupa care s-a dus direct la un spectacol. Vor urma concertele de colinde din Bucuresti si din tara si Festivalul "Om bun". La inceputul anului viitor, Ducu Bertzi are in program un nou turneu in Spania.
INFO

Mai tari ca Depeche Mode. Piesa "I know" a trupei Voltaj s-a clasat pe locul al doilea in MTV World Chart Express, unul dintre cele mai importante topuri difuzate de MTV Europe, devansand vedete ca Depeche Mode, The Killers, Nelly Furtado si James Morrison. Clasamentul este stabilit pe baza audientei saptamanale din diferite tari si are rolul de a face cunoscute ultimele noutati din lumea muzicala. Trupa Voltaj (foto) a participat si anul trecut la acest top, obtinand prima pozitie cu piesa "Povestea oricui" si, de putin timp, si-a lansat noul album, "Revelator". (Anca Stanescu)

O plimbare cu bucluc. Cristi Stanciu adora senzatiile tari. Atat de mult, incat s-a decis ca, impreuna cu prietenii, sa faca scamatorii cu ATV-ul prin padure. Din pacate, a avut loc o "rasturnare de situatie", iar VJ-ul MTV s-a ales cu o entorsa la mana dreapta. Acest lucru insa nu-l descurajeaza, Cristi afirmand ca abia asteapta sa se faca bine pentru a vedea ce nu a mers si a mai exersa alte manevre. Deh, te pui cu nevoia de adrenalina a unora... (Anca Stanescu)
×
Subiecte în articol: antimonden ducu